onsdag 9 november 2011

Sverige är bra för vi har Zlatan


I Sverige har vi Zlatan. Det är bra. Zlatan är fotbollsspelare. Det är bra. Och Zlatan är en BRA fotbollsspelare, av världsklass. Det är bra. Zlatan har också invandrarbakgrund. Det är bra. I Danmark har man dock ingen Zlatan. Man har heller inte den utblick, kringsyn och tolerans vi har. Det är dåligt. Om det skriver DN:s Maja Hagerman. Hon kritiserar även dagens civilisationskritiker, sådana som har fräckheten att tala om den risk för krig som finns idag. Mer om henne senare. dn dn dn dn dn svd svd svd exp exp exp exp exp ab ab ab ab

Zlatan är, som det heter, en framgångssaga. Han hade en påver uppväxt i en familj som flytt från krigens Balkan. Dock visade det sig att han var bra på att kicka boll. Då kunde han ta sig fram i livet. Värre är det för medel-invandraren som söker jobb. Med ett alltför exotiskt namn tenderar ens ansökan att skyfflas undan. Lättare är det om man heter Anna Persson eller Nils Johansson. Ett tips till dessa invandrare är i så fall: byt namn, försvenska era namn. Men de kanske inte kan svenska så pass att de förstår det. Många, även intelligenta invandrare, måste ha tolk även efter många år i Sverige. Vi ger den servicen ganska frikostigt, alltså minskar incitamentet för invandrare att lära sig svenska.

Svenska är officiellt språk i Sverige. Förvaltningen ska ske på svenska. Det bestämdes 2009. I och med det får man förmoda att Sveriges regering gör sitt till för att gynna svensk kultur och traditionell svensk sed. Men det gör den inte. Regimen sponsrar ett sentiment som är fientligt till det svenska. Nationaldagsfiranden försiggår regelmässigt med kurdisk folkdans och skogsluff i afghanpäls. Den som lyfter sin fana för svensk kultur 6 juni kan se sig blåst på att avancera i det officiella Sverige. Brännmärkning, hat, förtal och nålstick får denne utstå om han vill söka sig fram i stat, kommun, näringsliv och universitetsvärld.

Det officiella Sverige tenderar att binda ris för egen rygg. Att värna svensk kultur och etnicitet är suspekt. Annat är det i Danmark. Där, som Hagerman skriver, antyds att massinvandring inte är någon bra idé. Detta får Hagerman att gå i taket. Visst ska det importeras en Ersatzbefolkning, fattas bara annat! Hon anmärker också på de strömningar i dansk press som antyder att västvärlden är i slutet av sin cykel, att framgångssagan är slut. Nu följer nedgång och fall som Spengler sa. Detta får Hagerman att förnumstigt antyda att så dåligt är det väl inte, domedagsprofeter har vi sett förr, ta nya tag så löser det sig!

Det är ingen dålig förnekelse i åsynen av eurokris, dollarkris, miljökris, peak oil, krig och rykten om krig i Mellanöstern, sjunkande nativitet i västvärlden och ett självhatande sentiment.

Nåja. Allt är inte så dåligt, i alla fall inte i Sverige. Vi har ju Zlatan. Han har berikat fotbollslandslaget. Dock frågar man sig varför inte damlandslaget har en kvinnlig toppspelare med invandrarbakgrund. Vad är det för strukturer som håller tillbaka Mellanösterns döttrar i landslaget? Vad gör tränarna, ledarna, sportcheferna? Varför fixar ni inte det här? Rasister!

Relaterat
Att definiera Sverige
Oswald Spengler
Jag är nationalist

12 kommentarer:

Anonym sa...

"...domedagsprofeter har vi sett förr..."
Man behöver knappast vara någon profet för att inse att vi är på väg mot stora kriser(precis som du nämner i texten), världen känns instabilare än någonsin.
Jag kan förstå att folk i allmänhet ej inser detta än...
Folk jobbar och sliter, när de sen är lediga konsumerar de. Tid till eftertanke och bildning finns knappt.

/Peter

Svensson sa...

Hagermans text var mycket märklig. Med svepande formuleringer ironiserade hon över såväl Spengler, Samuel P. Huntingdon och andra. Hennes anmärkningar var av detaljkaraktär, men bara för att profeter och kritiker haft fel om detaljer förr så betyder inte det att helhetsbilden av peak oil, krigsrykten, social oro, skuldkris och ett polariserat samhällsklimat försvinner över en natt.

2011 har varit ett ovanligt år och 2012 blir än ovanligare. Jag tycker synd om Hagerman som inte förstår att världen håller på att förändras. Typisk maktlakej. Men "de sanna profeterna ska komma från öknen", dvs deras hårdare budskap är typiska eremitprodukter, ropande röster i öknen.

Anonym sa...

SAAB affären verkar vara ett undantag där det är tillåtet att vädja till nationalistiska känslor där man kan tala om att rädda Svensk Ingenjörskonst. Även om den kommer från GM och Opel egentligen.

Svensson sa...

@anonym 11.41: Industrifrågor som Saab är lite så där lagom salongstillåtna. Att yvas över saab, Volvo, SKF och Nohab är den sista tillåtna nationalistnischen. Och det är så dags nu, när som antytt Saab säljs ut. Här kommer jag att tänka på bedömare som säger att staten borde ha tagit sitt ansvar i Saab och Volvo när det stormade om dem på 90-talet. Se på Renault säger de, de fick stöd och är ifag ett blomstrande företag med spännande bilar.

Men samhällsklimatet var emot stattsstöd till företag på 90-talet. Hela sentimentet sa "nej" till att staten skulle engagera sig för hårt i företag. 70-talet med stöd till obsoleta varv var en förskräckande förebild.

Det hela blev politiskt omöjligt. Det är inte alltid möjligt att fatta rationella beslut. Det krävs också mycket för att se i kristallkulan hur företagsstöd till Saab på 90-talet kunnat ge önskad effekt. Vi har facit idag med det är nu det.

Detta är mina privata känslor inför Saabs bilar och hur de var att köra.

Anonym sa...

"Vad är det för strukturer som håller tillbaka Mellanösterns döttrar i landslaget?"

Svensson, detta är verkligen skrämmande! Idrotten är alltså en rasistisk könsmaktsordning?!

Ännu värre: vad händer med de muslimska kvinnor som kommer ut som lesbiska? De lär inte ha en chans i denna idrottsvärldens homofob-rasistiska könsmaktshierarki!
/Non serviam!

Svensson sa...

Yes Non Serviam, här finns mycket att göra. Vi kräver:

. HBT-certifiering av samtliga idrottsgrenar

. 50% icke-svensk representation i samtliga landslag till 2015

. särskilt stöd till invandrares utövning av nordiska vintersporter som längdåkning, slalom och curling

. avskaffande av nationalsången efter svenska segrar, det kan verka kränkande på andra folk

. omdesign av svenska landslagsdräkter, mindre blått-gult, mer grönt och svart à la en av våra mest växande religioner

Nordbo sa...

Hagermans artikel var förvirrad. Den verkade mest försöka fästa det utslitna Hitlerkort vid Spengler och SD. De gamla medierna känns mer och mer passé.

Svensson sa...

Ja Nordbo, jag förstår inte hur DN ska kunna få folk att betala för den mediokra meny de ger oss. DN som gratistidning blir en alltmer plausibel option.

Bloggosfären tar över. Alla MSM-journalister inom ekonomi läser ju Cornucopia och snor artikelupplägg därifrån. Och Erik Helmerson i DN skrev häromdagen att han "tagit del av en mejlkonversation" mellan Svegfors och Janowskaja [stavning?] i Dirawi-affären. Sannolikt hade han sett det återgivet på Access blogg.

Anonym sa...

Hagerman har spridda historiska kunskaper men är för det mesta totalt omdömeslös när hon försöker tolka dem med bäring på nutiden. Jag följde debatten inför folkomröstningen om EMU och euron ganska noga, och minns bl a när Hagerman deltog som "historisk expert" i en paneldiskussion i radion. Hon gick där tillbaka till Olof Skötkonung, som omkring år 1000 (tror jag) lät prägla de första svenska mynten. Hagerman förklarade att denna mynttillverkning var fullständigt onödig. Det fanns nämligen redan pengar, såsom arabiska m fl utländska mynt som användes som betalningsmedel i det dåvarande Sverige. Att Olof Skötkonung låtit prägla dessa enligt Hagerman komplett överflödiga mynt berodde enligt Hagerman enbart på att han ville göra sig märkvärdig.

Dessa ointelligenta iakttagelser från ca 1000 år tillbaka i tiden överförde Hagerman sedan rakt av till EMU- och europroblematiken. Liksom i Olof Skötkonungs fall behövdes det enligt Hagerman inga nya pengar, dvs euro, eftersom det fanns gamla pengar, dvs franska franc, spanska pesetas, finska mark osv. Och liksom i Olof Skötkonungs fall gällde enligt Hagerman att de som ville införa nya pengar, dvs euro, motiverades endast av en önskan att göra sig märkvärdiga.

Jag misstänker att denna insats av den "historiske experten" Hagerman fortfarande utgör den mest korkade vantolkning av historien som förekommit i Sverige, kanske världen, och de mest omdömeslösa implikationer för nutida ställningstaganden som förekommit i Sverige, eller mycket sannolikt i världen.

PB

Svensson sa...

Hagerman: mycket betecknande. Kunskap är farligt i fel händer! Halvbildning och tendensiösa tankar = regimtroget troll.

Karpstryparn sa...

Zlatan är Sveriges största skämt!

Svensson sa...

@Stryparn: Zlatan kan bevisligen kicka boll. Dock sägs det att det går dåligt för Sverige när Zlatan är lagkapten. Och han visar inte respekt för nationalsången.

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)