söndag 22 februari 2009

Saker som är


Skidskytte på tv, snöfall ute, ångest, eufori och jämnmod.

Läsning: Linnés Skånska resa. En på ytan torr rapport över vad han ser, sida upp och sida ner med fiske, jordbruk, blommor, geologi och kalkbruk och allt - men det är spänstig prosa, det är spännande. Ja, spännande - eftersom man aldrig kan rälna ut vad nästa stycke ska handla om. En kyrka? En herrgård med tillhörande trädgård? En anteckning om sättet att bygga gärsgårdar i trakten?

Halv takts paus.

Min bok säljer bra, "Antropolis" you know. Säkert har ni sett den, och har ni inte så klicka här. Jag kan sanningsenligt säga att den sålt över förväntan, och ändå har den bara funnits att tillgå i en knapp månad. Där ser man.

Inte så att såld upplaga är lika med lycka. Sälj en, sälj tusen; man kan ändå inte bli mer än vad man är. "I'll never be more than what I am/wouldn't you know, I'm a swinging little guitar man" som Elvis sjöng.

Men jag har fler böcker i schwung än "Antropolis" - som "Eld och rörelse". Denna får fler och fler recensioner tycks det mig, och den senaste i raden är skriven av Stewe Sundin. Läs och häpna.

(Albrecht Dürer, Den helige Eustacius)

1 kommentar:

Anonym sa...

häpna vete hundan=)
Men tack än en gång för värmande ord kring novellerna och håll lågan brinnande!
mvh s.