onsdag 5 juni 2013

Nationaldagen är i morgon: uppladdning: läget i landet är späntI morgon 6 juni är det Sveriges nationaldag.


Vi firar i morgon nationaldag. Det sker i ett spänt läge. Kravaller i Stockholms förorter har rasat. Och regimen har hyllat dem. Aftonbladets Åsa Linderborg har bejakat våldsamt motstånd mot polis (och detta som Linderborg gör är straffbart som uppvigling). Och Fredrik Reinfeldt har bara viskat fram utsagor om att lag och ordning ska råda. Utöver det har han sagt att Husby inger honom en varm känsla -- det kan jag förstå, det var ju minst 50 bilbränder -- och att massinvandringen måste fortsätta.

Hela "eliten" är så här: ja och amen till förortsrevolt, kriminalitet, våld och pöbelvälde. Anarki och terror är vad "eliten" vill ha. Och i linje med detta har ett förortsgäng grovt misshandlat en svensk kvinna i Tantolunden. Det var den 29 maj och det var ett politiskt brott. Kanske kommer regimen aldrig att lätta på locket kring det hela. Vi får väl se. Men det kan komma fler sådana här brott som visar på etnicitetens betydelse i Sverige idag, i brottsfall och annat. Antivit terror, det är vad vi lever under idag.

- - -

Det är nationaldag i morgon. Då kommer mitt årliga tal. Förra året talade jag också. På denna blogg. Då anslog jag ett historiskt perspektiv. Jag sa bland annat:
Vi svenskar, en germansk stam, firar den suveränitet vi levat under i större delen av vår historia. Denna suveränitet var i fara i slutet av medeltiden. Då kom Gustav Vasa och återställde den. Det är sant. Han räddade oss. Han återupprättade den svenska stat med medeltida rötter som den dåvarande danska imperialismen höll på att utplåna. Det "av Svea och Göta riken sammankomna Sverige" blev åter en suverän stat efter Gustavs befrielsekrig. Han valdes så till kung i Strängnäs 1523, den 6 juni. Det är det vi firar idag.

Gustav är värd att hedra. Han var en hård man men utan honom hade det inte ens funnits någon svensk stat att ogilla - ingen svensk historia att förhålla sig till, ingen självständig tillvaro för det svenska folket genom de stormar som väntade, genom den aggressiva miljö av stormakter vi då levde i. Gustav grundade den starka stat varmed vi kunde värna vårt land mot dansken, ryssen och polacken. Dessa tre anföll oss ju 1697 men de fick svar på tal. Det var för att det fanns en suverän svensk stat som kanaliserade rikets resurser. En stat grundad eller återupprättad av Gustav Vasa. Då betyder det mindre att Gustav var en tyrann som ödelade kloster och plundrade kyrkor på silver. Han gick kanske för långt ett tag, han fick uppror på halsen på grund av övernitiskt rofferi, men hans gärning i stort var god. Utan honom hade det inte funnits någon historia om Sverige som suverän stat.
Jag sa mer också. Jag pratade bland annat om etnicitet och det lågintensiva folkmord vi som vita utsätts för idag. Mer här.

- - -

Föregående år, 2011, vad sa jag då...? Jag sa bland annat detta, om att vara stolt över att vara svensk. Detta positiva gestaltande, detta affirmativa omhuldande, är vad våra fiender inte rår på. Därför kommer den genuine nationalisten aldrig att förlora -- allra minst idag, då tidsandan går åt detta håll, nationalismens håll:
Jag är stolt över att vara svensk, glad över kunna att resa runt i mitt land och se kyrkor, byar och gårdar som mina förfäder byggt och vårdat genom århundradena. Jag är stolt att vandra i samma skogar som mina förfäder, stolt över att tala samma språk som Tegnér och Heidenstam, Sten Selander och Erik Gustaf Geijer.

Detta är Sverige. Jag är svensk, jag ber inte om ursäkt för det. Detta är Sveriges nationaldag då vi hyllar svenska traditioner, svenska dåd, svenska märkesmän- och kvinnor. EN dag om året må svenska sången ljuda, må svensken ta sig en svängom i gammal stil. Men nej, detta förvägras oss idag av plutokrater och kosmopoliter. Och det är ”våra egna” som förvägrar oss det – etniskt svenska politiker som är rädda för att om de inte gör det blir det nationalfascism eller värre...!
Detta sa jag 2011. Och slutklämmen:
Så tycks de tänka. Men vi andra, vi som gillar Sverige, vi lyder inte till detta. Vi hyllar vårt land även om det har en misstänksam klang i de finare salongerna. Vi sjunger gärna Du gamla du fria, vi kan hissa en svensk flagga med kärlek. Vi tar elitens skepsis med ro – med kärlek! För vi gillar detta land, vi älskar det. DEN känslan rår ni aldrig på, ni hatiska kommunpolitiker som förstör Sveriges nationaldag med orientalisk folkdans, kebab och tal om Sveriges förmenta uselhet. Ni har gjort ert, ni kan gå nu. Man kan inte bygga en politik på hat. Men det är vad ni gör. Vi sunda svenskar däremot gillar Sverige, älskar att höra om våra förfäders bedrifter, gillar att dra med handen längs en vägg som de timrat och målat faluröd. Vi lyssnar till samma lövsus som de hörde en gång, hör samma vattenbrus som de lyssnat till, ser samma slags moln dra förbi på himlen. Vi är ETT FOLK och det kan ni inte ta ifrån oss.
- - -

Detta var en titt på gångna tiders nationaldagstal. I morgon kommer, om Gud vill, 2013 års. Jag vet ingen annan än jag som, varje nationaldag, år ut och år in, skriver sådana här texter: svenskvänliga, kampsinnade texter, upplagda på internet som ett led i att befria Sverige.


Relaterat
Grov misshandel i Tanto: ett politiskt brännbart brott
Nationaldagen 2012
Nationaldagen 2011
Det svenska kulturkriget: kampläge
Förortskravallerna

Inga kommentarer:

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (62) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (5) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (100) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (2) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (56) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)