tisdag 27 december 2011

Ett sentiment


Vänstermänniskan Martin Schibbye sägs ha slitit av sig tröjan när han arresterades med ONLF-gerillan. Han ville med denna exponering av vit hud visa de etiopiska regeringssoldaterna att han var oskyldig. Då dög det minsann att hävda sin vita etnicitet. Annars brukar ju vänsterister som han leva högt på att hata vita som definierar sig som detta, som självmedvetet ser sig som en politisk faktor på basen av sin etnicitet. Detta kan associera till Hanne Kjöller som gillar att Centrum för rättvisa tar sig an den enskilda individen, att denna får hjälp om staten och andra aktörer diskriminerar. Dock gillar Kjöller inte att vita män hjälps. dn dn dn dn svd svd exp

Hon nämner ett fall där en vit man diskriminerades i ansökan till polisutbildning. Sämre kvalificierade kvinnor antogs men inte mannen ifråga, som nekades inträde till polisskolan i flera år. Sedan fick han tydligen hjälp av CFR enligt deras verksamhetsberättelse för 2011.

Är det så att polisen köns- och rasdiskriminerar? Är det så att kvinnor och minoriteter släpps in, vita män stängs ute? Möjligen. Nu har CMR observerat detta och fått rättelse vad det verkar. Men Kjöller ogillar detta. Vita ska särbehandlas negativt tycks hon mena. Man måste se helheten säger hon:
I ett vidare perspektiv måste man fråga sig vad som händer med polismakten – och förtroendet för den – om nästan hela kåren utgörs av infödda svenska män? Hur blir man då sedd vid bråk i invandrartäta förorter? Eller när man ska ta hand om icke svensktalande, skräckslagna offer för trafficking?

Vad menas? Är vita sämre än invandrare på att sköta sina jobb? Vad är detta för rasmystik? Och vad gäller proportionen män/kvinnor så är den redan tillgodosedd. Det är populism att hävda att kåren saknar en god proportion kvinnor.

Kjöller ogillar "män med likartad bakgrund", dvs män med vit bakgrund:
Vad händer med kulturen i miljöer där män med likartad bakgrund arbetar? Ett svar har vi fått av Basebolligan, en grupp poliser som under 80-talet tog sig stora och våldsamma friheter. De hade knappast kunnat utveckla sin ”kultur” om deras grupptänkande störts av ett visst antal kvinnor, invandrare och äldre. Därför är det inte likhet, utan olikhet, som också bör vägas in vid antagningen.

Mönstret är tydligt: vita män ska släpas i smutsen; "kvinnor, invandrare och äldre" är dock fina människor. Kjöller säger väl inte uttryckligen att vita är onda. Nej det är konformismen hon sägs vara emot, förstådd som miljöer med enbart vita. Hade hon varit emot miljöer med enbart invandrare också?

Man får akta sig för att vara kategorisk. Man jag ser en viss tendens i detta ledarstick. Så vad säger man? Ska vi kalla Kjöllers text för "en uppvisning i svenskfientlighet och rasism, anti-vit rasism"...?

Relaterat
Uppdrag i Zammazingo
Det är lugnt idag
Sverige existerar
Maktens vägar
Schibbye-Persson

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för att du uppmärksammar DN:s propaganda-journalistik. Om så bara en enda läsare förmås öppna sina ögon har du lyckats med ditt budskap.

Fri pdf sa...

Tack. MSM ska få veta att de lever. Om man som de lever på att dissa Sverige och etniska svenskar får man stå sitt kast.

Karpstryparn sa...

Kjöllers text är en uppvisning i äkta rasism. Dessutom är hon ju rasist själv.
Läste om det hela på Avpixlat för en liten stund sedan.

Fri pdf sa...

Även vita människor kan drabbas av rasism. Det ska eliten få veta nu. På sikt borde man få hetsparagrafen att gälla även etniska svenskar. I förarbetena till lagen sas att den var till för att skydda minoriteter. Men denna lucka tillåter ju ren svenskfientlighet att passera ostraffad.

En ny tolkningstradition måste till, även hets mot svenskar måste bli olagligt. Detta är vad rättssystemet består av: lagen plus en tolkning av den.

Utlandssvensk sa...

Angående lagen om hets mot folkgrupp kan jag nämna att jag har en gammal jur. kand examen och har skrivit en hel del om denna lagstiftning och dess tillämpning på olika bloggar genom åren.

Men istället för att rabbla upp alla märkliga juridiska aspekter kan man bara enkelt konstatera att i praktiken påminner detta regelverk mycket om vad man brukar återfinna i ockuperade länder, dvs. ett ensidigt förbud för urpungsbefolkningen att kritisera sitt nya herrefolk.

För övrigt anser jag att kolonisering är den mest passande termen för vad som nu sker i Sverige:
1. Urspungsinnevånarna tvingas finansiera bosättningarna
2. Urspungsinnevånarna straffas om de kritiserar kolonialisterna
3. Propaganda förklarar för urspungsinnevånarna att deras egen kultur är värdelös och att deras nya herrefolk har en mer högstående kultur.
4. Det nya herrefolket kan misshandla och våldta urspungsinnevånarna utan påföljd.

Finns det NÅGOT som talar emot att kalla detta kolonisering?

En lite tröst är möjligen att om man tittar historiskt på länder vars inhemska elit har samarbetat med kolonisatörer så har dessa ofta fått sina straff när den utländska makten har kastats ut.

Fri pdf sa...

Tack Utlandssvensk. Du summerar vad kampen handlar om. Vi måste slå tillbaka, bland annat genom att göra hetsparagrafen tillämpbar även på vita offer. Det är en politisk fråga, en fråga om opinionsbildning. Parallellt tar vi itu med allt det hatsentiment som finns mot traditionell svensk kultur: att vår kultur som du säger förklaras värdelös av ockupanterna.

Guillaume Faye talar i "Why We Fight" (2011) om massinvandring som kolonisering. Makterna som drivit denna agenda har gått för långt, de har passerat kulminationspunkten. De vet inte när de ska stanna (och det gagnar oss kanske, för bortom kulminationspunkten blir varje ny kraftinsats kontraproduktiv för att tala med Clausewitz. Regimen har nått sitt Stalingrad).

Jag känner det som om man satt in kofoten och börjat bända loss betonghäcken. Nu raseras PK-ismens skitbygge. Join the fun.

Nicke sa...

Troll...

Anonym sa...

Varför skall vi egentligen tycka synd om dessa "journalister". Det är ju självklart att de brutit mot etiopisk lag. Sedan tycker jag att det är löjligt att kalla dem för "journalister" när varannan vänsterknutte kallar sig journalist eller fredlig demonstrant. Istället borde Sverige tillämpa lagar som gör att de som hjälper terrorister, vandaler eller liknade personer skall straffas som om de själva genomfört brottet. Precis som i Etiopien!
En motivering till det ringa straffet som retar mig är motiveringen att de måste ta hand om sina föräldrar. Har inte etiopiska staten hört talas om Carema och andra välfärdsföretag i Sverige? Ingen skall ju behöva ta hand om sina föräldrar i Sverige, men de kanske ser annorlunda ut om elva år…
Undrar hur debatten blir i Sverige om det beslutas om utlämning av fångar mellan Etiopien och Sverige. Kommer våra PK-journalister att tillåta att vi skickar etiopier till etiopiska fängelser? Det kan bli en mycket intressant debatt.
De nu dömda "journalisterna" har förtjänat många år i etiopiskt fängelse och vi svenskar bör få läsa om annat än deras olycka. I annat fall säger vi abonnemanget på morgontidningen och kvällstidningen slutade de flesta av oss att köpa för decennier sedan. -Tänk om vi kunde välja bort TV-licensen också.
Sluta gråt för att de ställt till det för sig. Det ingick säkerligen i deras plan. Nu skall Svenska regeringen kritiseras och vi skall tycka synd om "journalisterna" i Etiopien. Resultatet de hoppas på är att folk i allmänhet skall ringakta det svenska samhället och förhoppningsvis bli rättrogna kommunister medan "journalisterna" sitter i etiopiskt fängelse

Magnus J. sa...

Hanne Kjöller är ju ett intressant fenomen. Hon kan uppenbarligen tänka utanför ramarna, vilket förstås är bra, men samtidigt verkar det ibland som om hon skriver helt utan eftertanke - eller som om hon låtit en fjortonårig dotter ta över sysslan när hon själv inte orkat...

Fri pdf sa...

@anonym 23.17: man kan som du säger sluta prenumerera på morgontidningen och sluta köpa AB och Exp. Gällande TV så är det bara att dra ur jacket och ställa undan den. Garanterat god gärning: ger ökad energi, ökad inspiration, ökad tid att läsa Julius Evola och Guillaume Faye.

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)