fredag 10 juni 2011

Reflektioner över Mahdin


Den svenska insatsen i Libyen debatteras. Behövs en större styrka? Jag skulle säga: ta hem alla våra styrkor. Men Sveriges roll i MENA-krisen är marginell. Här är det andra, mer elementära krafter som dominerar. Och då menar jag inte USA, Frankrike eller någon annan världslig makt som försöker knäcka Khadaffi. Nej, det gäller profetian om MAHDIN eller DEN TOLFTE IMAMEN.

I ett tidigare blogginlägg återgav jag profetior som sa att Mahdin skulle uppenbara sig vid årets Hajj. Mahdin kallas även Den tolfte Imamen, en mäktig typ av andlig styrka.

Nu har jag läst på Wikipedia om Mahdin/Den tolfte Imamen. Vad får man sig till livs då? Vad som främst slår mig är en profetia som säger att han inte kommer att dyka upp ett udda år. Därför skulle han alltså inte komma i år utan möjligen nästa år, det ödesdigra 2012. I det länkade inlägget (Svenssongalaxen i våras) återgav jag C-J Callemans text där det visst var vid årets Hajj Mahdin skulle komma. Men jag har aldrig tagit det som uppenbarad sanning, läs inlägget. Nu kommer alltså ännu ett förbehåll: det där om att Mahdin inte ska komma ett udda år.

Sedan skriver Wikipedia om hur Mahdin kan komma att se ut. Vissa passager säger att han kommer att vara arab, ha ett furstligt utseende och så vidare. Se Wiki för detaljer.

Vad ska Mahdin då göra när han väl kommit? Han ska bekämpa Antikrist (q v Matt 24:24, 2Tess 2:3-12, 1Jo 2:18, Upp 19:20). Efter ett tag, säg några år, ska han så kungöra Kristi återkomst. Re denna återkomst så anser jag med Trevelyan att vi inte kommer att få se honom inkarnerad som människa igen. Kristus har ju redan gått det varvet. Istället får vi i se Kristus i hans uppståndelseform (eng. resurrection body): hur hans ande antar en hart när fysisk form genom kontroll av eterkroppen. Eterkroppen är det som ger den fysiska kroppen form och liv. ”Se, han kommer med skyarna... Kom Herre Jesus. Amen”

Det blir i alla fall spännande dagar. Det är Mellanöstern som är brännpunkten. Hela efterkrigstiden har det varit oroligt i regionen. Nu, genom ”Jasminrevolutionen”, har spänningen ökat ytterligare. Det krigas i Libyen, USA ockuperar Irak och Afghanistan, Israel är en vagel i ögat på sina grannar. I höst eller möjligen något senare (nästa år) blir det väl något slags urladdning. Den som lever får se.

- - -

Vad som fick mig att kolla Wikins uppgifter om Mahdin var en film jag såg på Youtube: den 51-delars ”Arrivals”. Det är en film gjord av några muslimska, men progressiva och ”ekumeniska” filmskapare. De gav nämligen även andra religioner rätt att existera. Filmen hade mot slutet citat ur Sagan om Ringen-filmerna och tolkade där Sauron som Antikrist, Gandalf som Mahdin och Aragorn som Jesus! Man kan säga: detta är EN av många tolkningar som är möjlig i detta fall. Stora konstverk kännetecknas av att de är mångtydiga, inte entydiga. Så Gandalf-som-Mahdi var ETT sätt att se på saken. Jag är inte muslim, jag är emot dess utbredning i Sverige (eftersom det sker under konfessionell täckmantel men för med sig icke önskvärda politiska förändringar). Men i övrigt har jag inget emot islam.

Nej visst: för om islam är ett credo där, enligt redovisad tolkning, Mahdin bekämpar Antikrist och bereder vägen för Jesu återkomst, är jag ganska med på noterna! Och sker det med exemplifiering i att en viss bok, en av mina favoriter, kan tolkas i denna riktning, att Sagan om Ringen kan ha relevans för vår tid, för 2011 och bortom, för de MASSIVA förändringar med profetisk-esoterisk vinkel som är att vänta – desto bättre.

Så ta fram din gamla Ringtrilogi, läs om Gandalf när han återuppstår efter striden mot balrogen och se Denne Mäktige Typ I Vitt rida till storms mot Ondskan. Ja min själ, Tolkien var helt rätt ute. Han gjorde rätt i att göra sin bok entydig på EN punkt, på punkten GOTT MOT ONT. Det onda måste bekämpas! Det finns ju vissa fantasyböcker där ondskan är hjälte (Moorcock, Leiber) men de har, som tur är, aldrig vunnit samma ikoniska status. Man måste vilja något med sitt verk, vilja det goda. Tolkien förstod det.

Relaterat
Årets Hajj
Tolkien
svd svd
Östra kanalen, Härnösand

10 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt islamsk tideräkning är dagens datum 27/6 år 1431 så vi får hoppas att han kommer redan i morgon och bekämpar Antikrist!
:-)

Perra J sa...

Fantastiskt intressant inlägg. Jag har alltid känt att det finns djupare budskap i Tolkiens berättelse.
Och Gollum? Vad personifierar han?

Svensson sa...

Gollum? Tja, Tolkiens bok är ju mångtydig som jag sa så jag vet egentligen inte. I sig själv är det väl "individen som korrumperas av makt/droger/materialism" men episkt, vad han skulle betyda om Sauron är Antikrist osv - säg det.

Perra J sa...

Tror inte det är någon särskild person han gestaltar, utan något som alla personer brottas med.
Det kan vara ”Bjälken i vårt eget öga” som vi vägrar se hos oss själva men projicerar på andra. Det som i sina själviska uppsåt sår osämja.

Egot. Den falska identiteten, för alltid dömd att söka sin falska identitet på nytt, om och om igen. Han söker sitt överlevande i konflikt.

Helst av allt vill den åt den ultimata makten (ringen?)

Episkt kan det vara att den som vägrar se sin Gollum dömer sig att följa Antikrist. Den som låter sin Gollum dö (han dör bara man tittar på honom, rakt på, ärligt) öppnar sig för Jesus. Kristusmedvetandet.

Svensson sa...

Gollum är "den mediedrogade zombien", den slaviske följaren av denna världens falska lockelser. Han är en karikatyr av "sheeple". En boren följare av Antikrist som du antyder.

Intressant. Man kan ta hela Sagan om Ringen och applicera på 2011. Alverna blir new age-folk, med själen integrerad med personligheten, andliga graciler inställda på att regera över en ny tid. Hoberna blir småfolk/sheeple som ändå tänkt efter lite och som motstår NWO:s lockelser. Dvärgarna blir folk som förespråkar ädelmetaller istället för papperspengar. Osv.

Perra J sa...

Har du sett Peter Jacksons 3 filmer? Gollum är mästerligt skildrad här.
Även Eckhart Tolle jämför Gollum med egot. Eller "the pain body".

... och Orcerna kan vara alla dessa reptilvarelser som Icke skildrar? De kan välla in när som helst.

Svensson sa...

Jacksons filmer är helt fantastiska. Jag såg dem i julas för första gången. Jag skulle kunna blogga både om dem och böckerna. Bra tips.

Icke: omvänt kan man säga att hans världsbild är som ett konstverk/en fantasy/en mytologi för vår tid. Reptilerna är ondskan, materialismen förslavar oss, befrielsen finns i att inse att man redan äger friheten osv. Messias är möjligen Icke själv som 1990 sa att han var Guds son (!).

Perra J sa...

Jag får just nu en vansinnigt stor lust att bänka mig framför TV:n och se om filmerna igen – men jag har dem inte – vet dock att de finns att köpa hos videohökaren bak hörnet. Det skulle dock betyda att Perra skulle måsta bege sig ut på gatorna, precis som en vanlig människa... sådana företag är alltid djupt riskfyllda... ;-)

Om David Icke har sagt att är Guds Son, så är han antagligen det. Varför sa annars Jesus att allt han gjorde "ska vi kunna göra, och mer därtill?"

Guds son är kanske inte Guds ENDE son - vilket är ett katolskt "tillägg"?

En elit ville inte tillåta massorna att kunna uppnå någon "Sanning" på egen hand?

Men alltså, detta är kontroversiella saker– det finns väldigt mycket att säga här, som jag dock tills vidare föredrar låta vara osagt...

Det finns INGET som är mera kontroversiellt än Jesus...

Mr Speck sa...

Mytologin om Mahdin är extremt osund.

- Han försatte sig i dvala vid puberteten nere i en brunn i Iran.

Låter som en Alien från Arkiv X.

- Jesus ska återuppstå av det skälet att Mahdi ska undervisa densamme om Islam ?

Man behöver inte vara konservativt högerkristen från mellanvästern för att fatta grejen:

Det är Mahdi som är ANTIKRIST...

Pappan sa...

Alla religioner som anser att Jesus och ingen annan är den som skall återkomma för att döma levande och döda är, vad pappismen anbelangar, kristna. Alltså även muhammedanismen. Den är åtminstone lika kristen som lutheranismen eller kalvinismen. Dess kanske största problem är den uppenbara vanföreställningen att en profet skulle kunna vara den SISTA. Det är uppenbarligen ett missförstånd och skall vara SENASTE. Profeter vimlar det av. Här är för övrigt en: http://profeten.blogsome.com/2008/05/31/islam-en-nodvandighet/

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (22) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (237) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (13) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (62) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (12) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (5) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (122) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (100) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (10) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (64) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (2) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (56) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (103) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)