torsdag 3 maj 2012

Interregnum


Dollarn kommer att kollapsa. Tack Peter Schiff, vi vet det. Fiatvalutorna kommer att förlora i värde. Sedan kommer antagligen ett nytt system, med en korg av valutor baserade på guldmyntfot. Guld är populärt idag. Inte bara gotländska guldrånare anser det. Vi går mot en ny värld, en nygammal värld med guldmyntfot, traditionalism och andlighet. Men vi är inte där än. Vi är i ett interregnum, ungefär som Frankrike i väntan på valets andra omgång. svd dn

Det var fransmannen Guillaume Faye som sa att vi idag lever i ett interregnum. Dagens politiker som Sarkozy och Hollande tycks famla i blindo. De kör på med gammal stil, med kosmopolitism och materialism. Något nytt måste komma: mer andlighet, mindre lobotomi.

Det är ett interregnum. Såväl i politiken som i folks sinnen. Vi är i tomrummet mellan materialism och idealism. Vi är på väg bort från tillväxtdyrkan och på väg mot dyrkan av Gud.

Det här är en övergångszon. Den kan bli kort eller lång. Men det gamla är passé, vi har lämnat materialismen bakom oss vad mig beträffar. Så då är det bara att meditera, be och tona in på galaktisk harmoni då...? Nej! Att vara esoteriker räcker inte idag. Man måste också ha koll på det politiska. Vi lever nämligen i en demonokratur, en på ytan permissiv frihetskultur där ens internetsurfande bokförs, där alla ens köp med kort registreras och samkörs med uppgifter från andra dataregister. Någon diktatur med militärparader och tortyrkammare lär vi inte få se men vi har en övervakningskultur där minsta illegala grej kan vändas emot en, som nedladdning av illegal musik och filmer och surfande på regimkritiska bloggar och sajter.

- - -

Vi lever i Konsumtions- och Kontrollsamhället där den som inte konsumerar är illojal, där den som är andlig och esoterisk ses med misstänksamhet. Därför måste man som esoteriker även vara regimkritiker. Därför är varje andlig, icke-materiell handling en oppositionshandling.

Vi lever i en intensiv tid. Förra året var rätt händelsrikt. Mellanösternhändelser, ekonomiska stormsvalor, Breivik och engelska upplopp. I år har vi haft Occupy Wall Street i farten på 1:a maj samt lite ordkrig mot Syrien. Korea har misslyckats med att skjuta upp en raket. Men på det stora hela har det har varit förhållandevis lugnt. Och det, mina vänner, är för att goda krafter verkar för oss. Se här. Så visst, det är rätt att tona in på dessa krafter. Men man kan inte helt vända sig bort och välja en opolitisk, post-politisk ståndpunkt idag. Då gör man sig själv en björntjänst. Man måste vara med där ute, om inte på gatan så på det virtuella barrikaderna och på Slagfält Internet. Gör din röst hörd, gör inlägg på bloggar och i kommentarsfält. Dra nytta av det faktum att internet ännu är fritt. I morgon kan det vara förbjudet. Då kan islamkritik och problematisering av invandringsfenomenet vara kriminella. Traditionalism av Jüngers typ kan sitta löst.

Vi går intensiva tider till mötes. Då kan lite musiska intressen och filosofiska meditationer tjäna som batteriladdning och hämtande av krafter. Därför recenserar jag romaner och esoteriska böcker här emellanåt. Men idén om humaniora som ”bara avkoppling” funkar inte längre. Glöm "underhållning". Man kan som Kierkegaard sa inte roa sig bort från tvånget att förhålla sig till sig själv. Och det privata, "en själv", det är idag politiskt. Varje handling idag är en politisk handling. Att avstå från att ta ställning är också ett ställningstagande.

Jag måste nog, tyvärr, säga som proggarna: allt är idag politik. Man behöver kanske inte sitta och surfa på DN.se 24 timmar om dygnet. O nej! Men vi lever idag i en intensivare verklighet, en spännande tid då allt slängts i stöpsleven och stora förändringar väntar. Det är ju det kineserna säger om detta år, 2012, Drakens År: ”Stora förändringar och förstörelse av det gamla”...!

- - -

Folk som ryckt på axlarna inför 2012 får det svårare och svårare. Jag tror inte ”världen går under” i år, nej tvärtom. Men ett och annat utöver det vanliga kommer nog att hända. Som jag skrev häromdagen: "Skuggregimen i form av hemliga sällskap och pyramidhärskare ska bort... de ska haffas av lagens upprätthållare (polisen) i samarbete med konstitutionens försvarare (militären = de väpnade styrkorna = armé, flotta och flyg)." Sedan anförde jag en viss Steve Beckow som tycks ha koll:

Steve Beckow skrev nyss detta om militärens roll i omdaningen. Det handlar om att arrestera illuminater och plutokrater. Haffandet görs av polisen, uppbackad av militären:
... the present time during which the Earth allies are marshalling their forces for the Removal of the New World Order and other elements of the Illuminati. Irrefutable evidence against the Illuminati has been gathered. The military are taking their places as the back-up to local law enforcement, which will make the actual arrests. The cabal have nowhere to hide and no chance of escaping justice.


Regimförändring väntar. Men än lever vi i väntans tider. Ett interregnum.

Så är det. Förändringar är på väg. Tills dess: oroa dig inte, bekämpa den eventuella ångest du har inför stormen. Med andra ord: lev filharmoniskt.

Relaterat
. Ernst Jünger: På Marmorklipporna
. Rymdskepp i skyn, ascension, slut på PK: gå hit.
. Andliga perspektiv på 2012, länkar till mina tidigare esoterismer: här.
. En av hundratals bankchefer som avgått talar ut: här.
. Kristi återkomst, eller "Sananda Imanuel" som han kallar sig nu: ici.
. Inga fler krig: läs här.
. Gräsrötter i Israel och Iran säger ifrån, vi vill inte ha krig: här.
. Nationalism i den nya eran, PK-ismen faller med bankväldet: här.
. Legala aktioner mot plutokrater och bankirer: mer här.
Riddarholmen med Norstedtshuset, sett från Stadshuskajen

Inga kommentarer:

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (49) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (34) att vara Svensson (225) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (12) bing (296) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (30) d-icke (2) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (4) esoterica (123) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (25) kuro (2) libyen (19) link (32) lite litteratur (97) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (43) multiversums mytolog (5) natio (67) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (196) pr (51) pred (3) Priest (14) prophecy (24) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (5) Stratopias gåta (63) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (19) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (3) vju (4) zeppelin (2)