tisdag 9 augusti 2011

Så vind och skörda storm


Vi lever i en intensiv tid, en energirik tid. Vi har nått en ny nivå i utvecklingen. Bland annat är det ju så att Londonkravallerna rasar. Och de skylls på Breivik. I länken skriver SvD: "Vi har sett framväxten av högerextrema English Defence League i Luton, rörelsen som inspirerade Anders Behring Breivik i Norge. I London och andra universitetsstäder har i grunden fredliga demonstrationer tagits över av radikala element." Men Londonkravallerna är inte högerradikala, det är afro-karibiska svarta som ställt till med upplopp.

Sedan en tid lever vi i en ny, mer intensiv verklighet. Det dånar i rättens krater. REFORMATIONEN har börjat och och en viss norrman är främste kättaren i detta. Luther hade 95 teser, Breivik har 1500 sidor.

REVOLUTIONEN har börjat och internet är skådeplatsen: vi strider om virtuella bastioner vare sig vi kommenterar online om Londonkravallerna, Libyenkriget eller Breivik. Vi strider om virtuella bastioner där argument är vapnen. Och argumenten, de innehas av radikalhögern. Vänstern har inget att komma med, bara gammal skåpmat: ”rasism beror på okunnighet och rädsla”, ”rasisterna är lågutbildade män”, "mer resurser till invandrarna", ”det pågår ingen massinvandring” osv…

Revolutionen har börjat och det är en tyst revolution. Det är folk, framför allt unga som säkert fått höra av sina lärare att Breivik är en galning, inget mer. Men för att få veta mer går dessa unga sedan hem och läser ”2083” på nätet. Kontrajihadismen och traditionalismen är satta på dagordningen. En kättare har spikat upp sina teser på den virtuella kyrkdörren.

Välkommen till reformationen, välkommen till 2011. Breivik har sått vind och 2012 och skördar vi stormen. Så man får lust att säga: Surf that tsunami! Det här blir som reformationen, franska revolutionen och första världskriget ihop.

Det är min gissning.

- - -

Här diskuterar Mark Hackard ridderlighet och mordiskhet. Andemeningen tycks vara att Breivik med sina chevalerska förebilder bara är en plastriddare. Men jag säger:

Kalla Breivik dåre, galning, feg, puckad – hans dåd har ändå stor marginaleffekt, ger stor utväxling. Breiviks alla riddarhjältar (Martell, Lejonhjärta, Sobiesky. El Cid) gjorde möjligen ett och annat fult dåd ibland, någon aktion dikterad av nödvändigheten, men allt försvinner i och uppgår i myten. Tänk också på sådana som Robin Hood, Bonnie and Clyde – tjuvar och mördare var de kanske men hjältar blir de ändå vad det lider. Breivik har dessutom sitt manifest som kommer att få monumental betydelse. Så vind och skörda storm, och vilken storm...

Den mörkare sidan av Breiviks dåd går förvisso inte att förneka. Och här bör man kanske inte yla med vargarna. Men inte heller går det faktum att dådet utförts att förneka, och det på gott och ont. Genom dådet har manifestet blivit läst och därigenom har, vill jag mena, multikulti och islamism lidit en poängförlust. Och samtidigt har traditionalism och kristendom rest sig ur askan. Hur som helst, vad som gäller nu är fredlig kamp, metapolitisk kamp: bloggande, argumenterande, debatterande inom lagliga ramar och med ett språk som undviker glåpord, hat och förtal. Och skådeplatsen för detta är internet.

Internet är slagfältet, vi strider om virtuella bastioner. Vare sig det kommenteras online om Londonkravallerna, Libyenkriget eller Breivik. Och vill man vara dramatisk kan man re den sistnämndes dåd säga: Europas flagga vajar nu över Slagfält Internet. Och det är en korsfana, inte EU:s diffusa stjärnor kring ett tomrum. Europas flagga har rests och kring den samlas de som står för traditionella värden och kristendom och som är emot islamism och kulturmarxism. Den där norrmannen har ändrat ramarna för spelet, det är lättare nu. I frånvaro av censur, internet kill-switch och internering av radikalhögern är det bara att fortsätta bekämpa PK-ismen, fortsätta putta PK-liket över kanten…!

Relaterat
Gör Breivik-testet
Alternative Right om kravallerna
svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mkt bra analys!
Ha en trevlig dag

Konservativ sa...

Idiot.

Detta är snarare vinden. Stormen kommer när dessa satans brottslingar, kommunister, och nazister en gång för alla fått medelklassen att tröttna.

Fråga Hiroshima, fråga Dresden, fråga Nagasaki.. fråga dem vad som händer när man pressat oss vanliga medborgare för långt.

Stormen kommer när vi slutar bygga snyltarnas hus och bilar och mobiltelefoner, och istället gör vad som krävs för att skydda våra samhällen med hela industrisamhället i ryggen.

Fuck OFF.

Svensson sa...

Bäste Konservativ; jag kanske var lite oklar inlägget. "Så vind och skörda storm" syftar på Breviks dåd framför allt. Han har berett vägen för en alleuropeisk, radikalkonservativ revolution.

Men visst utnyttjade jag länkläget med kravallerna (men de kopplades ju även till Breivik, se ingress). Så den "storm" som Londonkravallerna möjligen kan kallas, well, den visar ju bara på multikultismens svaghet och mjäkighet = oförmåga att ta itu med buset om det har mörk hy.

K sa...

Intressant bloggpost. jag tror dock att Breivik tills vidare bara har spelat etablissemanget i händerna vilket också var ett av hans mål.

Han ville öka repression för att radikalisera flera till att överge demokratiska medel och bli militanta istället. Det vore djupt olyckligt när det fortfarande finns demokratiska möjligheter att påverka.

Anonym sa...

"Genom dådet har manifestet blivit läst och därigenom har, vill jag mena, multikulti och islamism lidit en poängförlust."

Jag ser inget som helst gott i Breiviks dåd med efterföljande vågsvall, och här känns det nästan som om du tar mannens handlingar i försvar.

Inte ens om jag skulle anamma en mer högerradikal hållning skulle jag kunna se något fruktbart i det här. Snarare så har Breivik sparkat undan benen på högerradikalismen.

Teoretiserades det inte nyss om false flag och frimureri kring ABB på den här bloggen förresten? Var kom de här psuedo-hyllningarna av mannens manifest ifrån?

Oavsett vad, och oavsett bakgrunden till Breiviks dåd (Illuminati/Frimurar-operation, ensam galning, organiserad högerextrem terrorism eller vilken förklaringsmodell man nu väljer) så kommer det hela ändå utnyttjas till att inskränka demokratiska rättigheter. Djupt tragiskt är vad det hela är, inget annat.

/Björn

Svensson sa...

Tack för svar Björn. Härmed mitt svar!

1.

Jag tror inte ABB är false flag. Och är det det så är Breivik ändå en faktor bortom alla konspirativa planer. Han är one of a kind. Galen, ja, sjuk, jodå. Men nu är det som det är. Frimurare är han nog men det drar jag inte i långbänk även om jag ogillar frimurare.

Läs mitt frimurarinlägg om Breivik så ska du se att jag inte teoretiserar om det där. Jag tog det som en ytlig men legitim förevänding att länka både till ABB-nyheter och nyheten om Nixons vittnesmål:
http://lennart-svensson.blogspot.com/2011/07/abb-var-frimurare-detta-plus-nya.html

Det är Twingly vet du. Man får blogginlägget länkat hos SvD och DN. Jag gör det legitimt, dvs med inlägg som handlar om det artiklarna handlar om. Men jag teoretiserar inte mer kring Breiviks dåd i false flag-riktning.

2.

Det är mitt intryck idag: Utöya var inget false flag i 9/11:s division. Visst kan det vara en konspiration bakom. Enligt Wiki så besökte Breivik Vitryssland 2005. Passet stämplat: bevis för själva besöket. Men i övrigt: Breivik har, onödigt eller inte, fört världen upp på en högre nivå. Debatten är här nu. Folk läser manifestet på gott eller ont. Och re förföljelser av högerelement: de skulle ha passat på direkt efter dådet med att införa lagstifting om "lag mot islamkritik" eller dylikt. Nu har det gått ett tag och reaktionerna är förhållandevis lama. Det gynnar oss.

Internet är fortfarande fritt. Det gynnar en högerradikal bloggare. Då är det bara att fortsätta att blogga om de saker som Breivik, like it or not, satt fokus på. Jag tar avstånd från Breiviks metoder men delar vissa av hans åsikter. Man måste, så att säga, erkänna denna mellanzon och verka i den. Allt är inte svart eller vitt. Den som däremot helt avfärdar Breivik ställer sig vid sidan av den så kallade debatten.

3.

Sist: det blir svårt att inskränka våra demokratiska rättigheter. Ökat fokus, ökat tryck på våldsförespråkare blir det nog. Men fredliga bloggare osv går fria.

De skulle som antytt ha passat på att förbjuda opposition, infört blogglegitimation osv direkt efter dådet. Nu har de inte gjort det. Tiden är på vår sida.

Breiviks dåd var onödigt. Dock: nu är det utfört, då får man verka i den miljö som uppstått. Med avståndstagande från mord så klart. Han VAR galen, han kommer alltid att förbli en gåta. Men vi lever nu i "the world Breivik made", like it or not.

Olof sa...

Jag tror det var i en bok eller artikel av den briljante judekritikern professor Revilo P. Oliver som jag läste att en gammal kinesisk förbannelse lyder "må du leva i spännande tider".

Svensson sa...

Just det Olof, jag brukar ha det där kinesiska ordspråket i bakhuvudet. "Intressanta tider" kan underförstått betyda alltifrån händelserik, drabbande, olycksbådande etc.

Men generellt är jag inte så pessimistisk idag. Vi går mot turbulenta tider men i slutändan kommer de att bringa FÖRÄNDRING. Och det är bra för jag ogillar mycket av dagens status quo. Jag kommer osökt att tänka på en annan kinesisk tvetydighet, nämligen att det kinesiska skrivtecknet för "kris" också kan läsas som "möjlighet".

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)