söndag 20 mars 2011

Jag röstade på Sverigedemokraterna


I valet i höstas röstade jag på SD. Jag, Svensson, författaren av denna blogg, la min röst på Sverigedemokraterna. I valet till riksdagen hösten 2010 gav jag min röst till SD, partiet lett av Jimmie Åkesson och symboliserat av en blåsippa.

Jag tyckte nämligen det var dags att sluta upp med det valskolk jag ägnat mig åt sedan 1988. Det året röstade jag på Moderaterna. Nu, 2010, var jag trött på ”sjuklöverpartiernas” enighet i att tillåta massinvandring och motarbeta traditionell svensk kultur. Olofsson-Sahlin-Reinfeldts betygade Sverigehat gav mig en tankeställare.

Jag stödjer inte varje aspekt av SD:s program. Israelpolitiken t ex anser jag kan diskuteras. Men generellt spelar partiet idag en viktig roll, oerhört viktig: som hävstång för frågor som de övriga partierna anser vara tabu. Som invandring och ifrågasättande av multikulti och stalinism, förlåt, PK-ism.

Ett intressant fenomen är att SD har stöd av många invandrare, tvärt emot vad folk tror. Se bara vad signaturen ”Reine” skrev på Krigsforum före valet. Det är ett rätt långt citat men innehållsdigert och viktigt:
När jag ändå tar SD:s valsedel för riksdagsvalet ska jag också personkryssa Anna Hagwall, invandrad från Ungern. Anna har försörjt sig genom hederligt arbete, har uppfostrat två söner till bra svenskar och har själv engagerat sig politiskt (till priset av stora uppoffringar). Vore alla invandrare som Anna Hagwall skulle inga integrationsproblem föreligga. En röst på Anna blir på så sätt ytterligare en markering, nämligen att det är skillnad på invandrare och invandrare.

Det finns fler invandrare som Anna, exempelvis min grekiske frisör (som först introducerade SD:s material för mig) samt min Somaliska arbetskamrat som ska rösta på SD för "att de är det enda partiet i Göteborg som tar min oro för den Somaliska befolkningsgruppen på allvar". Gruppen Somalier håller nämligen stadigt på att gå ner sig i drogmissbruk, kriminalitet och förfärande hög arbetslöshet och analfabetismen bland dem är stor.

Fast när företrädare för den Somaliska föreningen vände sig till kommunpolitikerna så fick de höra att "deras rop på hjälp hade rasistiska undertoner" och då var det ändå Somalier själva som hade beskrivit problemen.

När kartan och verkligheten inte stämmer överens är det kartan som bestämmer i svensk politik tydligen...

Mer kan sägas om invandrare som stödjer SD. Ta Stellan Bojeruds blogg till exempel. Där läser vi, att av 33 aktiva i SD-Stockholms län har 17 st personer invandrarbakgrund (Mopsens blogg, 30/12 2009).

Yes – och på samma blogg får vi siffror om SD-Solna (3/8 2010):
Inom SD Solna-Sundbyberg är 40% av de aktiva medlemmarna själva invandrare. Representerade länder är Chile, Laos, Rumänien, Serbien, Thailand, Tyskland, Ungern och Österrike. Av svenskarna är fyra gifta eller sammanboende med invandrare.

Man kan vara emot invandring. Men fienden är då inte primärt invandrarna, det är vår egen elit som bedriver denna massinvandringspolitik. Ja rentav, vissa invandrare är bundsförvanter i kampen mot multikulti som Mopsen och Reine visar. Dessa invandrare lever nämligen, som Reine antyder, I VERKLIGHETEN. De är inte avskärmade från den som politiker och byråkrater.

Jag röstade på SD. Jag är glad att de verkar i riksdagen och ställer obekväma frågor, för upp invandringen på dagordningen. Vad de säger får en hävstångseffekt, det ger stor marginalnytta (även om de praktiska resulaten än så länge uteblir, se nedan). Och jag är för en gångs skull stolt över Sveriges politiska system, det system som medger att även småpartier representeras. Här har radikalhögern i England och USA det mycket värre. Deras ”majoritetsval i enmansvalkretsar” dömer avvikande frågor, som invandringskritik, till fortsatt ökenvandring. Men både i USA:s och Englands väljarkår jäser det, de kommande valen där blir högst intressanta. För att nu inte tala om Frankrike med Marine Le Pen som ångar på bra.

Det är bara att erkänna: det går en högervind genom Europas valmanskår, det är ett skred som väntar på att utlösas.

SD har kommit in i riksdagen. Väl där får de inte så mycket sakpolitiskt uträttat. Snarare tvärtom! I tunga frågor förenar sig sjuklöverpartierna mot dem, som i detta att ge illegala invandrare rätt till halva Sverige. Men i denna enade front finns ett erkännande av SD:s betydelse, en negativ sådan. Man kan kalla det Reductio ad Sverigedemokratum (punkt 3 i länken): allt SD vill ska sjuklöverpartierna göra tvärtom. Sancta simplicitas. Men det där spektaklet kommer att försvinna med tiden.

Jag la min röst på SD. Om jag förstått omgivningens signaler rätt så är detta bland det värsta man kan göra i Sverige idag. Så vi får väl se hur många läsare jag har kvar efter det här inlägget. Men skulle du höra till dem som tar illa upp, som på basen av min SD-röst vill tala mig tillrätta med lite multikult och islamkram, kan jag bara säga: fuck off!

Relaterat
Ett slags policydokument
Jag tog parti för SD redan i augusti 2010 på denna blogg, om än förtäckt
Kritik av Reinfeldt före valet
Svensson och svenskheten
Nationalism
"Yxan i dörren" (dikt)

(Panamakanalen, Gatunslussen)

9 kommentarer:

Patrik, Ängelholm sa...

Intressant postning med kloka reflektioner. Nej självklart kan man inte hålla med om allt i något partis program, men förhoppningsvis om tillräckligt mycket för att göra sitt val.

SD's Israelpolitik är mig veterligen obefintlig, men kanske syftar du på ett par högre företrädares privata ställningstaganden, som förvisso är pro-israeliska. Pro-israeler finns nog inom alla icke-socialistiska partier.

I övrigt läser jag mestadels med instämmande nickningar.

Jag är f.ö. kommunpolitiker för partiet, och kryssade liksom du Anna Hagwall i riksdagsvalet. Kryssen räckte inte för hennes personval, men hon står nu bland de första reserverna att inträda i riksdagen för SD, vid frånfälle av någon av de nuvarande ledamöterna.

Mvh
Patrik Ohlsson, Ängelholm

Svensson sa...

Ja alltså, det var den citerade Reine som kryssade Hagwall. Jag kryssade inget, bara röstade. Rätt ska vara rätt.

Svartmålningen av SD kommer att få ett löjets skimmer om ett tag. Generellt är SD:s inträde ungefär som MP:s för 30 år sedan: ett nytt parti som vänder upp och ner på många begrepp. Jag kan bara säga heder åt er som jobbar med det här, som driver er agenda. Det är, i sin art, historiskt.

Anonym sa...

"Högervind" tycker jag är en otillräcklig beskrivning. Vinden är konservativ, kulturnationalistisk, anti-globalism/centralism - "höger" kan ju lika gärna beskriva de värdenihilistiska nyliberalerna med Reinfeldt i spetsen.
Israel/sionism-hatet som är vida utbrett bland svenska nationalister har jag svårt att förstå. Sionisterna har just det som svenskarna saknar - ett starkt engagemang för det egna folket och dess kultur. Att man efter förintelsen och arabstaternas aggresion slår tillbaka med samma mynt - ibland tillgriper övervåld - har jag inte svårt att ha förståelse för.

/Kalle

Anonym sa...

Att du tar steget ut är mer än berömvärt, rentav modigt. Vägen dit är svår. 4:e April är det samling i den politiska högborgen i Åmål. SD ska ha möte inför nyvalet i Västra götaland. Har funderat på att delta men inte riktigt kunnat bestämma mig om det är värt det med tanke på den risk för stigmatisering man ändå utsätter sig för. För mig avgjorde du beslutet. Givetvis går jag också hela vägen, och kommer att delta i SD:s planering av nyvalet. skönlitterärt kommer du att bli ihågkommen som en av de största. Min signatur får bli anonym.

Svensson sa...

@anonym kl 21:39: Jag vet att "höger"-etiketten är problematisk. Men re Reinfeldt så är han i praktiken en (höger)sosse, därför kommer jag att fortsätta använda höger som label på mitt engagemang.

Re Israel så är nog det landet ett berömvärt projekt. En israel som försvarar sitt land är en bra bild; en jude i väst som föreskriver mångkultur för oss gillar jag däremot inte.

@anonym 22:35: Tack för berömmet, det värmde. Re "att komma ut" så ÄR det en viss risk för stigmatisering men något har kanske hetsen lagt sig jämfört med hur det var strax efter valet. Själv fick jag en sur kommentar igår då detta inlägg las upp på facebook (automatiskt) men mer än så var det inte. Nåväl, jag har inte kollat FB än idag, kanske är kommentarsfältet där nerlusat av glåpord. Alternativt har ett antal personer strukit mig som vän. Eller så är det ingen som bryr sig...

Patrik, Ängelholm sa...

Oops, beklagar felläsningen ang. personkrysset. I övrigt tack för en intressant diskussion. Ditt inlägg har hittills bara dragit till sig kloka kommentarer, så stigmatiseringen p.g.a. inlägget verkar helt ha uteblivit... även om jag nog tror du kunde bitit ifrån dig bra till skydd för dina ståndpunkter, om det hade behövts.

Svensson sa...

Jag har faktiskt förlorat en del vänner på min radikalisering, nu och tidigare. Men jag har i processen fått nya så det jämnar ut sig :)

Jag har en motpolsblogg också, Rent Principiellt, där de kontroversiella inläggen möjligen är flera än här. Jag har skrivit om islam, om patriotism, om den svenska kvinnans historiska frihet mm.

Anonym sa...

Det var dom har "forsvararna" av Svenskheten du rostade in. (Seniora medlammar av parti toppen)

http://www.expressen.se/nyheter/almqvist-och-ekeroth-bevapnar-sig-med-jarnror/

Tycker du det blev bra?

Svensson sa...

Man får skilja på sak och person. Alla SD:are är inte helgon. Men det måste vara tillåtet att diskutera invandringspolitiken.

På det hela taget tycker jag SD gör ett bra jobb. De lyfter frågor som jag sa i somras, när jag kommenterade Almedalsveckan:

"SD har i riksdagen t.ex talat om svenskfientlighet. Det är bra det, att på en offentlig plattform fokusera på och kritisera denna fråga. Vi ser den ju överallt: i media, i akademi, var du vill. Överallt anses det fint att dissa svenskar på basen av deras etnicitet. Det är ren hets mot folkgrupp. Fast mot svenskar är det inte straffbart. Även det har SD propagerat mot. HMF ska gälla alla. Man ska inte komma undan med antivit rasism."

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (22) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (237) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (13) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (62) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (12) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (5) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (122) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (100) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (64) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (2) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (56) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (103) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)