måndag 28 maj 2012

Ni har ett digert förnekelsearbete framför er


Loreen är likgiltig inför den traditionella svenska kulturen. Och etnicitet är ointressant tycks hon mena. Det säger hon i senaste numret av tidningen Novell. OK: hon har dessa åsikter. Och hon är inte ensam om dem. Traditionalism, nationalism och identitära frågor förnekas av eliten. dn dn dn dn dn svd svd svd Fria Tider Fria Tider

Eliten, MSM, 08 och vad man nu ska kalla er: ni ignorerar allt som har djupare klang, allt som ekar i gamla valv. Ni förnekar värdet av gamla tänkare, gamla traditioner, sedvanliga synsätt.

Ni befinner er i förnekelse. Och speciellt nu har ni ett digert förnekelsearbete att utföra - nu, när PK dör och systemet startar om, när vita återigen finns och den progressiva nationalismen blommar upp. Ni i eliten måste då förneka dess beståndsdelar, såsom arkeofuturismen, både i Guillaume Fayes variant och i Frank Herberts. Ni måste likt Dick Harrison förneka att Sverige finns som sedvanebegrepp, förneka att svear är lika med de sviones som Tacitus omnämner. Ni måste förneka svensk bushido, svensk stil, svensk etnicitet.

Etniciteten måste nämligen med i bilden för oss som tänker och känner. Det går inte, t.ex inte som den typ av kulturkonservativ som Kaj Schueler tycks se som räddningen, säga "invandring är OK, etniska svenskar finns inte, nu ska jag starta en konservativ bokklubb"... Man måste ta tag i den heta potatis som etnicitet är; jag har själv gjort det för länge sedan. Vanliga konservativa som Schueler, Poirer Mattsson och Johan Lundberg vill däremot ha distans till oss etniskt medvetna radikaler, de vill utmåla oss som parias. Men etnicitet är satt på dagordningen. Reinfeldt har lämpligt erkänt att etniska svenskar finns. Och den som inte tar ställning till den etniska dimensionen, som blundar för massinvandringens alla konsekvenser, befinner sig andligt på semester. Vill du däremot komma in i matchen, gör det här.

- - -

I Europa diskuteras detta öppet. Holland kunde efter Fotyuns och van Goghs död skärpa tonen mot islamism. Danmark kan idag säga att islamister är inte välkomna i landet längre. I Sverige är dock tonen alltför dämpad, trots Uppdrag Gransknings avslöjande av reaktionära imamer. Men jag dämpar inte tonen: här är vad jag säger om islams sämre sidor. För att balansera kan nämnas att jag inte är fientlig till islam per se: låt MENA ha sin sharia.

Jag nämnde Europa nyss. Där pågår en idédebatt om framtid och dåtid och om etnicitetens roll i det hela. Den nämnde Guillaume Faye kallar sin ideologi arkeofuturism: den är en balansering, ja en rening av futurismen med arkaismen. Futurism är framtid, arkaism är det gamla; det moderna projektet har urartat och måste balanseras och berikas med synbarligen passerade idéer som blod och jord. Omslagets man, stående i ett sädesfält blickande mot en skyskrapa, säger mycket om vad det handlar om. Detta är debattens framkant, detta är framtidens metapolitik.

- - -

Jag har länge bloggat om den tyske författaren Ernst Jünger. Denne var likt Faye medveten om moderniseringens krafter, som i "Der Arbeiters" värld med sina verkstadslandskap, miljonprogramshus och teknostäder. Och det arkaiska dragets aktuella sida fann Jünger i "Der Waldgang" (1951), i skogsvandrarens anarkiska position. Jünger fann likt Södergran "sanningen i skuggan av hallonsnåret", även skildrat av mig i denna biografiska essä.

Radikalismen lever. Och jag är inte ensam. Förra året höll en viss Julian Assange ett tal på Trafalgar Square. Han angrep media, han sa att de är medskyldiga i de krig som förs idag. De sitter på höga poster och hetsar till krig mot oskyldiga länder, nu senast Iran.

Radikalismen lever, etniskt medvetna konservativa och progressiva nationalister flyttar fram positionerna i ett kulturliv som faller ihop i självhat, förvirring och PK syntax error. Eliten har bara förnekelse kvar, den strider inte längre för något. Den måste förneka Sverige, svenskar, trygghet och tradition. Jag säger bara: gör det, förneka allt detta som ändå lever trots er aggressiva mångkultur och er lobotomerade antitraditionalism. Fortsätt bara, förneka ni...! - Go ahead, punk, make my day.


Kategorier: Nyandlighet, Porträtt, Självbiografi och dagbok, Svensk historia, Fackböcker, Ernst Jünger, Carlos Castaneda, Science fiction, Fantasy, Skönlitteratur

Relaterat
Svensk bushido
Arkeofuturism
En ålderdomlig framtid
Min svenska historia
Vad som pågår
Det är lugnt idag
Sverige existerar
Till frågan om etnicitet
Anti-vitt sentiment
Jakten på Minilorden
Konspirativt beteende
Otto Hesselbom: "Vårt land" (motivet är från Dalsland som här, genom konstnärens geni, blir till det arketypiskt svenska)

Bilbabbel
Fenor och krom
Bildesign genom historien
Morfar hade en Valiant
Japansk bilindustri
Lösryckta bilfakta
Bilmusik
Channeling, sectioning, chopping...

Diverse skönlitteratur
Andersson: Gyllene gåsen (1997)
Ballard: Solens rike (1984)
Ballard: Super-Cannes (2000)
Ballard: War Fever (1990)
Borges: Ficciones (1945)
Granlund: Annorlunda men ensam (2009)
Linna: Okänd soldat (1954)
Matthews: Jesu liv (1948)

Ernst Jünger
An der Zeitmauer (1950)
På marmorklipporna (1939)

Fackböcker
Arméstaben: SoldF 1985
Faye: Archeofuturism (1998)
Moorcock: Wizardry and Wild Romance (1992)
Nicholls (red): Fantasi och vetenskap i science fiction (1985)
Pollack: Arabs at War (2002)

Fantasy
Mårtensson: Maktens vägar (1980)
Bjällerstedt-Mickos: "Till Esperani" (1996)
Tolkien
Moorcock

Inrikespolitik
Anti-vitt sentiment
Sverigedemokraterna gör stor marginalnytta
Till frågan om etnicitet

Noveller
Den omöjliga friheten
Doriel
Jakten på Minilorden
Möte med Mannerheim
Resan till Ghislane
Rosen som aldrig vissnar
Rosen i solgläntan
Saab Kliszow
Skogens vilda härskarinna
Solarium
Vetenskapens trollkarl

Science fiction
van Vogt
The Man In The High Castle
Dickish
Paranoid science fiction
Katedralbyggare och kritiker
Adams, Dick, Donaldson...
Jim Ballard
Clarke: "2001 - en rymdodyssé"
Larry Niven: "Ringworld"
Isaac Asimov
Joe Haldeman
Analog Science Fiction/Science Fact
5 kommentarer:

Erik Larsson sa...

Ni nationalister är anti-arbetare och splittrar arbetarklassen i kampen mot eliten. Det är ni som går elitens ärenden.

Nationalism är det nya PK eftersom att eliten gynnas av nationalism och splittringar inom arbetarklassen. Vad är det i er politik som hotar elitens välstånd? Ingenting. '

Det är vi marxister som är den enda sanna oppositionen.

Svensson sa...

Jag är inte antiarbetare. Arbetare missgynnas av massinvandringen. Vi har t.ex ungdomsarbetslöshet, ändå ska somalier och araber importeras.

Det sägs att arbetslösheten höll på att lösas på 90-talet då ekonomin var god. Persson insåg det, andra gjorde det inte och såg till att 00-talet fick sällsport ökad invandring.

Lönedumpning är en realitet. Att fokusera på etnicitet utesluter f.ö inte ett klassperspektiv. Bara en svårartad nörd kan fokusera på endera. Vi har idag ett helhetsfenomen i form av en elit av övre medelklassare som är framme med rasiststämpeln på de arbetare som klagar på massinvandring och lönedumpning.

Hårt drabbade socialt är för sin del de arbetare i miljonprogramshus som inte kan flytta från berikade områden. Det råder där ett smärre etniskt krig i tvättstugor, i skolor, på gator och torg mellan svenskar och invandrare.

Nordbo sa...

Erik Larsson, om du är en marxist av den gamla stammen, som alltså inte håller på med en massa HBTQ-trams och anti-familj propaganda och liknande, utan är fokuserad på det ekonomiska och sociala systemet, så håller jag med om att du tillhör den sanna oppositionen.
Det finns exempel på att marxister av den gamla skolan har avfärdat sk "kulturmarxism" som en form av borgerlig dekadens. Det är samma bedömning som många till höger gör.

Sverige följer i USAs fotspår, och i USA är det tydligt att de som har tjänat på den stora invandringen är de rika, medan arbetarna och medelklassen är förlorarna. Det handlar helt enkelt om lönedumpning, som Svensson säger. Det är nog något ni som står till vänster behöver finna ett trovärdigt förhållningssätt till. Den gamla skolans marxister, jag skulle säga de riktiga marxisterna, förespråkade inte massinvandring.

Jensan sa...

Vilken "elit" är det som gynnas av nationalism? Och hur kommer det sig att just denna elit inte själva förespråkar nationalism?

Anonym sa...

Ni låter helt sjuka och uppslukade av konspirationsteorier. Synd att ni måste vara så borttappade att ni längtar efter ett historiskt utopia som aldrig fanns på riktigt.

Etiketter

A-Z (5) abb (82) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (50) aktufall (7) alga (3) Andersson (2) Antropolis (19) apatia (10) ar (27) att vara Svensson (226) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (18) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (11) bim (11) bing (294) biografi (16) bloggish (59) Blue Öyster Cult (4) camo (4) Castaneda (22) conspi (12) Den musiske matlagaren (14) Dick (8) dune (8) Eld och rörelse (34) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (2) esoterica (117) etni (13) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (119) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (33) inva (25) ipol (67) islam (6) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (24) kuro (2) libyen (18) link (32) lite litteratur (96) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (42) multiversums mytolog (5) natio (66) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (14) oneline (1) ori ett lag (53) pil (5) poesy (46) politikka (192) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (21) rymd (2) sanskrit (9) sf man minns (99) small candies (125) Smaragdeburg (6) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (4) Syrien (15) tempel (31) Tolkien (4) topp5 (8) typer (15) USA (18) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)