torsdag 29 december 2011

Svante Nordin om massinvandring


Förekommer massinvandring i det här landet? I detta inlägg lägger jag fram vissa indicier. På basen av dem anser jag att massinvandring förekommer. Vissa av mina läsare tycks dock inte dela bedömningen. Men kanske imponeras de mer av vad en etablissemangsfigur säger i frågan, en Fin Man I Kostym. Nu har nämligen professor Svante Nordin tagit bladet från munnen i invandringsfrågan. Fria Tider

DN har besökt Svante Nordin i dennes palats i Lund, säte för professuren i lärdomshistoria. Man intervjuar Nordin om hans bok "Filosoferna" som skildrar 1900-talets idéer. Så kommer man in på invandringsfrågan. DN:s Ann Persson är inte road och försöker outa Nordin som SD-anhängare, det kommer i andra frågan här:
Svante Nordin har nu också gett sig in i invandringsdebatten, och talar om vad han kallar ”en intellektuell revolution”. I en artikel i Axess skriver han om den ”massiva invandringen” och hur den har gjort ”själva idén om Sverige och svensk kultur så problematisk att man numera bara vågar tala om ’svensk kultur’ inom citattecken”.

– Jag är kritisk till den politiska korrektheten, som använder eufemismer och sopar under mattan.

Ditt sätt att argumentera ligger nära Sverigedemokraternas retorik. Att det finns en konspiration av politiskt korrekta. Du väljer att skriva massiv invandring som ligger nära ett av SD:s favoritord, det olycksbådande ”massinvandring”. Tolkar jag dig rätt när jag läser din text som ett uttryck för att den svenska kulturen skulle vara hotad?

– Jag vänder mig mot att man mörkar och därmed låter SD vara de enda som pratar om detta.

Det är väl ingen som förnekar att Sverige har blivit ett stort invandrarland?

– Jo, det tycker jag att de gör som talar om invandring som något som pågått i tusen år. De vägrar se det nya som skedde på 1970-talet. Den invandring som fanns tidigare var av en helt annan karaktär och kvantitet. Det var tyska köpmän, valloner och folk som kom över finska gränsen. Nu kommer invandrare från ett helt annat håll än tidigare. Ta den muslimska invandringen – den fanns inte tidigare.

Är det problemet, att muslimerna blivit fler?

– Jag tar inte ställning till invandringen. Det jag vill peka på är att mångkultur och integration är vandras motsatser. Men nu talar man om det som synonymer. Jag strävar efter intellektuell klarhet.

Nordin uttrycker sig försiktigt: som vi ser i det sista svaret tar han "inte ställning till invandringen". Nej visst, då skulle han garanterat förlora jobbet. Men att han ens vågar diskutera fenomenet hedrar honom. Han vill ha ärlighet och klarhet. Han antyder trendbrottet från 70-talet och framåt, detta med den ökande andelen utomeuropeiska invandrare.

Sakerna måste få diskuteras med lugn och saklighet, det ska vara slut med "eufemismer och sopa under mattan". Man kan tycka att Nordins ordval "den massiva invandringen" är den feges variant av massinvandring men man kan inte få allt. Som helhet är Nordins ställningstagande en fjäder i hatten för oss regimkritiker. Han är del i en trend: elitfigurer som ifrågasätter multikulturens dogmer. Jag kallar det sprickorna i muren. Det är när sådana som Alexander Bard, Marcus Birro, Janne Josefsson, Ulf Nilson och på sin tid Harry Schein vågar ta tag i den heta potatis som kallas massinvandring, integrationsproblem och multikulturens misslyckande.

Man kan säga: sprickorna sprider sig och snart rämnar hela den verklighetsförnekande PK-regimen.

Vill man ta det från den glada sidan rekommenderar jag Affes Statistikblogg. Han har en bildserie med "Agenda Julspecial", besökt av Ullenhag, Billström, Reinfeldt och Lööf. Detta säger allt. Satiren lever!

Relaterat
DN: Invandrare krigar mot svenskar med rån
Ruben Östlunds film "Play"
Den andre, Dirawi och Zlatan
Birro, Bard, Josefsson...
Massinvandring eller inte

10 kommentarer:

Pralin sa...

Det är så roligt, du ser konspirationer överallt:

"Nordin uttrycker sig försiktigt: som vi ser i det sista svaret tar han "inte ställning till invandringen". Nej visst, då skulle han garanterat förlora jobbet.."

När Nordin säger nåt du gillar är allt som det ska men när han säger nåt som inte passar in i bilden så är han tystad av konspirationen..

Trovärdigheten falnar något..

Fri pdf sa...

Men det är så. Man får som etablissemangsperson inte vara för tydlig. Någon kallade en annan av Nordins artiklar där han kritiserade multikulti för "en tyst fis". Nordin kommer med förbehåll så det blir lite väl åbäkigt.

Vad då tystad, vadå konspiration...? Det är ett tufft klimat idag, ingen som sysslar med opinionsbildning i kontroversiella frågor (= invandring) torde förneka det. Föreslår man en minskning på 0,000001% i invandringen är man nazist och fascist, ja värre. Det vet Nordin. Därför tar han inte ställning. Jag accepterar det, det säger jag ju i inlägget.

Samhällsdebatten är förgiftad. Sådana som Nordin är högdjur, de är påpassade av väktarna, vad de säger vägs på guldvåg. Jag visar ju förståelse för Nordin: han säger vad han kan. Han förstår politikens grundlag: det är "det möjligas konst". Han uttrycker vad som politiskt är möjligt i en tabubelagd fråga.

Goten sa...

Helt korrekt analys, Svensson.

Detta var ingen intervju, detta var ett läxförhör där Svante Nordin förväntades försäga sig. Så man får förstå honom.

Personligen struntar jag i akademinker som Svante Nordin, de flesta ungdomar vet bättre än honom vad som sker i Sverige.

@ Pralin folk som använder ordet konspiration som du gör är i regel ignoranter, troll eller dåligt pålästa. Vad är du?

Josef Boberg sa...

Leve satiren !

GOTT SLUT PÅ 2011 OCH GOTT NYTT 2012 !

önskar Josef

Fri pdf sa...

Tack för det Josef. Jag passar på att önska detsamma till alla läsare. 2011 var händelserikt och kanske blir även nästa år det. I alla fall, ett gott nytt 2012!

utlandssvensk sa...

Gott Nytt År till dig, Lennart.

Du är en i sanning rakryggad och modig man som vågar framföra dina åsikter under eget namn och dessutom accepterar de ganska förutsägbara konsekvenserna med jämnmod.

Men jag tror att du är alldeles för optimistisk vad gäller utsikterna att vända utvecklingen. Jag tror snarare att sammanbrottet närmar sig med stormsteg och att Sverige inom några år inte längre kommer att vara ett fungerande västland.

Det är extremt naivt och historielöst att tro utvecklingen ska vända och att allt ska återgå till det Sverige som en gång fanns. Sanningen är den att:

1. Även om all immigration stoppade nu skulle andelen “pursvenskar” fortsätta att krympa i snabb takt eftersom den utlandsfödda delen av befolkningen dels är yngre dels har högre nativitet.

2. Sjuklövern är mer fanatisk än någonsin vad gäller att öka takten av befolkningutbytet och vi har aldrig haft en statsminster som så öppet föraktar ursprungsbefolkningen. Allt tyder på att immigrationen endast kommer att öka för varje år, åtminstonde fram till valet 2014.

3. SD kommer att motarbetas med alla tillgängliga medel och desto högre oppinionsiffor man når, desto mer radikala metoder kommer man att använda. Nu drar man in stödet för “tomma stolar”, en åtgärd som uppenbarligen är direkt riktad mot SD. M verkar dessutom, efter långt motstånd, vara villig att rösta fram någon form av lagstiftning som kommer att göra anonyma donationer omöjliga. EXPO och DN samarbetar öppet och det är, enligt mig, bara en tidsfråga innan SVT och övriga TV kanaler genomför något liknande. Jag betraktar SD politikerna som hjältar men det är helt orelistiskt att tro att de kommer tillåtas att växa sig starka och få verkligt inflytande. Tvärtom kommer deras närvaro endast att ena de övriga partierna i en allt mer vanvettig immigrationspolitik.

Det positiva är dock att utveckligen går åt motsatt håll i de flesta andra länder i Europa. Danmark, Finland, Schweiz, osv, är utmärkta alternativ om man önskar fortsätta att bo i ett fredligt och fungerande västland. Sverige är tyvärr redan förlorat men det är åtminstonde fortfarande lätt att lämna landet men räkna inte med att denna sista fördel varar för evigt……

Karpstryparn sa...

Helt korrekt och saklig analys, Svensson.
Sakliga argument från Svante Nordins sida, men bara påhopp och insinueringar från DN:s Ann Person.

Josef Boberg sa...

Karpstryparn - den ”svenska modellen” är väl ingen höjdare precis, tyvärr tyvärr... :cry:

Fri pdf sa...

@utlandssvensk: tack för beröm. Och gällande utvecklingen så får man förstås inte vara naiv. Man måste även efter smärre segrar, likt japanen, "spänna hjälmen hårdare om huvudet".

Visst är klimatet hårt. Men jag tror vi regimkritiker vunnit vissa bestående segrar. Vi har markerat att vi finns; regimen märker till exempel att sådant som krossa myt-hemsidan inte fick avsedd effekt. De kan fortsätta stämpla oss som arga men det är bra, en regering ska vara lite rädd för folket, då finns frihet. Är däremot folket rädda för regeringen råder tyranni.

Allt kommer inte att återgå till normala tider även om Sveriges regering antog en mer dansk-holländsk-"samgermansk" attityd till invandring (= mer negativ). Vi har ju peak oil, MENA-islamism, eurokris, sydeuropeisk skuldkris och mycket annat också på väg. Men i den stormen så spelar det roll vad vi gör, det får vi aldrig glömma. Om en god man ställer sig upp och säger, vare sig anonymt eller med namn, att vi måste värna det traditionella Sverige, så har det effekt även om SD:s procentsats inte stiger i samma mån.

Josef Boberg sa...

"Vi har ju peak oil, MENA-islamism, eurokris, sydeuropeisk skuldkris och mycket annat också på väg. Men i den stormen så spelar det roll vad vi gör, det får vi aldrig glömma."

Det håller jag med om.

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)