onsdag 27 december 2017

"Eld och rörelse" åter tillgänglig


This is info about one of my Swedish e-books. -- "Eld och rörelse" finns nu åter tillgänglig. Pdf:en har åter gjorts åtkomlig för fri nedladdning. Du finner den här, hos tjänsten Dropbox. Länken går direkt till dokumentet, alltså "Eld och rörelse". Väl där kommer det först upp en ruta med olika inloggningsförslag ("logga in", "registrera med Google" osv). Men detta kan du lugnt ignorera. Gå istället till botten av rutan och texten, "nej tack, fortsätt att visa". Klicka på den raden. Sedan har du dokumentet framför dig. Överst till vänster finner man "download".För några år sedan hade jag rätt många pdf-böcker för gratis nerladdning. Detta upphörde 2015 då jag tyckte att det fick vara nog. Jag ville koncentrera mig på avyttring av fysiska böcker ett tag.

Nu har jag åter fått lust att erbjuda en gratis pdf. Det är novellsamlingen "Eld och rörelse" från 2007, hyllad av F. G. Granlund, Göran Lundstedt, Perceval, Bjällerstedt-Mickos med flera storheter.

2007 gavs den fysiska boken ut. Upplagan är sedan länge slutsåld. Pdf:en är för sin del på 146 sidor och innehåller noveller som "Norrlandsproblematiken", "Riddaren, djävulen och döden" och "Åsiktskonstnär". Samt titelberättelsen som inte lämpar sig för svagsinta.

Pdf:en finns här. Sidan tillhör Dropbox. Dropbox är bra för de har ingen reklam. Länken går tämligen direkt till dokumentet. Det kommer iofs upp en ruta med olika "inloggningsförslag". Men detta kan du ignorera, inklusive "skapa konto i Dropbox". Ty filen är allmänt tillgänglig. Så du går till botten av denna inloggningsruta, med texten "nej tack, fortsätt att visa". Och sedan du klickat på denna rad är det bara att klicka på "download (ladda ner)" uppe i vänstra hörnet.

På din dator kan du sedan spara dokumentet där du vill. Om du vid öppnandet av filen tycker att texten är för liten, klicka på symbolen överst i pdf-dokumentet som ser ut som "ett förstoringsglas med ett plustecken i". Då förstoras texten = zoomas in.

- - -

Man kan invända: det finns många gratis fiktionböcker på nätet, varför ska jag välja just den här? -- Svaret är: detta är den enda fiktionboken av Lennart Svensson (1965-) som ges bort gratis just nu, hans enda fritt tillgängliga SVENSKA prosaskapelse. Därför ska den laddas ner å det snaraste.
Relaterat
Eld och rörelse, fri pdf
F. G. Granlund om boken
Fler hyllningar
Boken recenserad på Motpol hösten 2016

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tackar, nu lyckades jag ladda ned den. :)

Svensson sa...

Trevligt att höra...!