onsdag 26 oktober 2011

Det handlar inte om hat


DN har berikats av en kurdisk demonstration. Först stod de utanför entrén. Sedan smög de sig in i själva DN-huset via en annan inpasserande. Det kallar inte jag "en radikal, men fredlig demonstration" som aktivisten Ferti Sincar uttryckte sig. Men så är det i det mångkulturella samhället: ingen undgår aggressiviteten från MENA-kulturen. DN som idag samtalar så fint och belevat med psykologen Åsa Nilsonne fick alltså under eftermiddagen hantera en smärre kurdisk invasion. De tyckte att det kurdiska inbördeskriget förtigs i media. Undrar vad DN:s chefred svarade på det. Tills dess bjuder man alltså läsarna på mysigt prat med Åsa Nilsonne; i ett varmt ljus, omgiven av sina hundar, lägger hon ut texten. Det handlar om hat och psykiska störningar. Var Breivik sjuk? Nej, kanske inte kliniskt tycks Nilsonne mena. Men hyser man hat ska man inte fastna i det. Fint och bra: mindfulness är vad som gäller, att inte älta olösbara problem utan zenbuddhistiskt leva i nuet. dn ft apix resumé resumé

Hat är något som inbitna bönder och grottmänniskor hyser. Sådana som är emot att halva världen ska flytta in i deras land, trampa på deras traditioner och smutskasta deras tro. Om man däremot säger ja till en sådan utveckling, välkomnar Ersatzbefolkningen med öppen famn och bejakar utraderandet av tro och tradition, då är man en positv, affirmativ människa. Då är man godkänd och hallstämplad, välkommen i de fina salongerna. Man är socially attractive, vare sig det gäller att bli bjuden till chefen på middag, få sitta i TV och kommentera världen eller skriva krönikor i pressen. Då spelar det ingen roll att man, som elitmänniska och socialt accepterad, hyser ett outtalat hat mot det egna landet, mot känslor av etnisk trygghet och mot allt som är färgstarkt, bonnigt och autentiskt. Nej, abstrakt ska det vara: rättigheter åt alla, frihet att konsumera, krama hela världen.

Abstrakt ska det vara. Multikulti ska hyllas som ideal, som myt frikopplad från verkligheten. Då spelar, säg, påvisad kriminalitet bland invandrare ingen roll. Tusen ursäkter plockas fram om förövaren är från ett MENA-land. Detta påminner för sin del om 70-talets tendens att ursäkta kriminella (oavsett etnicitet), där den som begick brott var ”en som reagerar friskt på ett sjukt samhälle”.

Invandring är en myt i sig, frikopplad från verkligheten. Man försvarar den med alla slags argument. Som att vi behöver invandrarna för arbetskraften. Jag menar, vi har ju 1) hög arbetslöshet bland ungdomar 2) en massa jobb som försvunnit i rationaliseringar och IT-revolution (bort med mellanhänder). Någon arbetskraftimport behövs inte. Men det spelar ingen roll för den fine, människoälskande multikulturalisten. Hon försvarar massinvandringen som en väg till en bättre värld oavsett.

Massinvandringen sägs lösa problem, ungefär som romarrikets inbjudande av germaner för att försvara gränsen mot andra germaner skulle lösa limesproblematiken. Sedan gick allt överstyr, germanerna översvämmade imperiet och styckade upp det. Västvärlden tycks stå inför ett liknande dilemma idag. En massinvandring som gått överstyr och inte kan hejdas eller reverseras. Den tycks inte kunna rullas tillbaka och motas i grind. För argumenterar man emot den är man ju hatisk, man är varg i veum och en paria.

Nå. Hur är det då med denna kriminalitet jag anser förekommer bland invandrare? Menar jag att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken? Ja. Fakta talar för det. Här är en artikel från DN 2005 innan man slutade rapportera helt om dylikt. Relaterad är denna text av Mauricio Rojas; sedan tvingades han i exil. Här är dock en PI-artikel från maj 2011 som återger färska danska siffror. Och här är Avpixlat från 26/10 2011 om den aktuella norska situationen. Go figure. Siffror om massinvandring som sådan till Sverige kan ni läsa om i detta inlägg på Cavatus blogg.

Relaterat
Det här är sjukt
Arkeofuturism

8 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan beskriva argumentationsläget rörande invandringspolitiken som att sjuklöverväljarna har ingått en pakt med djävulen. De har lovat att säga ja till invandringspolitiken och samtidigt stänga av sina hjärnor för all tankeverksamhet rörande denna, i utbyte mot att de får djävulens tillåtelse att om sig själva säga "Jag är en GOD människa, jag är en GOD människa, jag är en GOD människa.... ". Det är ungefär så som diskussioner med sjuklöverväljare brukar se ut.

Patrik Blom

Svensson sa...

Vi står inför ett sammanbrott av verklighetsbilder, en korrigering av en kognitiv dissonans utan like. Min misstanke är att många kommer att lida psykiska sammanbrott av detta.

Mycket kan hända de följande åren. Det blir ett krig, ett krig i våra psyken, lika väl som det blir ett hett krig och en kamp om råvaror, förnödenheter och vatten.

Den som är andligt rustad, och förmår se verkligheten i vitögat, står dock väl rustad för de övriga strapatser som väntar.

Anonym sa...

"... ett sammanbrott av verklighetsbilder, en korrigering av en kognitiv dissonans utan like ..." - Mycket bra formulerat! Önskar jag hade kommit på det själv, men ack ...

Patrik Blom

Anonym sa...

Äh släpp taget om datorn och ge dig ut och träffa folk. Gärna andra än bittra invandrarhatare vilket de flesta inte är. Då blir du en gladare människa.

Svensson sa...

@anonym 0142: Du vill att jag ska träffa andra än bittra invandrarhatare. Men några sådana ingår inte i min umgängeskrets. Bara positiva, gestaltande människor som agerar i verkligheten och som påtalar brister och idiotier när de ser dem. Som detta att begå hemfridsbrott utan att de drabbade essentiellt tycks reagera (kurdernas intrång i DN-huset).

Det handlar inte om hat. Just det var rubriken till mitt inlägg. Har du sett det? Kan du läsa? Eller reagerar du bara på betingade reflexer, typ ser något i ögon vrån och tänker, "här sägs något icke godkänt om invandrare = hat!"

Anonym sa...

Anonym1: Har du sätt hur han ser ut? tror inte det är en bra idee att han rör sig ute bland folk. Kan förstå att man blir bitter och hatisk om man lever livet på det sättet. Nej du Svensson ta ett steg ut genom dörren, åk ut till en förort och träffa lite människor, dom allra flesta vill dig inget illa.

Svensson sa...

@anonym12.36: du kommer med nålstick och gliringar om mitt utseende. Där får man för att man bloggar öppet, under eget namn. Du däremot din fegskit som är anonym, du vet inget om mig och min historia. Var var du när jag jobbade på Sir Francis med Saim och Oguz, med Dormush och Yasshar? Var var du när jag bröt mitt bröd med Hattice och Devresh?

Vänligen, shut the fuck up. Och anklaga öppet nästa gång, ta inte skydd bakom anonymiteten.

Perra J sa...

Hå hå.. när man skriver sådana här inlägg får man vara beredd på projektioner. Än fast man bara vill värna om balans, så blir man en extremist bara man glappar på käften om invandring.

Som jag varit inne på: Det handlar om centraliserande och decentraliserande krafter. Och de centraliserande är de som kan använda rasism för att - när tillfälle kommer - definiera en fiende, som utgör ett hot mot kollektivet, och då erhålls en ursäkt att skapa ett slutet system.

Och, visst, man kan spekulera i om den extrema massinvandringen orkestreras av centraliserande krafter högt uppifrån?

De vet hur man gör för att skapa krig.

Och det svåra är att såsom "vanlig" medborgare uppmärksamma detta utan att det tolkas som agg emot invandrarna själva. För i så fall göder man besten. Jag tror du förstår detta också, Lennart. Men det är lätt att gradvis dras in i en konflikt. Be warned.

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)