torsdag 17 november 2011

Lugnt


Det har varit ett lugnt år. Året började inte med kravaller och upplopp över hela Mellanöstern. Mubarak föll inte. Upproret i Bahrein slogs inte ner med våld. En svensk sitter inte fängslad i Bahrein för uppror. Affären Schibbye-Persson i Etiopien har inte ägt rum. ft

I London var det inga kravaller i somras. Och de utfördes inte av svarta. Breivik dödade inte 77 människor 22 juli. I Libyen har man inte krigat, man hotar inte Iran med anfall och Syrien utmålas inte som det värsta landet på jorden, moget för anfall från halva Nato.

Lugna gatan med andra ord. Man kan sitta och meditera och finna frid. Man kan läsa Castaneda och Swedenborg, lyssna inåt och känna stilla glädje över att vara till.

Inget har hänt! Detta är ett normalt år! David Ickes varningar må förklinga ohörda.

Allt är lugnt. Assange kommer inte att utlämnas hit för feminazi-rättegång. Euron kommer att stabiliseras. Aktiemarknaden kommer att gå upp, huspriserna kommer att gå upp (= bli rik på ditt boende), affärerna kommer att vara fulla med smått och gott varje dag i hundra år framåt, inga störningar i samhället kommer att ske, massinvandring finns inte, brottsligheten går ner, Sverige och västvärlden mår bra, vi marscherar hand i hand mot det mångkulturella samhället som skymtar bortom horisonten med ett löftesrikt, regnbågsskimrande ljus.

- - -

Vad är det som bjuder er emot? Varför tvekar ni? Varför är Regimen så tyst, varför talar den inte dagligen om det mångkulturella samhällets välsignelser? Varför inte utsätta oss för mer propaganda och mer hjärntvätt om hur dåligt det gamla Sverige var med sina vajande sädesfält, sin tro och tradition, sin etniska trygghet? Varför säger ni inte att våldtäkter i betongkulvertar är vägen till lyckoriket på jorden? Varför så tyst om berikningen som Sverige utsätts för från fjärran länder? Ska jag behöva påpeka allt det fina som finns med belägrade polisstationer, patruller som inte vågar ingripa, militärförband med hälften flickor som inte skulle göra en fluga förnär?

Vi lever ju i den bästa av tänkbara samhällen. Sverige är världsledande i berikning. Vi bejakar våldsmän från hela världen att komma och bosätta sig här och fortsätta begå brott, endast straffade med en klapp på huvudet och ett halvår för dråp. Vi förändrar Sverige, från ett starkt, vitalt land med driftighet och självförtroende till ett med våld, gängvälde och etnisk beriknig. Varför står inte Reinfeldt upp och bröstar sig för det här? Jag vet att han sagt att detta är "spännande" men han borde säga det oftare, varje dag. Varje dag borde hans röst ljuda i våra dagrum, våra väntsalar och serveringar, i våra fritidshem och småhus, våra flerfamiljshus, sommarnöjen och sportstugor, sägandes:
Sverige är redan multietniskt, mångkulturellt. Här finns alla världsreligioner företrädda. Det skapar i grunden - tycker jag - ett spännande samhälle, ett samhälle där vi lär oss tolerans inför olikheter, vilket jag tror är grunden för att förstå essensen vad som är mänskliga fri- och rättigheter. [Reinfeldt i frågestund i riksdagen 14/2 2011]

Detta borde Reinfeldt yttra igen och igen så att vi lär oss. Han bör förmana oss, uppfostra oss, som han gjort förr:
Det sprids en sorts föreställning att det mångkulturella samhället inte fungerar. Och det ropas på stramare regler och kulturell likriktning. Våra motmedel måste vara att visa att det mångkulturella samhället fungerar bättre. Det är ett mer spännande och mer intressant samhälle. [SvD. 29/11 2007]

Vi lever alltså spännande tider i ett spännande samhälle. Trygghet kan vi glömma, nu är det äventyr! spänning! beväpna dig när du går och handlar, man vet aldrig vad som väntar i kulverten!

Relaterat
Ersatzimport
Berikning

2 kommentarer:

Cello Jr sa...

Tack för äran att bli upptagen på din bloggroll. Svenssongalaxen är förstås med på min sedan en tid.

Din kontrafaktiska meditation (kan man säga så?) var mycket roande och gripande. Läst en del Castaneda och har väl en bok kvar av honom någonstans. Don Genaro var en favorit, minns jag. Swedenborg har jag inte läst annat än via citat i böcker om honom. Men ganska roligt att Helvetet i hans eskatologi var som Göteborg, och Himlen som Stockholm.

Fri pdf sa...

Klart man länkar i gengäld. Hederssak.

Castaneda är en favorit. Den där osentimentala, memento mori-attityden, nykterheten. Det är lite gråzonsvibbar över den världen, inga himlastormande jubel. Men jag älskar det. Bra som balans mot Swedenborg och Steiner. Att "leva i don Juans värld" är ett privilegium.

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)