måndag 27 februari 2012

Dagens affärer: MENA


Syrien är inte som Libyen skriver SvD:s Jenny Nordberg. Kina och Ryssland motsätter sig en FN-resolution. Och USA är för svagt idag, det har Obama själv medgett. Man kan inte kriga fritt längre, man kan inte ostört åka och jävlas med världens länder. C'est fini. svd dn dn dn dn exp
Fria Tider

Syriens läge är oklart. Assad styr, rebeller gör uppror. Det finns inga änglar här. Men jag glädjer mig åt att MSM inte kan jubla över "arabisk vår" den här gången. Det är annorlunda nu. Mellanöstern stöps om och västvärlden kan titta på. Synd bara att flyktingströmmen hit ska öka, från Afghanistan, Libyen, Syrien, ja överallt ifrån. Så är det bara. Så låter det alltid. Massinvandringen måste fortsätta. Men jag motsätter mig den. Den leder ju till saker som denna.

Nu uttalar jag mig inte om det aktuella sprängdådet, det mot frisersalongen. Men generellt vet vi att Malmö är berikat. Kriminaliteten är till övervägande del invandringsrelaterad. MSM tiger om det. Jag och andra talar om det. Kaos i Mellanöstern brukar i slutändan betyda ökad invandring hit. Invandringen har inget med omsorg att göra. Eliten struntar i invandrarna. De använder dem som vapen mot det traditionella Sverige, som ett medel att bryta upp sedvana och fungerande sociala strukturer. När sedan allt är ödelagt går man in och styr med järnhand: chip via injektion, hjärntvätt, världsstat.

Men det ska handla om MENA här. I det Libyen som var i ropet förra året, där är det inte så muntert kan jag meddela. Diktatorn föll, jaha, och sedan? "Svarta massmördas i Libyen" skriver Fria Tider. Araber styr, svartafrikaner behandlas som andra rangens medborgare. Var det den Jasminvår ni drömde om, kära mediaelit? Själv tappade jag mina illusioner fort om Libyen. Se till exempel detta inlägg från 6 november förra året.

- - -

Mellanöstern idag stöps om och det i radikal riktning. Fine, de kan ha sin sharia. Årets Hajj blir också intressant. Nu är det ju jämnt år, i år borde Mahdin visa sig. Gandalf, Aragorn, Jesus och Antikrist, och allt i ett och ett i allt. Hajj, pilgrimsfärden till Mekka, är i höst.

Det är jämnt år i år. 2012. Kinesiska almanackan lovade "stora förändringar och förstörelse av det gamla". Hittills har vi bara sett Ranelid, Hanna Widerstedt och Jacques the Ripper. Bra så men inte vad jag hade väntat mig. Jag trodde "förändringar" betydde peak oil, plejadiska rymdskepp i skyn, gulmyntfot, död dollar och fräsiga tider.


Nåja. Förändringar är på väg. Det kan ske fredligt också. Jag har diskuterat kaos och kris förr i år, se här och här, voilà min balansgång mellan ljus och skugga. Att spå död eller spå liv. Jag väntar på Stormen men man behöver ju inte kasta ut barnet med badvattnet för det.

Relaterat
Reflektioner över Mahdin
Återtåget är inlett
Stormar
Vi har vår tid nu
Mannen vid Västra Kanalen
Övre bilden: Docksta. Undre bilden: Varvsberget, Övik. Linbanan vi ser är skidliften till hoppbacken.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Araber och muslimer är inte direkt kända för sin ödmjukhet och förmåga till självkritik. Om man ska tro vissa uppblåsta muslimer/araber, så har dom mer eller mindre uppfunnit hela vår civilisation.

Fri pdf sa...

Onekligen är det en hög adrenalinnivå hos många MENA-människor. Visst fanns det civilisation i Mesopotamien way back men det fanns även i Indien och Kina,

Mellanöstern är rik på kultur men islam var ju bara en överlagring på denna mylla.

Anonym sa...

Eliten i England och USA vill ta över världen. De vill skapa en paradis där det inte finns gränser och där och de tar över gudens roll över mänskligheten. Men för att det ska inträffa måste mänskligheten gå igenom en skärseld kanske världskrig, men efter det, när de väl har tagit fullständig kontroll över mänskligheten kommer de att skapa jämlikhet och bröderskap bland allmänheten. De kommer att se till att vi har det bra. Det kommer inte att finnas det minsta kriminaliet, krig, våld eller någonting annat som stör harmonin.

Anonym sa...

iranianoilbourse.bloggplatsen.se

mrbboy sa...

Fin liten blogg du driver här.
Jag hängde upp mig lite på Carl bildts senaste uttalande om Syrien: " Det finns ingen enad opposition. Vi skulle vilja att de vore mer enade", sade Bildt.
Varför vill vår utrikesminister det ? Det är alltså en dåligt organiserat kuppförsök emot presidenten i Syrien. De har med vapen ockuperat städer och det finns rapporter om smutsiga brott från båda sidor.

Eu och andra parter intensifierar nu sin kontakt med oppositionen i Syrien. Skriver DN.

Varför gör dom det ? Opposition, det är väll snarare rebeller, som i väst hade gått under titeln terrorister som med våld försöker avsätta ett lands ledare, en ledare som har ett oerhört stort stöd runt 80 % av befolkningen. .

Ja vår utrikesminister beklagar sig över att oppositionen (läs rebeller, terrorister) inte är mer enade. Jag antar det är lättare att beväpna, träna och manipulera fram ett maktskifte då.
Men man gör så gott man kan, sanktioner som mycket väl kan jämföras med en krigsförklaring. Dock får det nog tvärtom effekten att folk sympatiserar ännu mer med deras ledare.

bildts brittiska kollega säger enligt DN" :– I avsaknad av en FN-deklaration har vi en väldigt annorlunda situation än i Libyen"

Ja precis , ni (vi ? ) kommer inte in i landet med våra bombplan och elitsoldater. Jobbigt när det inte går som man vill.. jag väntar med spänning på deras nästa drag.

Fri pdf sa...

@mrbboy: mycket talande. Bildt & Co vill verkligen ha ett nytt Libyen med fällande av diktator och ny, "progressiv" regim men det vill sig liksom inte. Tåget har gått. Sentimentet har vänt.

@anonym 16.24: eliten vill kanske omdana världen med krig och likriktning, men de har ju inga ideologiska grundvalar. Det är bara materialism och nihilism. OK, kanske finns det ädla idéer i ett hörn av dagens elitregim. Men den enda andlighet de tycks odla är en syrefattig teosofi utan rötter i traditionell andlighet, utan möjlighet att spira ur folkens vardag.

Det kommer en reformation men den måste förankras hos vanligt folk. Eliten är fartblind, de har tappat kontakten med vanligt folks känsla för tro, trygghet och tradition.

Fri pdf sa...

@anonym 16.29: intressant länk du gav. Där skrivs om Kamprads vägran att börsnotera sitt företag. Svensk media har ju bedrivit en klappjakt på mannen. Nu förstår jag varför. Han håller internationella plutokrater utanför genom sin vägran att börsnotera. Detta är tänkvärt:

"Varför ogillar illuminati Ingvar Kamrad då? Svaret är enkelt. Ingvar Kamprad har hela tiden vägrat att börsnotera sitt bolag, det populära och framgångsrika möbelföretaget IKEA. Vad innebär det för illuminati? Jo, det hindrar de att kunna lägga under sig företaget genom att köpa upp dess aktier på börsen. Börsnoterar man inte sitt bolag så kan inte illuminati köpa upp det och då blir det naturligtvis bråk, man kan bli anklagad för vad som helst av median, alltså den här familjens eget privata instrument. Vill man ha ett framgångsföretag så måste man se till att inte komma i konflikt med illuminati för då får man som sagt median efter sig."

Anonym sa...

Varsågod. Med det vill jag mer eller mindre säga att jag inte tror att löpet är helt kört. Man får helt enkelt försöka hitta och stödja de bra krafter som finns och som står emot de här typerna.

Anonym sa...

De bra krafterna har ingen chans om de inte stöds av opinionen. Därför är det viktigt att man är hela tiden på tårna och inte går på plutokraternas komplott.

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (63) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (99) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (53) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)