torsdag 16 september 2010

Lennart Svensson: "Till Smaragdeburg"


Härmed några ord om min roman "Till Smaragdeburg". Pdf:en finns att ladda ner fritt här.


Pilgrim är ute och går, färdas genom ett psykologiskt landskap. Han traskar ständigt mot öster, mot ljuset, mot soluppgången och den mytologiska Smaragdstaden, det gåtfulla Smaragdeburg som radierar verklighet, sanning och godhet över nejden. I sin Metallstad har Pilgrim hört om denna fabulösa Smaragd där allt ska vara frid och ro, vänskap och sällhet, så han lämnar denna stad av brons och järn och beger sig österut.

Detta är upplägget i min roman "Till Smaragdeburg". Nu har den recenserats av Perra J. på hans blogg. Han skriver bland annat:
Man kan se boken som en guide, där man följer en rutt, och där de flesta av tillvarons komplexiteter utpekas kristallklart utan att det gås in i det – då hade denna bok sannolikt blivit väldigt tjock! Men bara för att författaren aldrig fastnar någonstans betyder det inte att han tar lätt på saker och ting – snarare att han har en intuitiv känsla för vad som verkligen är väsentligt. Han har kommit över mycket av sådant som de flesta av oss är totalt identifierade i.
Hela recensionen finner du här. En annan recension finner du här. En bloggtråd om boken ges här.

Och här finner du pdf:en där du kan kolla hela bokens innehåll. Du kan även ladda ner filen gratis, klicka bara på "spara som" från arkivmenyn (motsv).

Boken kostar 40:- inkl porto. Den är på 136 sidor i hårdpärm. Vill du köpa den kan du maila mig på lennart.svensson24[AT]comhem.se Boken sänds väl emballerad med mitt personkontonummer ilagt.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Vacker tiltel. Skall kika på den.

Svensson sa...

Tack.

Jag hade tänkt ha titeln "Pilgrimens väg". Det stavas så, med ett "m", men de flesta tror nog att det ska vara "Pilgrimmen"... Så för att undvika dylikt tjafs fick titeln belysa destinationen istf huvudpersonen.