söndag 13 februari 2011

Här säljer jag "Eld och rörelse"


En gång i världen gav jag ut novellsamlingen "Eld och rörelse". Göran Lundstedt (SydSv) liknade den vid Ernst Jüngers "Sturm". Jag lät sälja boken via SF-Bokhandeln, men på sistone har försäljningen där stagnerat så jag bad att få exen i retur. Nu tänker jag sälja boken här för reducerat pris (48:- istf 98:-). Jag har dessutom lagt ut pdf:en på nätet så att ni kan bilda er en uppfattning om boken innan ni köper den. Omslaget ser ni här på bloggen, i högerspalten överst.

Så vad ska jag fortsätta denna annons med? Kanske citera ur en recension? Ja det gör jag.

"Eld och rörelse" har nämligen recenserats lite här och där. Senast var det signaturen Nordbo på bloggen Gudomlig Komedi. Om titelberättelsen säger han bland annat:
Det finns ett jüngerskt drag i berättelsen genom att den är befriad från sentimentala åtbörder. Vissa skulle kunna uppleva det som obehagligt, men jag tycker det är en styrka att författaren inte försöker manipulera läsarens känslor.

Om resten av samlingen säger Nordbo:
Texterna gav mig en upplevelse av att jag kan vila i dem. De har en slags frid. Den upplevelsen tror jag kommer dels av att författaren är opretentiös. Och dels av just det att han inte försöker styra läsarens känslor. Trots att novellerna är sinsemellan mycket olika så känns samlingen förvånansvärt jämn. Det måste bero på att Svensson behärskar sitt hantverk väl.

Hela recensionen finner ni här. Boken är på 146 sidor i mjukpärm. Den kostar 48:- inkl frakt. Maila mig på lennart.svensson24[AT]comhem.se så skickar jag den plus mitt bankkontonummer. Betalning via Paypal kan också ordnas.

Fler recensioner:
Marmeladkungen
BTJ
Nova SF
Elektrubadur

(Bild: maskinrummet på en Dornier X)

2 kommentarer:

Perra J sa...

Jag tror jag slänger iväg ett mail till dig idag, för nu har jag hört så mycket om Eld o Rörelse att det är dags...

Roligt att läsa Nordbos intryck om att det finns ett slags frid i ditt språk. Precis detsamma har jag själv upplevt från dina andra alster, och jag tror jag har nämnt det också.

Svensson sa...

Sweet -