fredag 30 mars 2012

Han heter David Wilcock


Nu blir det massrättegångar mot storbankerna - på global skala. Det skriver svd idag. Bankerna har i många år manipulerat räntan och tjänat pengar ur ingenting - som vanligt. Fraktionell bankverksamhet och papperspengar är andra bedrägliga bankmetoder som nu nått vägs ände. Kriminella kapitalister kan se fram emot arresteringar. Detta har ett tag hävdats av amerikanen David Wilcock. Nu ser vi det i MSM:s nyheter också. Då är det på riktigt. Wilcock är för sin del en intressant man. Han säger sig vara en reinkarnation av Edgar Cayce. Cayce kanaliserade på sin tid uppgifter om Atlantis. Wilcock har gett oss Atlantis och mycket mer. I onsdags bloggande han till exempel om de legala aktioner som nu är på väg i världen. Kriminella bankirer och plutokrater får betala för sina brott. svd

Legala aktioner är på gång. Och avhopp och avsked har redan skett. Se denna lista från bloggen American Kabuki. Här listas över 400 bekräftade avhopp av högdjur inom bank- och finanssektorn sedan september förra året. Detta sägs vara signifikativt för den Omdaning vi står inför. Döm själva. Visst är det så att företagsfolk avgår hela tiden, det är normalt, de ersätts av andra - but I'll cut som some slack och gissar att Något Är På Gång.

Mer om denna Omdaning senare. Men först lite om Wilcock himself. Han har skrivit böcker och gjort filmer om 2012, Atlantis, aliens osv. Googla och var glad. Jag tycker han har en del intressant att komma med. Ska man vara kritisk kan sägas att han förvisso inte alltid har rätt. I en artikel om Uppenbarelseboken blandade han t.ex ihop Apollyon, Fördärvaren (döden) med Apollon. (Det förra är av verbet apollymi, det senare är av ap wholon som jag nu glömt vad det står för.) Men i övrigt tycker jag man kan lyssna till Wilcock, denna reinkarnation av siaren Edgar Cayce, i sin tur en reinkarnation av Ra, världens första vita människa. Som den PK new ageare Wilcock är ironiserade han över detta faktum. Get real, säger jag, är man vit så är man, inget att skämmas för. Snarare tvärtom. Jag menar, vad är alla de andra, Sananda, S:t Germain och gänget? Plejadiska aliens är ju i regel Nordics. Jag tänker inte politisera detta men notera faktum boys and girls. Det kan vara bra när de visar sig; vi får då säkert höra DN och hela MSM gasta om att, "ser de inte lite väl vita ut"...?

Vare sig vi får uppenbarelser, masslandning eller inte; medge att Ascended Masters utseende torde kunna reta dagens sentiment. (Och ja, jag vet att Buddha m.fl gurus och mästare var asiater.)

Wilcock: han gör musik också. Som denna. Ganska smörig new age-pop. Detta mynnar ut i en helt annan fråga, nämligen nyandlighetens ofta påvra konstnärliga sida. Man ska inte vara överkritisk mot kulturidkare men det är nu en gång så att god konst är en sak, programmatisk andlighetskonst en annan. Ibland möts de tu, ibland lyckas formen gifta sig med innehållet men det är sällsynt.

Kudos till Wilcock för hans konstnärliga ådra men vill jag ha andlig musik lyssnar jag hellre på J-M Jarre, Tangerine Dream, Synergy eller något liknande högprofilerat. Allt är inte guld som glimmar.

- - -

Massarresteringarna då? Ja, han skriver om dem, den gode David Wilcock. Så här låter det på hans blogg 28/3. Bakgrunden är gudomlig intervention, plejadisk approach och 2012 som ett energihöjningens år som jag sagt i denna tråd. Wilcock:
Multiple insider sources, each of whom have been "vetted out" for their credibility and trustworthiness, have now confirmed that mass arrests of thousands of key conspirators in this vast cabal [= illuminati, bankirer, högnivåkriminella] are about to occur.

A highly secretive, highly coordinated operation -- working for the good of humanity -- is about to make its move.

The Pentagon "good guys" are now in full political and logistical cooperation with a remarkable 134-nation alliance -- to bring the perpetrators to justice and free our planet.

The security around this enormous operation has been vast. Even those who will be affected by it -- and arrested -- have no idea of the staggering scope of what is about to be revealed before the eyes of the public.

Very recently I had four hours of verbal discussion with a new, public, high-level whistleblower regarding these imminent mass arrests.

We are set to record an interview at 6PM Pacific time for public release on this website -- within hours of when this first section should be posted. I will post-produce and release this interview as soon as possible.

I fully confirmed this man's bonafides and his testimony with one of my top insiders, who I brought into the discussion.

Dozens of specific points, not available in any public form, were authenticated in this vetting-out process.

Det intressanta är här att krafter i Pentagon, USA:s förkättrade militäretablissemang, sägs jobba för den goda sidan. Så det finns alltså goda inom militären, annars ofta sedd som obetingat ond av proggiga new agefolk. Wilcock:
Our warriors pledged their lives to protect us. The world is not in a cartoon war between "good" and "evil", with everyone in government, corporations, media and military on the "dark" side.

Our brave and valiant soldiers have taken an oath: To protect the Constitution of the United States, and its people, against all enemies -- foreign AND domestic.

They did not pledge their lives -- their blood -- to keep a handful of sociopathic, genocidal bankers in control of the planet, its people and its resources.

- - -

Wilcock skriver mer i sitt inlägg. Det är ontologi, det är om vårt interstellära ursprung och det är detaljer i Mayakalendern. I samband med den nämns den där Goldman Sachs-chefen som avgick tidigare i mars. Jag bloggade om det ur nyandligt perspektiv. Och enligt Wilcock var detta viktigt:"... a top Goldman Sachs official blew the whistle on Financial Tyranny... triggering an avalanche that has only just begun."

- - -

Så vad tror jag själv om allt detta? Sanningshalten? Det är i och för sig mycket rykten. Men det får man leva med i ett omvälvande år som detta, ett år som kan påminna om 1517, 1789, 1848 och 1989. Själv bejakar jag det sentiment som är bakgrunden för dessa omdaningar, avhopp och arresteringar. Så att: moderna varianter av vita riddare agerar och räddar planeten; militärer skrider till aktion för det goda, hjälpta av Ashtar in the sky with spaceships. Men dessa rymdskepp, när får vi se dem? Nåja, än så länge har jordens omdaning mer legala, byråkratiska former: arresteringar. Och något braskande Harmageddon med arméer som strider lär vi nog slippa. Vi kommer att slippa Kerubernas Svärd. Lite friktion kanske det blir, lite råkurr. Men i stort tror jag förändringen blir fredlig. Jag kommer åter att tänka på "Israel Loves Iran" med cirka 10.000 "gilla" den senaste veckan. Nu är det över 52.000. Med andra ord: kriget är inställt.

Förändring sker. Arresteringar är på gång. Det blir ett slut på rofferi och turbokapitalism. Och en gryning för rättvisa och förvaltarskap, en harmonisk tillvaro med Moder Jord.

Freden har brutit ut. Gotta love it.

Relaterat
Wilcock: The Source Field Investigations (2011)
Ascension: metafysiska aspekter
Indicier på ascensions realitet
Terminering av tidslinjer
Uppstigandet

torsdag 29 mars 2012

Min syster


Härmed en prosaskiss om min syster. Den får tala för sig själv.

Hon odlar blommor, hon odlar ängar och fält; hon planterar ett frö som växer och blir ett hägn för alla himlens fåglar.

Hon vandrar över markerna, sveper sin brokiga klädnad över allt och får det att spritta i buskar och snår, i hål och häll, i källa och hålväg, i vass och kalebass, i kärr och syra.

Hon gör sig planer på en stad och erövrar den, inrättar slott och tempel, parker och trädgårdar. Den staden föder grönögda kaippare som tågar runt på gator och torg, gästar varandra, håller möten och symposier och sjunger så sången stiger mot rymden om natten.

Hon ligger drömsk vid ett vattendrag, ser pilträdets rötter plaska i vattnet, se forellen hoppa och katten fnatta, och hattifnattarna skatta för sina tavlor som de sålt privat. Retroaktiv inbetalning.

Hon seglar över havet, a sailor on the seas of fate, når nya kuster och nya folk, lär dem slipa kristaller och smälta guld, lär dem dansa i ring, rita mandalas i olikfärgad sand och bygga kanoter av spant och läder. Så hamnar alla indianer i kanoten, och alla hästar i stallet.

Hon gör sig en boning i havet, på en öde ö, och där drömmer hon vid underbara källor. Man dricker minne i den ena, och glömska i den andra - och hon väljer den förra, Mnemosynes källa, dricker och minns alla sina liv i successiva nyanser, från rött till gult och grönt, via blått och indigo och tillbaks igen.

Relaterat
Verner von Heidenstam
Ynglingaätten
Sverige, del 1
Fyrisvalls säd
Gamla platser och knutpunkter
Målning av Dante Gabriel Rossetti

onsdag 28 mars 2012

Jag stödjer Thomas Jacksons kamp mot media


Det har stormat en del kring Thomas Jackson de senaste dagarna. Kärnfrågan rör de s k "apatiska barnen", en affär från början av 00-talet. Det rörde sig om flyktingfamiljer som sa att deras barn var psyksjuka, yttrat i apati orsakad av det trauma de flytt från (krig osv). Jackson misstänkte att det rörde sig om simulering, i detta fall via ombud: föräldrarna sa åt sina barn att spela sjuka, för att försvåra utvisning och få PUT. En klinisk term för detta syndrom är "malignering by proxy". Det är vedertaget i den internationella sjukvård där Jackson arbetat. Detta går dock inte att torgföra i svensk media. Då svartmålas man som extremist. dn ab Flashback

Flyktingarna kom från Sovjet och ex-Jugoslavien. Det var som sagt i början av 2000-talet. Vissa familjer fick då syndrom med barn som blev sjukligt apatiska. De vägrade äta eller ens gå upp från sängen. Men man misstänkte mygel. Socialstyrelsen gjorde en utredning. Men SVT med Gellert Tamas i spetsen vinklade allt till att barnen var apatiska på riktigt. Och att Jackson for med osanning. Detaljer finns i Mikael Jalvings bok "Absolut Sverige", kapitel 4 ("Dissidenternas Sverige"). Se även Wikipedia om Thomas Jackson som ger en rätt bra sammanfattning.

Jag tänker inte dra hela fallet här. Men goda indicer finns för att det hela var bedrägeri - av flyktingfamiljerna. Det var ett klassiskt fall av malignering by proxy. Jackson är för sin del klinisk psykiater med mer än 30 års erfarenhet. Han har undersökt och behandlat över 100.000 patienter i Sverige, Norge och England. Men att påstå att flyktingar och BARN, stackars barn, ljuger - det får man inte i PK-religionens Sverige. Då ska man hängas ut som mörkerman.

Så vem tror ni på? 08-media eller en fackman? Gellert Tamas eller Thomas Jackson?

De senaste dagarna har Jackson figurerat i media för en politisk nyhet. Han har gått med i Svenskarnas Parti. Då gick MSM i taket. Och så drog man upp apatibarnen igen. Och Jackson fick inte uttala sig. SVT och SR var i kontakt med honom men hans repliker sändes inte. Men man har rätt till genmäle. Man vill ge sin syn på saken. Media brukar sällan ge sådant, det är min erfarenhet. Man bara tvår sina händer och sticker näsan i vädret.

Jackson har ordentligt på fötterna. Han har vetenskapen på sin sida: Brittska Läkarsällskapets bedömning i apatiska barn-frågan stödjer honom. Men SR förvägrar honom att läsa upp denna. 08-media kör alltså med sina diktaturmetoder: mörkar, ljuger och försöker kväva sanningen. Vi får väl se hur det går. En anmälan till granskningsnämnden lär vara på väg.

Relaterat
Regimkritiker förföljs i Sverige
Camouflage
Fri pdf
Bibliografi
Kaninbibeln

tisdag 27 mars 2012

Vad var det jag sa, det blir inget krig


Syrien går med på FN:s plan. Det rör sig om Kofi Annans agenda för att lösa konflikten i landet. Så vad var det jag sa: det blir inget krig. Detta skrev jag 20 mars, alltså alldeles nyss, apropå Syrien. De som såg krigsmoln vid horisonten såg fel. Inbördeskrig OK, storskaligt krig nej sa jag då. Och nu biläggs även inbördeskriget. dn


Det är helt enkelt så att fred ligger i luften. Israeliska gräsrötter sänder fredsbudskap till Iran. Världen förändras, den andliga energin höjs. Kâli Yûga går mot sitt slut.

Det blir inga mer krig. Det är slutkrigat. Så den som vill läsa om krig får läsa om fiktiva krig. Man får bege sig till interstellära nejder och resa med infrarymden till omöjliga världar. Så här beskrivs denna infrarymd i "Stridsmiljö 2500". Ett patrullskepp är på väg tillbaka från ett uppdrag på en planet, ett rendez-vous med fientliga ödlevarelser. Soldaten Yoshi Medon sitter och filosoferar efter det första skarpa mötet med fienden, saurierna:
Medon vände sig mot en ventil där han satt, såg ut över rödförskjutna himlakroppar och blev filosofisk. Jag klarade det, jag löste mina uppgifter tänkte han. Alltid något.

Men kampen har bara börjat – kampen för att återta de världar som sauriern roffat ifrån oss. ”Efter segern: spänn hjälmen hårdare om huvudet” som någon sa, det ska bli mitt måtto. Man får inte vila på sina lagrar.

Två signallampor tändes i taket. Det var signalen för infrarymdshopp, en genväg i rymden; en portpassage, en övergång från ett tillstånd till ett annat. Somatiskt märkte man inget av dessa hopp i rymden men mentalt påverkades man av dem, blev en smula äldre för var gång. Alldeles gratis var det inte att utplåna avstånd på detta vis.

Människan hade kommit en lång väg. Hon hade tagit sig ut i rymden från sin hemplanet Jorden för 500 år sedan, expanderat ut i omöjliga rymder med olika färdmedel, ritat kartor med konstiga symboler och navigerat sig ut i virvlande rymder, till nya stränder och stjärnhav.

Hon koloniserade världar, utvecklade teknik och förökade sig – tills hon träffade på sauriern som berövade henne hennes imperium och jagade bort henne till Bononsias hålor, en grottvärld i en avkrok. Men nu hade människan kravlat sig upp ur sina hålor för att ge lika för lika, för att återta sitt interstellära imperium. [s 15]

Människan krigar mot ödlelika aliens. Det låter aktuellt på något vis. På sajter som dessa kan man ju läsa om ödlevarelser i galaxen jämte grå aliens och människolika alien, liksom lejon- och fågelaliens och annat. I min roman förekommer alltså människor och ödlor i en galaktisk kamp, plus andra exotismer som attarcanerna (varglika aliens) och de eteriska sideranierna och lite annat. I centrum står en människa, Yoshi Medon, som deltar i detta stellära krig och stiger i graderna från menig till kapten. Det är rena "In Stahlgewittern" i framtidsform. Gå till detta inlägg och ladda ner gratis.

Man strider mot ödlelika aliens: en galaktisk federation med människor, sideranier, clontarfer och attarcaner bekämpar de ondskefulla, imperialistiska saurierna. Man står upp för sanning och rättvisa, sätter upp arméer och flottor och rensar galaxen från sauriernas välde. Slutstriden står på världen Duriko-Da där Medon samtidigt når fulländning i sin andliga utveckling. Jämte sina strider möter han nämligen en virtuell guru här och där. Han lär sig att strida vide awake, with fear, with respect, and with aboslute determination of purpose - likt Castaneda. Strid är meditation, en högre medvetandenivå.
- Stå trygg i varat, i dig själv; hitta friheten i ditt eget väsen och kasta ankar där. Man kan inte komma längre än till mitten. Bli dig själv: wie man wird, was man ist, som Nietzsche sa. "Bli någon annan: dig själv." Det låter som en plattityd och är det kanske, men även plattityder är sanna. "Bara det enkla fungerar, men det enkla är svårt" som Clausewitz sa. [s 184]


Relaterat
"Stridsmiljö 2500", utgiven förra året
Maktens andra ring
Livets eko
Camouflage
Strategiska inlägg
Frederic Edwin Church: "Aegean Sea"

måndag 26 mars 2012

Svensson i Nationell Idag: "Varför förtigs Evola?"


Nationell Idag har kommit med sitt tredje nummer för i år.

Jag medverkar här med en artikel. Den heter "Varför förtigs Evola?" Svensk kulturdebatt förtiger Julius Evola och hans verk. NI lät mig dock skriva om honom. Jag presenterar mannen genom hans självbiografi, "The Path of Cinnabar" (2009, orig 1963).

Vad jag har att säga om den boken får ni kolla i NI. Om Evolas liv kan jag dock förmedla lite basfakta, som dessa:
1898, 19 maj – född i Rom, Italien. Familjen hade nobla sicilianska rötter. Evola brukar benämnas baron.
1914 – 1918 – strider i första världskriget som artilleriofficer och kavallerist.
1918 – 1922 – avantgarde: måleri och poesi, futurism och dadaism.
1920 (cirka) – fördjupar sig i esoteriska, transcendentala studier. Buddhism, taoism, vajrayanas tantrayoga.
1927 – grundar The Ur-group.
1934 – ”Revolt Against the Modern World: Politics, Religion and Social Order in the Kâli Yûga”
1943 – flyttar till Norditaliens fascistrepublik från vilken han ofta besöker Tyskland och Österrike.
1945, mars – skadas i amerikansk bombräd mot Wien. Han blir förlamad från midjan och ner resten av livet: rullstolsbunden.
1946 – återvänder från Österrike till Italien, först till Varese, sedan Bologna, sist till sin födelsestad Rom 1948. Han trodde staden skulle vara ödelagd men den var i ganska gott skick (den hade ju deklarerats som öppen stad inför de allierades invasion 1944, markerande att den ej skulle försvaras varför dess klassiska byggnader kunde skonas).
1949 – bidrar till högertidskrifter.
1951 – arresterad som misstänkt delaktig i en påhittad fascistkomplott. Han anklagas för att ha ”förhärligat fascismen” och ha varit en ”hemlig ansiftare” av hemliga aktivistgrupper. Han friades.
1953 – ”Men Among the Ruins: Post-War Reflections of a Radical Traditionalist”
1961 – "Ride the Tiger" - A Survival Manual for the Aristocrats of the Soul"
1963 – ”The Path of Cinnabar: An Intellectual Autobiography”
1963 – en utställning med alla hans målningar hålls i Galleri Medusa i Rom.
1974, 11 juni – dör ogift utan barn 76-årig i sin hemstad Rom.Jag har recenserat två av Evolas böcker här på bloggen. Det är "Ride the Tiger" samt "Metaphysics of War". Mycket nöje. Evola var skarp.

Relaterat
Stridsmiljö 2500, fri pdf
Epub-fil
Krigskorrespondent
Arthur C. Clarke
Neuromancer

lördag 24 mars 2012

Ny energi


Något har hänt. Världen omdanas. Något är på gång, något har förändrats. Som detta på DN.se: en israel som publicerat ett fredsbudskap till Iran. "Iranians we love you." Källa

Det är bra att folk säger ifrån. Vi har sett en hel del krigshets Iran-Israel, påhejat av svensk media. Nu får ni lägga av, nu säger folk ifrån. Jag har sagt ifrån tidigare. Nu skrider gräsrötter i Israel och Iran till verket. Se DN-artikeln.

Det är nya tider nu, baron. De som snackar krig är old school, gammal energi. De som vill fred är det nya normala. Den nya energin som omvälver jorden 2012 och framåt.

Det är ett helhetsfenomen. Jorden går in i en ny fas, energin höjs, medvetandet höjs. Med - gissar jag - diskret hjälp av astrala krafter. Men vi människor måste själva vilja förändringen, leva den. Det ser vi i artikeln.

Bidra själv till förändringen: gå in på "Israel Loves Iran" och klicka på gilla. "Send them a message": ge makthavarna ett rungande budskap ur folkdjupet. Får vi en miljon likes kan makthavarna inte ignorera detta, sägs det i DN. Edit 17.46: Det finns en iransk svarssida på Facebook om detta, "Iran Loves Israel". Gå hit och gilla.

- - -

Något händer. Något förändras till det bättre. Och det är min övertygelse att vi detta får hjälp av astrala krafter. Vi får det via KANALISERINGAR. Jag har läst och läst om dylika fenomen i flera års tid. För mig är detta inget konstigt: meddelanden från beyond. Många märkesmän har varit mediala, som Rudolf Steiner och Swedenborg.for the record, härmed två kanaliseringar. De tolkar tidsandan: varför det är så lugnt nu. Enligt en viss cykel, med Fukushima och andra jordbävningar som hållpunkter, kunde man ha väntat sig ännu ett skalv 22/3. Men se här vad ärkeängeln Mikael sa nyss på S:t Germain:
Ni har kanske just har överstigit de mest optimistiska uppskattningarna av kraften av ert medvetande. Det är fortfarande lite tidigt på dagen, men det förefaller som att ni har undvikit ett stort och globalt jordbävningsfenomen. Även om jordbävningar inträffar nu så skulle det förefalla som att de inte kommer att ödelägga någon stor del av er befolkning.

Notera: "det förefaller som". Jag redovisar detta som den gissning det är. Men man frestas säga om det hela: "Vad stort sker, sker tyst".

Följande kanalisering är från en viss SaLuSa, 23 mars. Den är mindre specifik men säger att världen går igenom en lugnare period nu. Därför ska man kanske inte vänta sig alltför mycket braskande händelser den närmsta tiden. Källa:
I vissa avseenden så går världen igenom en lugnare period än normalt, och det är delvis tack vare våra aktiviteter och de från våra allierade. En punkt har nåtts då vi kan utöva mer auktoritet över de mörka Tjänarna, som snabbt förlorar makten. Fler människor står upp emot dem, efter att ha fått självförtroende då andra människor har gjort så framgångsrikt.

Folk står upp mot makten: det är precis vad vi ser med det israeliska exemplet nu!

- - -

Saker förändras, folk säger ifrån. Och vi får hjälp av devas och änglar, som ärkeängeln Mikael himself. Det är jag övertygad om "It's an article of faith." För mig är detta inte bara något jordiskt. Det är astralt. Men det handlar inte om att sitta passiv och ta emot en nyordning införd av aliens. Det handlar om samarbete, om fri vilja hos människor att bidra till en astral förändring. Det är andemeningen i trådstarten på denna Flashbacktråd om astrala förändringar. Och det är andemeningen hos de länkar på s:t germain blog och ashtar command jag läst. Se här bara på vad som sägs på S:t Germain, en kanalisering daterad 21 mars ("SaLuSa via Mike Quinsey). Där står bland annat:
Vägen mot Upplyftningen är skyddad av oss och det är inte vår roll att rädda er, men att se till att tillfället finns där för er att ta.

Det ser jag som ganska centralt i relationen aliens-människor i detta komplex. De erbjuder hjälp och vi är fria att ta emot den eller vägra den.

Relaterat
Flashbacktråd om astrala förändringar
Förändrad värld
Krigshets
Castaneda
Stridsmiljö 2500

Breivik: mina inlägg 8


Den 9 oktober 2011 var ett märkesdatum. Då sken solen, då blåste vinden. Då kröp myrorna i stacken och fåglar flög. Då publicerade jag även ett inlägg om Breivik. Det hette: "Att bygga ett case mot Breivik". Det finns här.
svd svd dn Fria Tider

Jag skrev där om Breiviks särart. Han är det monster som proggiga romanförfattare försökt skildra, försökt koka ihop utan att lyckas: en högerterrorist. Men verkligheten överträffar dikten. Så här:
Breivik är det monster vänstern varnat oss för. Dock blir det svårt för nya kandidater att nå upp till hans nivå. Döda tvåsiffrigt, skriva ett 1500-sidigt manifest, göra en video och ladda upp bilder i diverse outfits, hur ska man slå det? På papperet är det inte svårt men realiter kräver det en viss talang att skriva 1500 läsbara sidor, till exempel. Det är inte varje vapengalning som kan det.

Manifestet är inte alldeles oviktigt i sammanhanget. Onej, tvärtom:
Det är manifestet som är det centrala i märket "Breivik". Terrordådet ska utföras för att marknadsföra manifestet. Det skriver han i själva detta dokument, "2083":
The... military operation is a sub-task as well as it is a marketing method for the distribution of this compendium...[s 1410]

Men vi måste ha perspektiv på detta med "högerterrorism". Enligt vänstern finns det en Breivik i varje buske, minsta veteranförening från VKII är ett nazihot och "vit makt" och skins marscherar i fantasin. I verkliga livet är högervåldet marginellt. Det visade jag tydligt i mitt inlägg i oktober:
I alla tider har vänstern varnat oss för extremhöger som tar till våld. Tills nu har man inte sett mycket av den. Europols statistik 2006-2009 som talar om 90% högerextremistiska dåd ljuger. Det är för att den räknar in IRA, ETA, FLNC på Korsika och liknande separatism i extremhögern. I själva verket är högerterrorism 1%. Källa.

Vänstern ljugger, man målar upp fantombilder. Breivik må vara verklig men vi har ännu inte sett någon våg av breivikare. Det finns nämligen bara en Breivik. Han sitter på Ila riksanstalt utanför Oslo.

Relaterat
"Så vind och skörda storm"
Breivik: mina inlägg 3
Kulturkamp
Breivik var för otålig
Breivik och paranoia
Gustave Doré: Inferno

onsdag 21 mars 2012

Ännu en dag


Ännu en dag. Fridens liljor: "another day, another sunset"... solnedgång ja. Men nu är det soluppgång. Och jag sitter här i gryningen och ser ut över min blogg. Den har varit igång i 4 1/2 år vid det här laget. Nya ämnen tillkommer hela tiden och blir del av den summa som är Svenssongalaxen.

Vad skriver jag om då? I januari skrev jag till exempel om svensk historia. Här kan ni läsa om frihetstiden, här om Karl XI och Karl XII och här om Gustav II Adolf.

Det var allt ena stormaktsmässiga inlägg det...! Men jag har skrivit om modern svensk historia också. Som efterkrigstiden, utvecklingen under 1800-talet och Karl XIV Johan.

Och för diggare av det forna Sverige har vi dessa inlägg:

. Sverige, del 1: svioner är svear

. Sverige, del 2: Ynglingasagan

. Sverige, del 3: Rolf Krakes saga

. Sverige, del 4: Bråvalla slag

. Sverige, del 5: Ragnar Lodbrok

In alles är detta en svensk historia med traditionell vinkel. En historia som inte ber om ursäkt. En historia som säger att Sverige existerar, har gjort det sedan Hedenhös och kommer att fortsätta existera - om vi som traditionella svenskar vill det.

- - -

Det om detta. Jag har på denna blogg även skrivit om science fiction. Jodå. Som denna tråd om Philip K. Dick. Han var en genuint stor författare, en författare med en speciell röst. En författare som också förmedlar lite godhet bland alla cynismer och eländen som 1900-talsprosaister tenderade att skildra i denna Kâli Yûgas sista tid. På en lägre stilistisk nivå, men samtidigt på en högre mytisk, befinner sig Frank Herberts "Dune". Jag upphör aldrig att fascineras över sandmaskar, drogen melange och religiösa sekter i hans avlägsna, galaktiska framtid.

Så är det. Denna blogg innehåller litegrann av varje. Ska man uppehålla sig i det spekulativa lägret kan man även nämna Robert Holdstocks "Mythago Wood" skildrar hur en forskare dras in i en skog inpå knuten, ett tillhåll för mytiska varelser, tomtar och huldror: the deeper you look into it, the deeper it looks into you. Denna recension rekommenderas starkt, denna bok är unik: en fantasyroman med ett bärande idéinnehåll, Jung och arketyper och skogsäventyr. Det kan inte bli bättre än så här.

- - -

Det finns mer fantasterier än så på Galaxen. Ta till exempel denna titt på Jüngers "Der Arbeiter" och dess kyliga teknovärld. Sedan kan vi ta ett inlägg om Campbell-skolan inom science fiction med Heinlein, Asimov, Niven och andra.

När det gäller fantastik har jag även skrivit om arkaiska andar som Clark Ashton Smith och Frank Herbert.

- - -

Men bloggen innehåller annat också. Här är ett inlägg om diktformen transpiranto, en gång ett av bloggens populäraste inlägg.

Nu ger jag er tre spridda inlägg. Detta är från 2007 och handlar om ICA, om att vara en "ICA-människa", föranlett av den kris företaget upplevde då. Det gällde gammal (eller inte så gammal) köttfärs.

Här recenseras "Karolinerna" av Heidenstam. Den är koncis och ganska lagom. En klassiker.

Och härmed lite musik, en recension av Jimi Hendrix "Axis Bold As Love".

- - -

Här finns något för alla. Den som vill läsa om Mellanöstern och få lite geografisk och historisk bakgrund har kommit rätt. Vad sägs om ett inlägg om Israels krig 1948-1973. Här skriver jag om Mellanösterns geografi, om dess gränser från Atlanten till Hindukush, från Kaukasus till Arabien. Och här ser jag det hela lite mer historiskt med tillbakablick på Perserriket, Alexander, Kalifatet och annat: Mellanösterns geopolitiska historia.

- - -

Jag får lust att sluta på en kulturell not. Härmed diverse musiska makter på bloggen:

Min favorittråd, den om Åke Ohlmarks. Jag brukar klicka på den här när jag behöver muntra upp mig

En rätt fet artikel om folkrätten i krig

En tråd med mina memoarer

En tråd om epos som "Beowulf" och "The Rime Of The Ancient Mariner", exempel på bloggens kulturella djup

Relaterat
Ur Safranski: Nietzsche och religionen
"Jag älskar dig, O evighet"
Kerubernas svärd
Människan och tekniken
Ernst Jünger: An der Zeitmauer
Bild: Emerald Bay, någonstans i Amerika

tisdag 20 mars 2012

Det blir inget krig


Det blir inget storkrig. Trots att vi är i månaden mars, krigsgudens månad. Och trots att en rysk specialstyrka sägs ha intervenerat i Syrien. Den syriska affären har dragit en del blod men riktigt, fullskaligt krig tror jag inte på. Enligt artikeln har förresten Ryssland länge haft militär närvaro i Syrien. I november hade man cirka 600 rådgivare där, uppger DN. Så sluta hyckla: om USA närvarar är det för att "bevara fred", om Ryssland närvarar är det för att kriga vilt...? dn svd
Det är mars. Året har börjat lite tveksamt. Den syriska affären har bubblat under ytan ett tag. Visst, det har varit våldsamt. Och visst, nu talas om ökad rysk närvaro. Men den är in alles högst marginell. Det är bara ett schackdrag. Min kristallkula säger mig att allt ordnar upp sig snart.

Detta år kan bli händelserikt. Det kanske blir som 1989. Jag menar, vem visste då, på våren, hur hösten skulle se ut? Våren 1989 talades endast om att "nu är det 200 år sedan franska revolutionen". Det var lite nostalgisk, liberal salongsyra. Föga anade man att hela Östeuropa skulle skudda av sig det sovjetiska oket på hösten.

Samtiden: jag har skådat i min kristallkula och sett en del. Hur allt blir till slut är svårt att säga. Men nog kommer det att hända saker och flyga lite gnistor. Huvudfåran tror jag dock kommer att bli "glada nyheter, folket säger ifrån, plutokraternas planer går i baklås".
Relaterat
Bakgrunden till Camouflage
Pdf:en direkt
Bibliografi
Kaninbibeln
Det röda massanfallet

söndag 18 mars 2012

Kristi nya namn är Sananda


Det norska Herculesplanet har delvis återfunnits. Besättningen konstateras död. Likdelar har hittats. Planet störtade vid Kebnekaise. Jag säger om de fem döda: må Gud vara deras själar nådiga. Nu får de komma till himmelska nejder, nu får de vila ut i esoteriska rum. dn

Frid över den norska besättningens minne. Må Gud ta emot deras själar i sina himmelska ängder.

Bortsett från denna olycka är Gud, Kristus och därmed associerade ting aktuella idag. För något är på väg att hända. Och det ska visst hända i år. Se här för detaljer, länkar och drömmar - mina drömmar, som fick en förklaring av esoteriska sajter. Det är esoterica, energihöjning och fromhet. Och "Jesu Kristi återkomst", förstådd som processen att vi som individer tar emot Kristusimpulsen. Så säger David Wilcock: "The Second Coming of Christ is actually the rebirth of this Christ Self within each individual entity". Källa.

Kristus är aktiv i astraldimensionen. Han samarbetar med den gåtfulle S:t Germain. Länk här. Och nu går Kristus under namnet Sananda. "Själen som var Jesus har nu tagit namnet Sananda" står det på nysslänkade sajt. Och här står det om "byggandet av ett Sananda-center i Sverige". Det vore något, ett glorifierat âshram för meditation, föreläsningar och studier i Kristi anda. Samt "möjligheter för möten på galaktisk nivå"... Detta anser jag, utan ironi, är bra. Se här för mina stellara åsikter i frågan.

Ett center i Kristi anda. Nåja, Sananda var det ju. Jag kanske övergår till den beteckningen snart: Sananda. Då slipper man traditionella band. Då kan Svenska kyrkan stå där med sitt urvattnade budskap. Svenska kyrkan får det svårt i dessa esoteriska tider. Man ogillar ju all esoterism, allt INRE. Man är bara YTTRE, man är exoteriska. Jesus levde och var en snäll man, sedan dog han. Sedan lever vi glada. Så låter det från deras predikstolar.

Inför det nämnda fenomenet, "Kristi återkomst", har man ju inget smart att säga. Man tolkar det bokstavligt: Kristus ska komma och uppenbara sig som människa igen. Kanske via en ny inkarnation. Men detta är primitivt, det är fel. Varför ska Kristus genomgå ett människolivs alla prövningar igen om han sedan döden på korset lever i himmelska nejder?

Sananda eller Kristus lever i högre dimensioner. Från dessa kan han verka. Så Svenska kyrkan är i dessa sammanhang passé. Man förmår inte förklara Kristi gärning esoteriskt. Men det gör en viss Rudolf Steiner. Jag har länge bloggat i hans anda, se här. Det är ett inlägg från juli 2010. Jag skriver bland annat:
Kristus var en solängel anser jag, han var en inkarnerad soldeva. Exempel på hans solara natur ser vi i episoden på Förklaringens berg, där lärjungarna ser honom lysande i skyn jämte Elia och Moses (Matteusevangeliet). Vi ser det även i Uppenbarelseboken där Johannes tilltalas av en mäktig typ som lyser av vitt och guld och som har ett svärd utgående från munnen. Denne presenterar sig som "den som dog och levde igen" så det kan inte vara någon tvekan om vem det är.

Så att, vad gäller Skriftens vittnesbörd så ser vi tydligt Kristi solnatur. För att inte tala om Johannesevangeliets "Jag är världens ljus". Mystiker säger att hinduismens Vishvakarman och persernas Ahura Mazda, ljusets gud, var yttringar av samma solväsen. Liksom "Gud i den brinnande busken" som visade sig för Moses.

Sådant här får man inte höra predikas i kyrkan. För dem var Kristus bara en enkel man som var begåvad med Helig Ande och gick runt och tyckte att alla skulle vara snälla. Det var iofs vad han predikade men Kristi natur är så mycket mer än så.

Som synes nämner jag inte Steiners namn i inlägget. Men det är hans tankar jag baserar detta på. I boken "Johannesevangeliet" behandlar han detta evangelium ur esoterisk synvinkel. Han talar om "att ta emot Kristusimpulsen". De samtida sajterna (S:t Germain, Ashtar Command, David Wilcock) talar i termer av "Kristusenergi". Det är samma sak. Steiners kristologi är central för den energihöjning som förestår. Kristi återkomst manifesteras i att vi tar emot Kristusimpulsen. Enligt Wilcock ska det ske 21 december i år. Det vore ju bra. Själv arbetar jag konstant på att ta emot Kristi ljus och Kristusimpulsen.

Energin höjs och Svenska kyrkan står bredvid och ser på som några fån. De saknar mönster att tolka de här esoterismerna i. De kommer antagligen att reagera med avsky och utstötning. Men jag kan ha fel. De kanske är öppna för de nya impulserna. I så fall ska jag gärna bistå med vägledning. Så kan vi ha galaktiska möten i kyrkorna. Detta kommer att ske efterhand, men för att skynda på processen måste Svenska kyrkan, och övrigt traditionell lutherdom (som frikyrkor) frigöra sig från sin exoterism och våga tolka evangelierna i mer spekulativ anda.

Relaterat
Castaneda: "The Fire From Within"
Stridsmiljö 2500
Flashback
David Wilcock
Kristendom som världsreligion

lördag 17 mars 2012

Dagens on dits 3


Det blåser en högervind i dagens media. Strage dissar iofs USA-högern men vad kan man vänta sig av honom. You're old school, kom in i 10-talet. Men jag ger heller inget för republikanska partiet så never mind. svd

Tendensen i dagens DN.se var lätt anti-islam. Man påminner om det schweiziska par som var fångar hos talibanerna men flydde. Knappast reklam för multikultur. Och Helmerson skriver om salafister utan att direkt höja dem till skyarna. En mordisk Bin Laden-nyhet gavs också.

Så vad är allt detta...? Anti-islamism i MSM...? Svaret är: nej. För antagligen blir resultatet ännu mer islamkram ändå. Det brukar ju bli det. Är det något vaj på MENA och deras attityder så är det liksom inte deras fel till slut, det brukar vara västerlandets fel. Receptet på allt heter fortsatt massinvandring.

Så låter det alltid. Men nu måste svensken vakna, han måste connect the dots. Villasvensken måste stänga av lådvinet, slå av tv:n och resa sig ur sin letargi. Varför acceptera att rasiststämplas när det är Regimen som är rasist. Jodå: Regimen är antivit och svenskhatande, inte svensken. Svensken är skeptisk till invandring. Men detta är ju inte rasism. Och svensken måste själv inse det, han måste sluta vara rädd för rasiststämpelns gröna kryptonit.

- - -

Åter till Bin Laden. Nu spånar jag men: denne var antagligen en CIA-marionett, avliden redan under 00-talet. Bara en skuggfigur för att skrämma oss, för att få oss att intervenera i MENA, för att göda vapenfabrikanter och för att öka flyktingströmmarna hit, vilka i sin tur avser att utplåna all traditionalism och europeisk identitet. Exakt så...!

Massinvandring är inte till för invandrarna, tro inte det. Invandringen är ett vapen mot oss, ett vapen i händerna på plutokrater och kosmopoliter för att utplåna svensk tro, trygghet och tradition. Ska det vara så svårt att förstå. Vakna. I förrgår.

Relaterat
Sjuk asylpolitik, den är ett skämt
Malmö berikat
Lugnt...?
Arkeofuturism
Gunno Gripenrede

Breivik: mina inlägg 7


Rättegången mot Breivik börjar om en knapp månad. Och i fredags marscherade SS-veteraner i Riga. Men det är endast korrekta fånar som förbinder dylika händelser. Breivik var en mördare, de lettiska SS:arna var frontsoldater. Breivik bara trodde han var soldat, en wannambe som inte ens gjort lumpen. Här ska jag i alla fall analysera hans dåd ur en viss synvinkel: paranoia. svd

Breivik företer viss paranoia. Hans världsbild har vissa paranoida drag. Att ta till våld för att få igenom sin agenda är sjukt. Att tro att våld var det enda sättet att för slut på islamkram och multikulti-fanatism.

Men det är invecklat. Det handlar i förstone om världsbilder. Breivik ansåg sig inte få gehör för sin invandringskritik och sin vurm för traditionella värden. Hans världsbild var en annan än den officiella. Han var traditionalist, Regimen däremot spottade på traditionen. Så hur vända skeppet?

Det handlar om verklighetsbilder, om ontologi. Den 30 september förra året skrev jag detta, med exempel ur paranoid science fiction som "Invasion of the Bodysnatchers". Även "The Matrix" hade intressant metafysik:
Vad är verkligt? Inte den värld vi ser sägs det [i "The Matrix"], den är datagenererad. För att bryta den måste man ta till våld… Detta är i sig en paranoid tanke. Mången psykopat har sagt sig vilja ändra världen med sitt våld. Men även mer sansade attentatsmän, som presidentmördare, har ontologiska mål sägs det. Se bara på novellen ”The Object of the Attack” av Jim Ballard Denna novell publicerades i Interzone 1984, antologiserad i ”The Complete Short Stories” från 2002. - Varför mörda en president? Det handlar inte bara om att komma åt en makthavare. Ballard:
Invested in the President of the United States, the world’s most powerful leader, are not only the full office and authority of the temporal world, but the very notion of existence itself, of the continuum of time and space which encloses the assassin as much as his victim. … Like the disturbed child seeking to destroy everything in its nursery, the assassin is trying to obliterate those images of himself which he identifies with his perception of the external universe. Suicide would leave the rest of existence intact, and it is the notion of existence, incarnated in the person of the President, that is the assassin’s true target.

Detta citerade jag. Och jag konkluderade:
Det kan sägas vara attentatsmannens ontologi in nuce. En störd individ av detta slag kan inte bara begå självmord, som Ballard antyder, det löser för honom inga problem. Han tänker i ontologiska termer, han vill ändra verkligheten. Han vill få media att skriva om det hela. Ty vad är verkligt? Det man ser och hör i media. Alla vet vem USA:s president är och mördar man – eller försöker mörda – denne har man satt sitt avtryck i verkligheten för evigt.

Breivik fogade jag in därnäst:
Har Breivik spelat denna ontologiska roll? Har han påverkat vår verklighet? Eller är han bara ett stört barn som slår sönder sina leksaker för att få uppmärksamhet? Båda sakerna kan vara fallet: han har känt sig desperat och känt sig tvingad att ta till våld för att få omvärlden att reagera. Men i och med dådet så HAR han också fått uppmärksamhet. Han har blivit en ökänd typ, en herostratiskt ryktbar person med sitt dåd och sitt 1500-sidiga manifest. Vad vi än tycker om det så har han ”påverkat verkligheten”. Han har fört sin kamp upp på ett ontologiskt plan. Ingen kan idag undgå att tänka på detta dåd, på Breivik, Utöya och 2083.

Det är verkligheten det gäller. Breviks dåd gällde också verklighetsbilden i sig. Han ville ha islamism och Frankfurtskolans negativism på dagordningen. Ingen skriver annars om detta, inte MSM i varje fall.

Detta skrev jag alltså förra året, i inlägget "Science fiction, paranoida, Breivik och David Icke". David Icke förekom nämligen också i resonemanget. Liksom Philip K. Dick, en metafysisk herre, och John Carpenters "They Live", ännu en paranoiafilm. In alles ett högklassigt inlägg. Jag menar, hittar ni något liknande på webben, en liknande filosofisk analys av samtiden - säg till.

Relaterat
Sauriska släktlinjer från Babylon
J. G. Ballard
Biografi
Breivik var för otålig
Så vind, skörda storm

fredag 16 mars 2012

Turbokapitalismens högborg, Wall Street, skakat av avhopp


USA-börsen går upp. Apples aktie står i rekordhöga 600 dollar. Så bra då. Men allt är inte frid och fröjd på Wall Street. En toppchef på Goldman Sachs avgår, detta enligt DN igår. Mannen ifråga avslöjar mygel, girighet och oacceptabelt beteende i turbokapitalismens högborg. Som citerat nedan så förlorade banken 2,2 miljarder dollar i aktievärde av detta avslöjandet. Varumärket har, minst sagt, skadats. Detta kanske är början på ett strömhopp från topparna, inte självmordshopp men helt enkelt avhopp. Slut på materialism i omvälvningens tid. Det kära Grekland måste t.ex bege sig ut i andliga marker, minnas sina tempel över Kristus och Athena och inte gräma sig över spilld mjölk.

Greg Smith har jobbat på Goldman Sachs i tolv år. Nu fick han nog och slutade. Han skriver i en artikel i New York Times om sin vidriga arbetsgivare, en bank som systematiskt lurar sina kunder. Ungefär som alla banker: skapar pengar ur luft, lånar ut det och binder folk i ränteslaveri. Goldman Sachs är dock elitdivisionen. Enligt DN säger Smith bland annat:
”Kundens intressen åsidosätts för att företaget ska tjäna pengar. Det har svängt så pass mycket från den arbetsplats som jag kom till efter min utbildning att jag inte längre med gott samvete kan säga att jag identifierar mig med vad den står för.”

Goldman Sach grundades redan 1869. I dag har de finansiella centran över hela världen, och är en av de ledande internationella invertmentbankerna.

Utspelet har fått en stor spridning på internet och har blivit en snackis på Wall Street. Det jämförs bland annat med Émile Zolas J’accuse från 1800-talet. I det verket anklagade Zola den franska presidenten för antisemitism efter den så kallade Dreyfus-affären.

Efter inlägget föll Goldman Sachs-aktien drygt 3 procent, och förlorade 2,2 miljarder dollar i värde. källa: DN

En ny J'accuse... det är inte dåligt. Man vill gärna att det ska stämma.

Men en sak i taget. Smith ville förstås inte krititisera bankväldets kärna i denna fina New York Times, ägd av samma elit som äger Goldman Sachs - han ville inte säga något om skuldslaveri och låtsaspengar. Det där som präglar alla banker över hela världen. Men anden är ute ur flaskan, via Smith och andra. Och detta kan bli stort. Kanaliserade budskap på denna sajt har ju antytt att Regimen är på väg att falla. 2012 innebär Förändring. Länken går till sajten Ashtar Command och ett profetiskt, och sanning att säga ganska tekniskt inlägg. Det handlar om "crystalline transition", jordens chakras och tusen andra ting. Men metabudskapet är att jorden förändras i år mot ökad andlighet. Viktiga händelser är vår- och höstdagjämning, sommarsolstånd och solförmörkelse. Datumen är dessa, vi får väl se vad som händer: 20 mars, vårdagjämning, 22 september höstdagjämning, 20 juni sommarsolstånd och total solförmörkelse den 13 november. För fler viktiga datum i år, se här.

I länken ges också detta förbehåll: "'Most of humanity will look around on December 22nd and say, "Nothing has happened, what was the big deal?'. But the enlightened among you will know, that something magnificent has occurred, and that the true beginning of the Ascension has indeed dawned."

Det kan man säga till tvivlarna när de vaknar den 21 december och ser samma verklighet som alltid. Själv har jag ju fått min dröm på hjärnan (återgiven här), den om massförekomst av rymdskepp i skyn. En profetisk dröm, en (egentligen flera) med autentisk, väsentlig känsla. Detta borde komma IRL tycker jag. Hur ska tvivlarna kunna förneka något sådant?

Den som lever får se. Världen förändras i alla fall, bankväldet skakar, materialismen dör, andligheten ökar.

Relaterat
"Ty jag älskar dig, O evighet"
Kerubernas svärd: fin saga
Människan och tekniken
Konspirativt beteende
Svenssonska sagor: noveller

torsdag 15 mars 2012

Andligheten ökar


Tokyobörsen går upp. Wow. Detta är Gefundenes fressen för tillväxtfanatiker. Kurvorna ska alltid gå upp, ever up. Annars väntar förfall och död. Men nu dör det ändå! Nu dör materialismen, nu slutar tillväxtkulturen och fetbankernas fetvälde. "Pengar som skuld" (money as debt) har nått vägs ände. Artificiella pengar, artificiella vintser. Riktig vinst är odling, kultur och andligt växande. Detta är mer sant än någonsin. Världen förändras. 2012 blir en övergångsfas. Allt ni behöver veta finns i denna tråd. Världen höjer sin andliga energi. Och människor måste följa med i denna höjning - människor, även politiker. Det går inte bara att kriga i Afghanistan som om ingenting hänt. Vi måste ta hem våra trupper ögonblickligen. Det har jag hävdat länge. Och vi måste sluta tänka maktpolitiskt och kortsiktigt. Den saudiska vapenaffären ger knappast intryck av upplysthet och kringsyn. Även om vapen i sig inte är farligt. Vapen kan behövas. Till exempel för att försvara sig. Hur det är med det i denna saudiska affär vet jag inte. Jag tror dock inte Tolgfors är en andligt värdig ledare för det kommande läget. Men jag kan ha fel. Han kanske är sant kristen, en hängiven adept till Jesus Kristus. dn

Världen förändras. Andlighet blir det nya paradigmet. Materialism är ute. Mer i denna tråd. Där finns aktuella länkar, aktuella vinklingar till varför detta sker nu och hur det kommer att ske. Här tänkte jag spegla vad jag skrivit genom åren inom esoterica och andlighet. Jag menar, om jag som i nyssnämnda länk hävdar att Ashtar Command approcherar och att peljadiska rymdskepp förbereder en masslandning, då kan det verka svårsmält för vissa. Men jag har alltid bloggat om andliga saker. David Icke har till exempel smarta idéer, det hävdade jag förra året. Kan ni ta till er David Icke kan ni väl ta en tur med Ashtar Command också...?

Men nog med out of this worldliness nu. Jag ska länka till mer bekanta ting inom ramen för det andliga, som Castaneda, kristendom och sådant. Jag börjar med stoicism. Det är alltid gångbart, särskilt i dessa omvälvande tider: en tung ådra av likgiltighet för stort och smått. Det handlar om apatia som var stoikernas livsmål. Det var för sin del inte "apatiskhet", inte nihilism i modern mening. Det var en mellanväg "jenseits von Gut und Böse" så att säga, en supraledd livsfärd beyond the Beyond.

Och har man nämnt stoicism och apatia kommer man osökt att tänka på Bhagavad-gîtâ, som har sin egen variant av detta. Krigaren Arjuna uppmanas strida utan baktanke på sin personliga säkerhet, utan tanke på lön eller straff, seger eller förlust. Det är sann apatia, uttryckt på klingande sanskrit.

De länkar jag nyss gett har gått till sakprosainlägg. Så för den som vill ha lite mer skönlitterär andlighet, lite mer sjungande sjustjärnor, uppmanas gå hit och läsa en novell som heter just det: "Den sjungande sjustjärnan". Ett sällskap adepter är i färd med att gå in i Det Stora Bortom men en trio rebeller slår bakut och planerar istället att ta över världen...

- - -

En rätt finurlig följetong är "Kopisten i Babylon". Vid tiden för Kyros approch mot Babylon möter vi en kopist och dennes gudeliga funderingar, hans pennvässanden och fågelfängeri. Ännu en följetong på Galaxen är "Melinas resa", om en new age-nunnas öden och äventyr.

Återgår vi till de sakligare inläggen har vi här en tråd om Swedenborg med biografi, recension av Drömbok och annat: allt du ville veta om "Nordens Buddha". Här kan man, vad det beträffar, läsa om Paul Bruntons Egyptenresa, "Vandra mot ljuset" och om katedralen i Chartres, som var ett brohuvud för gotiken. Detta inlägg har en originalillustration av Jenny B, det ni! (Även Melinatråden toppas av en Jenny B-teckning, specialbeställd för denna blogg slår det mig.)

Jag sitter här och länkar till andliga inlägg på Svenssongalaxen. Då frågar jag mig osökt: det centrala i mitt credo, kristendomen, vad har jag att säga om den? Men även detta har jag täckt upp. Jag har till exempel denna tråd med dikter och Rudolf Steiners kristologi, och jag har inte minst denna tråd som berättar om en pilgrimsresa jag gjorde förrförra året. Den ställdes till Stockholm och bestod i att gå runt till olika kyrkor och bese dem, ägna sig åt privat meditation i deras stilla, manande rum av tegel och puts, av marmor och ädelträ, av guld och koppar. Rekommenderas.

Som ni ser är jag en bred adept: jag tar både in kristendom och new age-aspekter. Så för att avsluta i en nyandlig ton, det där som tycks intressera så många just nu, kan jag nämna att jag här har en tråd om Neale Donald Walsh' "Samtal om Gud"-böcker. Han är så att säga kompatibel med kristendomen, men han och den Gud han talar med nämner föga om Kristus märkligt nog. Nåväl. Den sista länk jag ger er blir till bloggens Castanedainlägg, som var den första andliga tråd jag startade. Äldsta inlägget är här från hösten 2007. Andlighet och hängivenhet har med andra ord grasserat här på bloggen under hela dess existens, för bloggen startades nämligen just denna tid, i det kulna november i nådens år 2007. Och nu är det 2012. Och nu är det andlighet som gäller, mer än någonsin. Tror ni mig inte, läs vad jag skrev igår.

Relaterat
Ett dussintal av mina verk som fria resurser
David Icke har något att säga
Världen förändras
Info om "Stridsmiljö 2500"
Skallet från den kapitolinska varginnan

onsdag 14 mars 2012

Världen kommer att förändras


I USA fortsätter primärvalet. Men som jag sagt tidigare, detta republikanska rejs är ointressant. Obama vinner antagligen. Han får en intressant uppgift: att leda USA genom paradigmskiftet som väntar i år. Stora förändringar är på gång. Hittills har inte Obama visat sig som någon andlig ledare. Men det måste han bli om han ska fixa uppgiften som förestår. Hela världen kommer att förändras, även Sverige kommer att få ett slags ny regim - förändrad inifrån via avgångar och nya kvastar, mer andliga kvastar om ni fattar. För en energihöjning är på gång. Det vet jag som science fiction författare. Se här och här. Och sedan starten 2007 har jag bloggat om andliga ting, som detta och detta. Och mina romaner har andligt tema, som "Antropolis" från 2009. Därför passar det bra att jag nyligen snubblat in på denna sajt och läst om vad som väntar i världen: mental energihöjning, omdaning av världen och goda tecken i skyn. dn
Fria Tider
Jag har sett nyordningen i mina drömmar.

Jag såg det - i höst - i mina drömmar. Det var starka drömmar, drömmar som man efter uppvaknandet insåg att de betydde något. Att de kort sagt var profetiska. Det var inte direkt ljuva drömmar. De skakade om. Det var som en religiös uppenbarelse, ett numen tremendum et fascinosum. Alltså ett skakande och fascinerande något.

En scen ur en sådan dröm var denna: jag ser massor av rymdskepp i skyn, vita rymdskepp. De ger ett lite hotfullt intryck, det kan vara krigsskepp. Rymdinvasion i drömmen...! Och hela himlen är täckt av dem.

Det låter kanske lite banalt när jag säger: "Jag såg rymdskepp i drömmen, alltså kommer vi att få se det IRL." Men det är driften i detta inlägg. Drömmarna (det var flera med samma innebörd) var starka och kändes sanna. Profetiska drömmar. Stora drömmar.

Jag såg vad jag såg, kände vad jag kände. Förändring på väg, plejadisk approch i skyn. Som esoteriker känner jag till talet om plejadiska aliens, människoliknande rymdvarelser. Och det är dessa som tycks utgöra det nämnda Ashtar Command. Som synes har de en militärisk badge, guldvingar och allt. Det är bra. Det blir inte något ljuvt new age-tugg under regnbågsfärgade skyar. Inte bara...! För nog lovas på sajten energihöjning och utvecklat beteende, Kristusenergi. Men rymdskeppen och deras kommandostruktur ger det hela lite ryggrad också.

- - -

Det är mycket som flödar samman här. Det är inte bara Ashtar Command och systersajter som denna svenska. Och denna Flashbacktråd som kan vara en bra nybörjarkurs. Det är större än så. Der handlar om 2012, om Mayakalenderns slut 21 december i år. Då kommer energihöjningen, det andliga paradigmskiftet. Redan på väg sägs vissa förändringar på jorden vara, som jordbävningar och tornados som vi sett de senaste 20 åren. Samt vissa förändringar i världens ledargarnityr, arresteringar i det tysta. Det är slut med materialism, bankernas slaveri och tillväxtdyrkan. Stora förändringar utlovas i politiken, ekonomin, religionen och kulturlivet. Det blir Förändring kort sagt - till det bättre.

Jag kommer nog att blogga mer om detta. Då kan jag ge lite konkretare länkar till vissa sakfrågor. Tills vidare får ni ett potpurri på sådant jag snappat upp här och där:
. energihöjningen kan möjliggöra ESP som telepati och klärvoajans
. det blir ett slut på svält och fattigdom, det låter som en saga men kan med plejadisk assistans bli möjligt
. folk som inte vill vara med om energihöjningen får leva ut sin materialism och nihilism annorstädes - fri vilja ska råda

Om skuldslaveri, svält mm upphör, om var och en får vad som tillkommer henne, om materialism ersätts av andlighet - då har även PK satt sin sista potatis. För då torde massinvandringen upphöra, t.ex i form av att dess (falska) löften om "ökad tillväxt" för oss inte kommer att gälla längre eftersom alla kommer att ha tillräckligt. Impulsen att invandra till "det rika väst" försvinner för MENA-folk om de får vad de behöver hos sig, i MENA.

Vidare: hatet mot vita människor kommer att upphöra eftersom samarbete förutsätter samnationalism. Man måste bara påminna de new ageare som snart kommer till makten om att vita människor finns, att broderskap inte innebär vitt självhat. Här finns ett upplysningsarbete att göra för oss som gillar Sverige och västerlandet. New ageare brukar annars vara smått PK. Men nu är PK slut, denna pseudoreligion som inget annat är än en "sentimental materialism" med invandrarna som det utvalda folket, utplånade gränser som paradiset och förintad tradition som himmelriket. Den vägen är inte längre framkomlig i ljuset av paradigmskiftet som förerstår, den plejadiska approchen och mentala energihöjningen.

- - -

Som jag sa här så slutar Kâli Yûga i år: materialismens, nihilismens och det illegala våldets era. Det blir inga fler krig, inte av sedvanlig USA-typ i alla fall (= "gör som vi säger eller så bombar vi er till stenåldern"). Kanske blir det lite turbulens i processen av utbytt ledargarnityr och pensionering av okunniga MSM-röster, det gamla ger minsann inte med sig så lätt i form av plutokrater och kosmopoliter. Men några storkrig blir det inte. Folket får säga sitt, samarbete plejader-människor torde bli fallet. Se bara till att bejaka förändring, bejaka andlig utveckling. Som det är nu kan det inte fortsätta. Så om du ogillar detta, återvänd då till DN.se och SvD.se och läs deras ångestnyheter och deras futilla försök att skrämma oss, varvat med triviala nyheter och locket på om andlighet och esoterism. Ni andra, kolla in länkarna (S:t Germain, Flashback), bilda er en uppfattning och rys en smula: ett numen tremendum et fascinosum som sagt. Det är 2012 nu, inse det. Detta år blir åtminstone som 1989, eller som 1945, 1848, 1517 eller 33 e Kr. Ja, det går knappt att jämföra. Detta blir stort. Kolla in tecknen, se förändringarna. Snart är de i öppen dag.

This year, watch the skies...!
Relaterat
Ashtar Command in the Sky with Spaceships
Soldat i framtiden
Futuregrej
NDW
Antropolis
Residenset vid Östra Kanalen och Nattviken

tisdag 13 mars 2012

Svensson om Bengtsson


Det finns en webbtidning som heter Kulturen. Där är jag med. Jag skriver om Frans G. Bengtsson. Läs här.

Frans G. Bengtsson skrev romanen "Röde Orm". Denna vikingastory sägs vara på väg i en nyutgåva. Men Bengtsson skrev annat också. Han är ständigt aktuell med sina essäer, hans kortprosa om merovinger, silversköldar, myrornas krig och annat. Jag har satt mig ner och docerat, citerat och funderat kring dessa texter. Och resultatet är detta som Tidningen Kulturen publicerat.

Bengtsson hade sin stil. En stil omöjlig att härma. Ändå har en Peter Englund dumt nog gjort det. Han får sina fiskar varma i essän. Även Bengtsson kritiseras av mig för att han ibland använde sin raljans för att dölja ångest.

In alles en förnämlig text, free online. Här. Mer av mina fria resurser här.

Relaterat
Dra åstad till SF-Bokhandeln och köp Antropolis
När man hetsade till krig mot Iran
Carlos Castaneda
Camouflage
Stridsmiljö 2500

söndag 11 mars 2012

Politisk ordlista


Politik. Det är sådant som bedrivs i Sverige idag. Det är offentliga frågor, sådant som angår oss alla. Skatter, utrikesaffärer, partitaktik, massinvandring - mycket sådant. Och till det kommer åsikter, kommentarer och ett speciellt språk. I denna översikt listar jag begrepp som gäller för svensk politik just nu. Slagsidan är identitär. Vissa mer tidlösa, ideologiska faktorer finns också med som Jünger, Evola och Spengler. Dessutom förklaras vissa förkortningar som nätläsaren av idag måste känna till: GM, MSM, PUT osv. För övrigt är detta min personliga syn på det svenska idépolitiska landskapet idag. Jag är ingen officiell talesman för radikalkonservativa mm. Men jag har dessa åsikter och jag speglar dem nedan. Man kan säga: det är mitt preorogativ som fri german att uttala mig om dagpolitiska frågor som dessa. Och om ni stör er på någon definition, kommentera. dn dn svd svd
Fria Tider Fria Tider Fria Tider

ANTROPOLIS – svensk roman från 2009. Dagens materialism och nihilism symboliseras här av ”Metropolis”. Metropolis går så under i Stormen och på ruinerna bygger man en civilisation präglad av andlighet och musiska makter: Antropolis.

ARIER – indoeuropeiska folk kallas traditionellt arier. Belagt bl.a hos Herodotos (hoi arioi, pl), i statsnamnen Irân och Eire. Nordindier, iranier, ryssar och andra slaver, greker, väst- och nordeuropéer är ariska, indoeuropeiska folk.

ARKEOFUTURISM – att förena det bästa ur tradition och historia med modern teknik och vetenskap. Lanserat av Faye (q v), i Sverige vidarefört av Järvenpää (q v).

BO – förkortning för ”brottsoffer”. I Berns Salonger-mordet 1982 var Magnus Nordenmark BO.

BRUNPIXLING – när MSM (q v) utmålar en regimkritiker som en fara för demokratin men samtidigt avmänskligar honom genom att i bild sudda ut hans ansikte.

CAESAR, JULIA – svensk journalist som kritiserar massinvandringen i boken "Världsmästarna" (2010).

DUBBELTÄNK – relativism, idag ofta lika med olika moralisk måttstock för invandrare och svenskar. Ex. invandrare eller vänstermänniska som begår brott förlåts, en etnisk svensk som begår samma brott straffas hårdare.

EVOLA, JULIUS – italiensk skriftställare (1898-1974). I ungdomen avantgardepoet och målare, senare intresserade han sig för zen, Bhagavad-gîtâ och sufism. Han var anti-vänster och stödde Mussolinis maktövertagande 1922, men för fascismens småborgerliga natur hade han föga till övers. Han vurmade för den traditionella livsform som genomsyrade Romarrikets samhälle.

FACEBOOKFEMINIST – se Twitter-fitta.

FAYE, GUILLAUME – fransk högerfilosof. ”Why We Fight” (2001), "Archeofuturism" (1998). Faye väntar sig en megakris de närmsta tio åren, effektuerad av bl.a massinvandring, peak oil, miljöförstöring och islamism. Vi lever idag i ett slags interregnum säger han, dagens politiker tar inte ansvar för dessa annalkande kriser. En omvälvning är att vänta.

FRIA TIDER - bred, regimkritisk webbtidning med skribenter som Carl Lundström och Widar Nord. Skriver om inrikes och utrikespolitik, om massinvandring och invandringsrelaterad brottslighet.

GOTISKA KLUBBEN - en gotisk blogg med omisskännlig prägel. Läs den, läs om Hanna Widerstedt, Ingrid Lomfors, Dag Stålsjö, Beckomberga sjukhus, haikus, SD, Fria Pro mm mm.

GM – förkortning för ”gärningsman”. I mordet på Magnus Nordenmark 1982 var Jacques Wallner GM.

HALALHIPPIE – vänstermänniska som tolererar slöja, kvinnlig omskärelse och sharia bara för att högermänniskor tenderar att vara emot detta.

HALMGUBBE – debatteknik där man ger en vrångbild av den tes man bekämpar. Ex ”forntidens svenskar hissade inte svenska flaggan och sjöng nationalsång, alltså är nationalism en chimär”. Av eng. strawman.

HELENA PALENA - var tidigt ute med hur svininfluensavaccinet orsakat narkolepsi. För övrigt frispråkig och ett salt i bloggosfären.

IMPLICIT WHITENESS – underförstådd vithet. Där vita utgör majoritetskultur tas vitheten med rätta för given. T.ex en film med bara vita skådespelare sägs ge uttryck för implicit whiteness, något som retar gallfeber på multikulturalister som nödvändigt måste ha in ett svart alibi (q v).

INDOEUROPÉER – q v arier.

IDENTITÄR – en person som söker sin särart i den egna etniska och kulturella bakgrunden. Nota bene: i rådande regim anses det fint om, säg, en svart person söker sin identitet men om en vit person gör det brännmärks han.

JALVING, MIKAEL - dansk författare som skildrat ett Sverige där inget debatteras, där locket läggs på, där tystnad råder i avgörande frågor som massinvandring, regimkritik och islamkram. Hans "Absolut Sverige" återger intryck och intervjuer från norr till söder, från Lappmarken till Malmö. Den berättar om det ingen svensk MSM-journalist vågar skriva om: skolbränder, misslyckad integration, tigandet, demokraturen. Mycket riktigt fick hans bok negativ kritik i DN och SvD, trots att detta är en bok som kan låsa upp den svenska debatten och få eliten att erkänna att tigandets tid är förbi. En av de dissidenter som intervjuas i Jalvings bok är Thomas Nydahl, se här.

JÜNGER, ERNST – tysk författare (1895-1998). En traditionellt sinnad metafysiker, insektssamlare och dagboksförfattare, upphovsman till romaner, essäer, och samtidsskildringar som tecknar 1900-talet i radikalkonservativ anda. Tysklands störste författare sedan Goethe.

JÄRVENPÄÄ, JOHN – författare till "För livets skull – arkeofuturism som ny politisk riktning” (2011). Som motvikt mot materialism, tillväxtdyrkan och miljöförstöring målas en vision av ekologisk hållbarhet, helhetssyn och traditionella normer. En förebild är den franske tänkaren Faye (q v) som lanserat termen arkeofuturism.

KÂLI YÛGA – enligt Julius Evola (q v) och hinduismen den nuvarande tidsåldern, präglad av materialism, ateism och sedernas förfall. Motsvarar Hesiodos femte ålder (= järnåldern) samt den ”yxitd, vargtid” som Eddans Völuspa nämner då hor och mord är ordningen för dagen. Antagligen slutar denna Kâli Yûga i år.


MASSINVANDRING – när integrationsminister Ullenhag konstaterar att vi har 15% utrikes födda i landet, då råder massinvandring. 15% arbetslöshet skulle t.ex i jämförelse ha kallats ”massarbetslöshet”.

MENAMiddle East and North Africa. Folk från denna region tenderar idag att ses som ”den andre”, ”den älde vilden”. Varför skulle annars MENA-människor som Gina Dirawi och moderaten Abdirizak Waberi ha den gräddfil i debatten de nu har? Ingen MSM-röst vågar säga emot dem.

MOTPOL - ett nätverk av identitära, radikalkonservativa, traditionalistiska bloggar som Oskorei, Solguru, Reaktion, Ad Acta, Marcus Larsson, Jonas de Geer, Wodinaz, Gudomlig Komedi och Rent Principiellt.

MSM – mainstream media, gammelmedia i form av TV och etablerade dagstidningar.

NYNEGER - svensk som förnekar att han är svensk. Term myntad av Gotiska Klubben. Jfr "nysvensk".

NYSVENSK - utomeuropeisk invandrare som räknas som svensk.

PLEBICISM – att vurma för det låga, de drabbade, för småfolk. Oförmåga att se storhet och heroism.

PK – förkortning för ”politiskt korrekt” (q v).

POLITISKT KORREKT – oförmåga att kritisera sådant som invandring, islamism och feminism.

PUT – permanent uppehållstillstånd. Eftertraktat av invandrare.

RADIKALKONSERVATIV – en ståndpunkt som förenar massinvandringskritik med klassiska konservativa värderingar som tro, trygghet och tradition.

REDUCTIO AD BREIVIK – (lat) att reducera eller döda en debatt genom att hänvisa till den norske terroristen Anders Behring Breivik. Ex: ”Så du är emot feminism, det var Breivik också. Satans mördare!”

ROBOTRADIKALER - lika med "vänstern". De är emot allt, är negativa mot allt, har ingen egen agenda. Begreppet robot radicals fann jag i denna bok av David Icke.

SENTIMENT – samhällsklimat, tidsanda, ett komplex av känslor och värderingar som råder vid en viss tidpunkt. Aktiemarknaden kan t.ex vid ett visst läge präglas av outtalade åsikter för om man bör köpa eller sälja. Applicerat på samhällsdebatten så råder vid en given tidpunkt olika mönster och syndrom av åsikter. I skrivande stund är sentimentet på väg att omstöpas från vänsterism (q v) och PK-ism (q v) till sans och måtta.

SPENGLER, OSWALD – tysk författare (1880-1936). Skildrade i ”Västerlandets undergång” (1922) och ”Människan och tekniken” (1931) dagens västvärld, den faustiska kulturen, präglad av dominans och konkurrens, maskinkultur och rovdrift. Spenglers vision har sina brister men är nyttig som motpol till liberalismens idé om eviga framsteg. Spengler förutser att vår internationella världstadscivilisation kommer att gå under eftersom den helt enkelt blommat ut, den har kört slut på sitt krut. Allt är idag upprepning, satir och ironi, ingen tar längre något på allvar. Därför är det lika bra med en präktig undergång för att låta något nytt spira ur ruinerna.

SVART ALIBI – the token black guy. Att som i amerikanska tv-serier med vit ensemble ha med en svart rollfigur för att visa ”vi är inte rasister”.

SVENSK – traditionell svensk, representant för majoritetsbefolkningen i Sverige. Etnisk svensk, gammelsvensk.

SVENSKFIENTLIGHET – brottslighet som specifikt inriktar sig mot etniska svenskar, samt det faktum att svenskar inte kan bli offer för hets mot folkgrupp, är exempel på svenskfientlighet.

SVECOFOBI – (lat) rädsla för svenskar, rädsla för det traditionellt svenska. Att racka ner på svenska traditioner och svensk historia, att uttala sig nedsättande om etniska svenskar, det är exempel på svecofobi.

TERJA – (verb), ”att terja en bild”, att med Photoshop eller annat verktyg förfalska ett fotografi och hävda att det är äkta. Kommer av fotografen Terje Hellesö som hösten 2011 avslöjades för att ha fejkat bilder på lodjur i vildmarken. Avslöjandet gjordes på forumet Flashback. Samma forum, via användaren "Stig-Britt", avslöjade i december samma år gangstern Mille Markovics föregivna bild av kungen på sexklubb, som terjats från en film med kungen från 1976.

TRADITIONALISM – i Julius Evolas (q v) mening en livssyn baserad på antika esoteriska läror med baktanken att hela samhället ges struktur av dylik esoterism. I vidare mening en livsåskådning hos en kulturellt intresserad person som anser att historien och det förflutna spelar roll.

TS – förkortning för ”trådstartare”. Den som på ett diskussionsforum startar en tråd är TS.

TWITTER-FITTA – se Facebook-feminist.

VÄNSTERISM – ett komplex av åsikter som kännetecknas av plebicism (q v) och liknande anti-föreställningar: anti-vit, anti-yttrandefrihet, anti-traditionalism.

VERITOFOBI – (lat) rädsla för sanningen. Dagens svenska elit är rädd för sanningen om invandringsrelaterad brottslighet, svenskfientlighet och massinvandring. Begreppet myntades av den svenske psykiatern Thomas Jackson i hans bok "Veritofobi" från 2008 som handlar om dylikt.

VITPIXLING – en uppfinning av svensk media. Om en gärningsman trots den pixling som ska göra honom anonym ser för mörkhyad ut, ges pixlarna ljusare ton för att implicera att gärningsmannen är vit. Vitpixling har blivit mindre vanlig på sistone, just på grund av myntandet av öknamnet ”vitpixling”. Det har ersatts av ”ingen bild, inget signalement alls”.

Relaterat
Den kommande tidsåldern heter Antropolis
När man hetsade till krig mot Iran
Carlos Castaneda
Camouflage
Stridsmiljö 2500

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (22) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (237) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (13) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (62) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (12) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (5) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (122) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (100) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (64) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (2) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (56) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (103) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)