torsdag 2 september 2010

Inlägg den 2 september


Jag är inte vänster. Jag är anti-vänster.

Sedan 80-talets mitt räknar jag mig till det icke-socialistiska lägret. Det hindrar inte att jag kan ha bekanta som är vänster: bildat folk som har läst mer än EN bok, folk som kan se saker från mer än EN synvinkel. Folk som stimulerar en med sina synpunkter, vänster eller inte.

Men som abstraktion är jag emot vänsterismen. På senare tid tycks vänsterlägret i mångt och mycket bestå av NEGATIVA åsikter, åsikter som är emot något. Något konstruktivt har jag inte sett från vänsterflygeln på länge.

Vänstern, PK-ismen och kulturmarxismen är emot Sverige, den är emot traditioner, den är emot Europa, den är emot västerländska idéer och arv. Den talar om ”vit skuld”, om hur dåligt allting som vita gjort är, hur vi bara bringat elände till omvärlden med våra idéer, vår teknologi och kultur.

Än jag själv då, är jag så positiv? frågar sig vän av ordning. Förutom att vara emot vänsterism, är jag kanske inte emot tredje världen också? En smygchauvinist? Då svarar jag: nej, världen utanför Europa och Nordamerika är ingen stötesten för mig. Jag inspireras av dess kultur i vissa avseenden. Jag anser också att vi i Sverige ska tillåta invandring från dessa regioner: från Afrika, Asen och Mellanöstern. I hur stor mängd invandringen ska ske kan diskuteras; jag anser att den för närvarande bör minska något . Det kan ske genom att till exempel återskapa flyktingbegreppet; idag är ju ”alla” flyktingar, det är för liberalt idag på den punkten. 95% av dem som kallar sig flyktingar och som får uppehållstillstånd i Sverige, motsvarar realiter inte begreppet "flykting" (DN Debatt 8/4 2008).

Sådär ja: ”begränsa invandringen anser Svensson, därmed är han rasist”. Ja, det brukar ju heta så. Mig kan ni dock inte spela ut rasistkortet på. Jag är nämligen inte rasist; jag anser att en ansvarsfull flykting- och invandringspolitik är vägen att gå. Det måste vara tillåtet att diskutera invandring utan att få rasiststämplen på sig. Att ifrågasätta minsta lilla decimal i de officiella kvoterna är tabu; det är för pk-personer ”politiskt omöjligt”. Det är en låsning som fått löjliga dimensioner.

Detta var en liten avvikelse, om än viktig. Det handlade ju om vänsterismen och pk-ismen. Självhatet. ETT sätt att utröna pk-ismens rötter är att ta de inverterade värdena på diverse stadgar. Som tio Guds bud: ni kan dem. Således är pk-ismen lika med ”det finns ingen Gud, vanhedra dina föräldrar, begå äktenskapsbrott” osv.

Vänstern är i mångt och mycket ett rörligt mål. När det gällde att försvara Sovjetkommunismen hette det från början: kommunismen är bättre än kapitalismen på att tillverka varor! Sedan, när det på 70-talet visades att detta var lögn, då hoppade vänstern till åsikten: ”att tillverka varor är inte så viktigt, det finns andra världen i livet som godhet, lycka, vänskap”... Denna vänsterism påpekades av J. K. Galbraith har jag för mig.

Vänstern, ja även våra kära ”Nya moderater”, är självhatande, strykrädda slinkar. De vågar inte ha officiella midsommarfiranden med stång och folkdans, folkdräkt och stoj. Nej det ska vara kurdisk folkdans, kebab och burka, gärna på det lokala invandrarcentret! Jag skojar inte. Det är självhat och nihilism i kubik. Det är extremism.

Man behöver inte vara satiriker idag, det räcker med att visa upp verkligheten i form av vad våra etablerade politiker säger och gör. Kulturmarxismen är ett levande skämt, pk-ismen är ett absurt fenomen på väg att självdö -- men visst är det kul att putta liket litegrann över kanten, hjälpa den på traven ner i dess grav.

6 kommentarer:

fragmentarius sa...

Se här vad som kan sägas i en VÄNSTERtidskrift i ett bättre land än Sverige:

"Jag føler at det norrøne er en del av min identited som menneske, den er noe som jeg ikke kommer utenom. Altså, det er ikke sånn at jeg bloter i hagen min, akkurat. Men jag tror det er viktig å være stolt av å være nordisk, å være stolt av den norrøne kulturelle identiteten vi har felles med Danmark, Sverige, Norge, Island. Jag synes det er fin å være nasjonalist - på en /positiv/ måte: Å være stolt av den man er."

Serietecknaren Peter Madsen ("Valhall") i norska Klassekampen/Bokmagasinet 28 aug. dennes.

Anonym sa...

Touché.

En åsikt som Madsens hade varit omöjlig i Sverige idag = en vänsterman nämnande ord som "identitet", "stolt över att vara nordisk" osv. Samhällsklimatet är förgiftat, enkelriktat. Jag vill bidra till att normalisera det.

/svensson

Anonym sa...

Intressant citat!

/Nordbo

Anonym sa...

Om det är Madsens citat du menar, Nordbo, så är det förvisso så. Madsen tecknade serien "Valhalla" från 80-talet och framåt, en albumserie med eddagudar i populär form. De första albumen var helt OK, en bra balans mellan nordisk kultur och komik.

Särskilt de introducerade fem sidorna i album ett var bra, som berättade bakgrunden till asagudarna i "realistisk", mytologisk stil.

/svensson

fragmentarius sa...

"Samhällsklimatet är förgiftat, enkelriktat. Jag vill bidra till att normalisera det."

Bra! Akta bara för "anti"-tänkandet. Motståndare finns det alltid, men man bör hålla i minnet vad man är för, inte vad man är emot.

Även Karl Barth hävdade att "antikommunism" är sämre än "kommunism".

Men jag är förvisso inte rätt person att moralisera.

Anonym sa...

@fragmentarius: helt rätt, man får inte bara vara "anti".

Att kritisera och vara emot alstrar viss energi, man får fart i inläggen, medan däremot "positivt gestaltande" kräver mer, det kräver kärlek. Kärlek till det man står för.

/svensson

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (22) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (237) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (13) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (62) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (12) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (5) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (122) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (100) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (64) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (2) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (56) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (103) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)