lördag 22 oktober 2011

Att problematisera invandringen


I Schweiz går partiet SVP till val. Man kräver att det ska hållas folkomröstning om invandringen. dn dn dn svd

Schweiz har en lång tradition av folkomröstningar. Så något liknande referendum lär inte komma att hållas i Sverige, även om något parti krävde det. Men likt Schweiz behöver fjärrinvandringen problematiseras även här.

Här kan vi till exempel ta hjälp av en viss Julia Caesar. Hon är en journalist som skriver under pseudonym, det måste hon göra annars skulle hennes barn kunna drabbas av repressalier säger hon. Det är fullt förståeligt att hon har denna strategi i dagens Sverige. En bra formulering av henne är (citerat ur minnet): ”Ska vi svenskar sitta som kastrerade hankatter medan vårt land tas ifrån oss?”

Nyligen gav Julia Caesar ut boken "Världsmästarna" (Books On Demand 2011, 456 s). Det är krönikor som tidigare publicerats på Snaphanen. Vi kan gå till själva denna blogg och se på vad hon säger, och varför inte börja med Snaphanen 5/9 2010, Julia Caesars krönika ”Landet vi ärvde”. Det är intressant läsning.

Med källan ”Affes staistikblogg” sägs till exempel att i Botkyrka kommun är invandrarna i majoritet med 52,3 procent. ”Både Södertälje och Malmö närmar sig snabbt en situation med svenskar i minoritet. I Södertälje är invandrarna i majoritet om bara fyra år.” Nu tänker jag inte dra trendkurvorna rakt (som Julia Caesar och Affe), jag ska inte säga att ”svenskar är snart i minoritet”. Man bör vara försiktig med statistik. Dock ska vi inte sopa under mattan, o nej, tvärtom. Och kommuner med en hotande dylik utveckling som den i Södertälje och Malmö är förvisso:
Eskilstuna
Göteborg
Haninge
Helsingborg
Huddinge
Kristianstad
Linköping
Lund
Stockholm
Växjö

”År 2050” kommer sex kommuner att ha mer än 40% invandrare. Nåväl, siffran åsido: det är helt säkert så att Borås, Jönköping, Norrköping, Uppsala, Västerås och Örebro ligger i riskzonen att ”övermåttan berikas”. Möjligen också Gävle och Halmstad. Det blir 19 av de 25 största kommunerna som får mer än 40 % personer med invandrarbakgrund 2050. Så fortsätter det om alliansens invandringspolitik fortsätter i samma takt som den haft från 2006.

Vidare, med samma källor som ovan: bostadsområden som Alby och Fittja har ca 90% personer med invandrarbakgrund. ”Botkyrka kommun hade under perioden 1996-2009 näst flest anmälda våldsbrott i hela landet per invånare, 19 177 brott. Bara Stockholm hade fler anmälda våldsbrott.”

Detta har Julia Caesar via sina källor lärt mig och jag är tacksam för det. "Sverige sjunker som en sten". Det är inte ett friskt land som oreflekterat importerar en dylik Ersatzbefolkning och motarbetar det egna folket.

- - -

Julia Caesar säger: av de 1,3 miljoner som fått PUT sedan 1980 bara 5% flyktingar enligt Genèvekonventionens definition. Övriga 95% är välfärdsinvandrare. ”Sveriges världsrykte som kravlös bidragsnation” är enligt Julia Caesar vad som lockar. Och att Sverige har låga krav i dessa sammanhang medger självaste Wikipedia, annars en subtil PK-bastion: På uppslagsordet ”Sverige” läser vi: "Sverige har några av de svagaste kraven inför invandring av alla industriländer.” Språkkkrav och krav på bosättningsort har de flesta västländer – men inte Sverige. Hit kan man även invandra om man vill studera på högskola, studier som fram till i år var gratis.

- - -

Det finns fler än Julia Caesar som har fakta att komma med. Kolla här:

De flesta partier är ense om att integrationen misslyckats. Dock gör man inget. Men till och med FP ska ha medgett att det 1990 fanns 3 (tre) utanförskapsområden i Sverige, mot 139 (etthundratrettionio) stycken 2002. (Källa: signaturen Reine på Krigsforum 7/9 2010 i tråden ”Valet 2010”.)

- - -

Låt oss gå vidare i denna problematisering av fjärrinvandringen. Låt oss ta en titt på Janne Josefsson. Denne var en gång en PK-robot som okritiskt förmedlade etablissemangets syn på saker. Nu har han tänkt om. Litegrann. HD:s Torgny Nilsson intervjuade honom 10/2 2008. Jag citerar ett långt sjok och kommentarer är överflödiga, dock har jag fetat här och var.
Han //Janne Josefsson// ser två hot mot den seriösa undersökande journalistiken. Den första är att den politiska makten nu anlitar pr-konsulter för att försvåra den undersökande journalistik de i andra sammanhang hyllar. Den andra är det låga förtroendet journalister har hos allmänheten. Han menar att det beror på den bristande rapporteringen från baksidan av det mångkulturella samhället.

- Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det. Det är otroliga saker som har hänt i arbetarförorterna, där en trappuppgång på några år kunde förvandlas, medan vi stämplade rasist i pannan på dem som protesterade och sedan själva förskansar oss i områden långt bort från flyktingar och invandrare, säger han.

Den likriktningen inom media återkommer han till gång på gång. Journalister är med få undantag bildad medeklass, med den bildade medelklassens syn på tillvaron. 


- Medelklassvärderingar är på många sätt väldigt bra. Homosexuella har samma rättigheter som andra, synen på flyktingar och invandrare är positiv. Men det är också mycket falskt. När ens barn ska gå i en klass där 80 procent inte talar svenska, hur ställer man sig till det då? Det är lätt att snacka.


Han är själv skyldig till en liknande enögdhet. Hans metoder är hårda och ibland har han i efterhand upptäckt att han gått för långt. I ett reportage om alkoholister runt ett torg fick han en affärsinnehavare att uttrycka sig oerhört föraktfullt om de utslagna. Mannen fick sjukskriva sig efter reportaget. Janne Josefsson menar att han inte förmedlade hela bilden i sitt reportage.


- Jag tycker att jag svek mitt uppdrag och mannen genom att inte tillräckligt tydliggöra honom. Jag försökte inte förstå hur han bryts ned av alkisar som kommer in, snor grejer och ställer till ett helvete för honom, som ska försörja sin familj på detta. Det var ett svek mot honom och mot journalistiken. Om jag tvingas flytta in i en loftgång där jag bor granne med knarkare och har en tre-, fyraårig grabb som jag inte vågar släppa ut, hur länge har jag ett civiliserat, liberalt tänkande?

- - -

En intressant länk i sammanhanget är ”Brev till borgerlig politiker före valet”. Där finns hårda fakta om invandring.

Ur detta dokument, härmed något jag fastnat för. Det är inte sensationella, nyuppdagade fakta men de förtjänar att nämnas igen och igen:
. Anhöriginvandring: en bidragsberoende invandrare har rätt enligt svensk lag att ta in hela sin påstådda släkt för att också leva på bidrag. Försörjningskraven är full av undantag: ren snällism. DNA-tester för att kolla släktskap har man i USA (80% av släktskaps visade sig vara bluff), i Sverige går ej detta (dock ska det visst införas nu, mars 2011)

. Livslångt bidragsberoende, långtidssjukskrivningar, analfabetism, inv. som lyfter svenska bidrag men bor i sina hemländer huvuddelen av året, kriminalitet: detta är realiteter i dagens Sverige

. En siffra: under regeringen Reinfeldt har antalet PUT legat över 76 000 personer varje år, det är över 70% högre än genomsnittet under S-regeringen 1995-2006

. Sverige har flest asylsökande per capita i Europa enligt UNHCR

. Migrationsverkets egna siffror: 1,1 miljoner personer har beviljats PUT sedan 1990. Befolkningstillväxten var under samma tid 800 000 (till 9,4 miljoner personer netto). Ergo: befolkningstillväxtens lejonpart består av invandring.

. Våldsbrott av invandrare bortföklaras med ”bråk uppstod”, ”pojkstreck”, ”utanförskap”, ”segregation” osv

- - -

Härmed några fler synpunkter på multikulti. Det är vissa syndrom och attityder, märkliga komplex som man måste ta ställning till om man vill leva med öppna ögon i Sverige år 2011:
. Multikulti är lika med motarbetning av västerländsk och, däribland, svensk kultur. Däremot: officiellt för man ännu 2011 fram en filtrerad version av utomeuropeisk kultur, en harmlös estradkultur med folkdans och matlagning ungefär som när Stalinryssland visade hur mångetniskt och fint det landet var. Mångkultur = monokultur

. Självhat, glömska, hjärntvätt, detta är vad som gäller för den som hävdar svenska perspektiv, europeisk kultur, sin egen identitet. Att en man utan historia är en man utan skugga vet regeringen, de vet att han är en lättledd lobotomist som fogar sig i allt, även sin egen undergång.

. Utomeuropéer kan utsättas för rasism. Dock ej omvänt: om en europé diskrimineras för det han är skrattar myndigheterna

. Ett kul citat om snällism: ”Någon gång kanske vi hamnar i minoritet, och försvarar vi dom andras rätt, ja då går vi lite tryggare.” – Jens Orrback, svensk integrationsminister, från mötet i Gröningen i EU 2004. Detta var, tror jag, sedan Theo van Gogh mördats!

. PK-isterna mot resten: övre medelklass mot arbetar- och medelklass. Denna Övre MedelKlass = ÖMK, tenderar att vara universitetsutbildad och anställd i offentlig sektor. De är överutbildade, ordmärkande petmätrar; de tror sig t ex lösa problem genom att ge dem en annan etikett (”de facto flykting” istf ekonomisk flykting/parasit osv)

. Dagens statsmakt lär oss dubbeltänk: en svensk som begår brott ska straffas medan en MENA-invandrare behandlas med silkesvantar. För denne finns tusen ursäkter, för den etniske svensken inga. – Bort med detta dubbeltänk, inom kriminalvård och på ALLA områden där svenskar förtrycks idag: det som är fel för mig (etnosvensk) är fel för en MENA-invandrare

Där fick ni lite att bita i. Hårda fakta. Alla svenskar måste ta ställning till detta. Den som inte gör det kan inte tas på allvar; han befinner sig andligt på semester.

Relaterat
Reinfeldts handfallenhet
Yxan i dörren

17 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för en lysande genomgång!

Anonym sa...

Mycket bra text!

Svensson sa...

Tack för beröm.

Med invandringsfrågan är det så att mycken fakta redan finns framtagen. MSM och en viss del av allmänheten vägrar dock att inse den, vägrar ta den till sig. Men fortsätter vi att upprepa fakta så kommer poletten till sist att ramla ner.

Anonym sa...

Bra sammanfattning! Men en alltför matt konklusion.

T o m en klarsynt person som du är tydligen så "tillvänjd" de enorma problem som uppstått till följd av invandringen att du inte tar klar ställning mot den förda politiken. "Alla svenskar måste ta ställning till detta" - det är ju vad som redan sker genom att nästan alla svenskar röstar på sjuklöverpartierna, som samtidigt ser till att nästan alla väljare förblir okunniga om vad som hänt och händer med deras samhälle. Det är alltså något allvarligt fel på hela systemet.

Invandringen är en katastrof i sig, men de samhällsförändringar som skett parallellt med den accelerande invandringen är en större katastrof. Att politiker systematiskt ljuger och vilseleder, att alla pappers- och etermedier systematiskt ljuger och vilseleder, att många väljare systematiskt ljuger och vilseleder när de diskuterar med andra väljare, detta kommer att leda till att en gigantisk "lögnbomb" kommer att brisera, och i grunden rasera samhället, när det inte går att ljuga längre och den vidrigt obehagliga sanningen grinar de godtrogna i ansiktet.

Detta tror jag kan hända ca 2025. Då tror jag att alla inser vad som håller på att ske, bl a att mycket stora skattehöjningar krävs under 2030-talet (enligt två oberoende utredningar inom sjuklöveretablissemanget) "för att rädda välfärden", vilket ska förstås som att svenskarna kommer att bli en minoritet i sitt eget land ca 2050. "För att rädda välfärden" betyder alltså "för att byta majoritietsbefolkning i Sverige".

Detta lär accelerera emigrationen från Sverige, av just de människor som landet behöver bäst, inkl de företag och verksamheter där dessa är nyckelpersoner. Befolkningsbytet kan då gå snabbare.

Detta tror jag kommer att leda till ett vredesutbrott i mycket breda folklager av hittills aldrig i Sverige skådat slag, med våld som en oundviklig ingrediens.

Det lär finnas ca 800.000 jaktvapen i Sverige - som norrlänning kan du säkert denna fråga bättre än jag - vartill kommer vapeninnehav p g a att man utövar skytte som idrott eller hobby, och jag tror att många av dem i ovan beskrivna scenario kommer att tas i bruk för att skjuta bl a politiker, journalister och systematiskt ljugande grannar. Även om den nya svenska legoknektsarmén har getts rätt att skjuta på svenska folket, så tror jag inte att den kommer att göra det.

Jag tror tyvärr att det är för sent att göra faktasammanställningar och säga att alla bör ta ställning till dem. Om den stora katastrofen ska kunna undvikas behövs systemförändringar.

Patrik Blom

Axel sa...

Hård fakta vet jag inte om det var, har du en fil.kan borde du veta att somliga av dina källor knappast kan räknas som tillförlitliga(krigsforum, wtf?). Böckerna du refererar till i början, vad gör dess alla Julia Caesars siffror legitima? Okey för Genevékonventionen, men i övrigt bör du hänvisa till grundkällan(om det finns någon) om inte Affe och Julia gjort sina undersökningar själv(erkänner att jag inte tagit mig tid att titta efter, du hänvisar så snyggt till dem som tillförlitliga förstahands källor).

ang. Brev till borgliga politiker, mycket statistiskt säkerhetsställt tas upp, men ingenting problematiseras. Det är enkla förklaringar, utdrag ur tidningsartiklar och uttalanden av diverse personer som passar författarnas åsikter, ingenting ifrågasätter, det blir en omvänd, vad du troligtvis skulle hävda, pk-media(en politiskt inkorrekt media, som i likhet med den nyhetssida som går under samma namn, hänvisar till artiklar men bara tar med det som är relevant för sina uttalande åsikter).

Vad wikipedia(många gånger en pålitlig källa, men fortfarande skriven av amatörforskare) skriver om Sverige är också orelevant, vilken källa hänvisar wikipedia artieln till?


Jag är öppen för diskussion, till exempel de klassiska argumenten att svenskar alltid hängs ut medan invandrare inte gör det i media, läser du ens medierna? Att kriminella invandrare behandlas med silkesvantar är också inte sant, jobbar du inom rättsväsendet eller har du någon insikt i det hela, har du satt dig ner och jämfört straff mellan svenskar och invandrare? Det är lätta argument att fara med.

Snällism, P.K etc. är värdeord som oftast tycks förekomma, tillsammans med Floskler och sjuklövern, i din sorts argumentation.

Som sagt, jag är öppen för vad du skriver och vad du har för åsikter, men att hävda att detta är benhård fakta är väl lite att ta i? Det borde väl en fil.kan vara lite mer kritiskt till? Eller passar det så bra med dina egna åsikter, att det inte är värt att ifrågasätta?

En sista fundering, är du verkligen av den uppfattningen att dagens tillstånd är statisk och går att applicera på 50 år framåt i tiden? Vad pekar på att det kommer komma fler och fler invandrare till ett europa i finansiell kris? Vad säger att folkökningen kommer fortsätta i samma takt, att vi kommer föda lika många barn, att vi kommer leva lika länge som idag?

Och en sista fråga, som jag alltid undrat över. Vad är typisk svensk kultur, ditt eller mitt sätt att tänka? för vi är uppenbart inte av samma skrot.

Svensson sa...

@Axel: Du skrev: "är du verkligen av den uppfattningen att dagens tillstånd är statisk och går att applicera på 50 år framåt i tiden? Vad pekar på att det kommer komma fler och fler invandrare till ett europa i finansiell kris? Vad säger att folkökningen kommer fortsätta i samma takt, att vi kommer föda lika många barn, att vi kommer leva lika länge som idag?"

Nej, jag sa ju tvärtom. Jag är inte av den åsikten att ökningen nödvändigtvis kommer att ske i samma takt.

"Typisk svensk kultur" är ärlighet, hårt arbete, att göra sin plikt - och det är inte att bara kräva rättigheter, att känna sig kränkt och vara indignerad hela tiden, det där som idag uppmuntras till höger och vänster.

Typisk svenskt är blygsamhet, lojalitet, att hålla en låg profil. Dagens högljuddhet, att kritisera allt och alla, att inte hålla käften medan vuxna talar - detta måste bort och ersättas med traditionellt hyfs. Fler svenska honnörsord här.

Anonym sa...

En kommentar till Axel:

Vad kan du själv egentligen? Det heter fil.kand, inte fil.kan.

Varför presenterar du inga fakta och argument som stöd för dina kritiska frågor och synpunkter? Därför att det inte finns några?

Patrik Blom

R sa...

Bloggade också om samma ämne idag. http://www.hesperus.nu/?p=1083

Kraj sa...

@Axel: Mycket finns att utläsa i offentligt statistik från Migrationsverket, SCB, på Regeringens webbplats, osv.

Det pratas mycket om ensamkommande flyktingbarn - ett asylmissbruk som i journalisternas händer blir till snyfthistorier ämnade att göra folk mer positiva till invandringen. Hur har jag mage påstå detta? Jo, det står svart på vitt i regeringens eget material:

http://www.regeringen.se/content/1/c6/03/69/59/36eefbf0.pdf

Få har legitima flyktingskäl:

"Antalet barn som beviljas flyktingförklaring är däremot lågt och ligger konstant runt två procent av ärendena. Det är vidare bara tio procent av de asylsökande ensamkommande barnen som beviljas uppehållstillstånd på grund av att de anses vara skyddsbehövande."

Kostnaden är stor.

"Generaldirektören för Regeringskansliet skriver i Dagens Nyheter 2011-07-05[39] att den totala kostaden uppgår till drygt 2 miljarder kronor."

"totalt kostar enbart de ensamkommande barnens boende nästan 2 miljarder om året"

http://www.dn.se/debatt/staten-bor-ta-mer-ansvar-for-flyktingbarn?rm=print

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ensamkommande_barn

Här finns intressanta fakta för den som klarar av att tänka kritiskt:
http://www.migrationsverket.se/download/18.434af89012f6ed3a42980002826/Beviljade+uppehållstillstånd+1980-2010.pdf

Vi har beviljat 1,3 miljoner PUT sedan 1980 och det accelererade under Alliansens förra mandatperiod. Största gruppen är anhöriga. För den som är intresserad av att bryta ner begreppet kärleksinvandring - som anhöriginvandringen så ofta sminkas om till - finns det mer (des)information att googla fram.

Kraj sa...

@Axel: Affes Statistik-blogg baserar sin statistik på data från SCB.

http://affes.wordpress.com/2011/10/21/utlandsk-bakgrund-i-sverige-1900-2010/

Se länklistorna "Datakällor" och "Relaterat".

Svensson sa...

@Kraj: tusen tack för kompletterande fakta.

Hela detta komplex, fjärrinvndring och dess problem, är stort. Det rör själva vår verklighetsbild. Historiskt så slår denna fråga andra frågor i komplexitet och omfattning. Det kan iofs påminna om kärnkraftsfrågan, som ställde två verklighetsbilder mot varandra (faustisk utveckling kontra lågtekniskt förvaltarskap) eller kommunism versus kapitalism. Men dessa frågor belystes rätt objektivt i massmedia; invandringen mörkas ju konsekvent av MSM.

Anonym sa...

Sverige är i stort bortom allt hopp.

Men det finns andra länder att flytta till. Länder som ställer krav på invandrare.

Jag har gett min plats i Sverige till en Somalier. Vi får se om staten i slutändan vinner på att byta en universitetsutbildad svensk mot en somalisk analfabet.

Att man får högra lön som utbildad utomlands behöver knappt nämnas som argument längre.

Mattias sa...

Jaha ni, enligt BRÅ så ligger exempel Haninge över botkyrka vad gäller brott per 100.00 innevånare, Rågsved ligger skyhögt över Alby vad gäller misshandelsstatistik, samma gäller exempelsvis Kristianstad, som ju inte kan sägas ha 90% invandring.

Man kan ju skapa egen statistik på BRÅ:, Kristianstad hade dubbelt så mkt sexualbrottslighet som Botkyrka 2010 (och mer än Alby specifikt per 100.000 innevånare) Vidare om man söker på dödligt våld per 100.innevånare 2010, så ligger Härnösand på 3dubbel siffra jmfrt med Botkyrka, sexualbrottsligheten ligger visserligen intelika högt,men ändå betydligt över.
Vidare är både Växsjö, Helsingborg och Kristinehamn ock Kristianstad värre städer vad gäller rån, häleri. Detta i en tid då fattigdom och sociala problem bara ökat i sverige. Det borde slå sej på statistiken tycker man, men nej. Det jag ser här i Botkyrka är fattigdom och trångboddhet, skaer som i alla tider har fött kriminalitet. Ändå kan BRÅ visa att det är värre på andra håll. Och jag kan tala om av egen erfarenhet att 90% invandring Alby är bullshit!

Svensson sa...

@Mattias: det är ett högt inslag av fjärrinvandring i hela Sverige. Tätorter i Skåne, t ex Kristianstad, har hög invandring. Det är inte bara Botkyrka och Alby som är berikat.

Dödligt våld per 100 invånare, Härnösand högre än Botkyrka 2010: det var för att vi hade ett trippelmord i maj det året (offren hette Björn Nilsson, Linnéa Nilsson och Mats Berglund; GM Ragnar Nilsson dög minsann att hänga ut med bild och allt, han var ju vit).

"Vidare är både Växsjö, Helsingborg och Kristinehamn ock Kristianstad värre städer vad gäller rån, häleri." Värre än Botkyrka kommun? Men som sagt, de orter du nämner är överhövan berikade dem med. Dina påståenden bevisar ingenting.

Mattias sa...

Men vad kopplar hög brottslighet till invandring? Jag tog upp de exemplen eftersom de har rejält mindre andel invandrade innevånare innevånare än Botkyrka. Det är ett stort problem här i Botkyrka att folk bor trångt, att områdena är slitna och arbetslösheten är hög. Mina påstånden visar att invandring ensamt inte kan skyllas för problemen med kriminalitet.

Dessutom om man jämför Härnösand och Botkyrka vad gäller våldsbrott och sexualbrott totalt mellan 2004-2010 per 100.000 innevånare så svänger statistiken rätt rejält, ibland toppar Botkyrka, ibland toppar Härnösand.
Varför denna förenkling?

Svensson sa...

Fortsätt importera en Ersatzbefolkning och bygg ditt lyckorike då. Count me out bara.

Mattias sa...

Ja det är grejt, med tillräckligt mkt invandrare här kanske vi slipper alla störiga sverigedemokrater. =)

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)