torsdag 15 mars 2012

Andligheten ökar


Tokyobörsen går upp. Wow. Detta är Gefundenes fressen för tillväxtfanatiker. Kurvorna ska alltid gå upp, ever up. Annars väntar förfall och död. Men nu dör det ändå! Nu dör materialismen, nu slutar tillväxtkulturen och fetbankernas fetvälde. "Pengar som skuld" (money as debt) har nått vägs ände. Artificiella pengar, artificiella vintser. Riktig vinst är odling, kultur och andligt växande. Detta är mer sant än någonsin. Världen förändras. 2012 blir en övergångsfas. Allt ni behöver veta finns i denna tråd. Världen höjer sin andliga energi. Och människor måste följa med i denna höjning - människor, även politiker. Det går inte bara att kriga i Afghanistan som om ingenting hänt. Vi måste ta hem våra trupper ögonblickligen. Det har jag hävdat länge. Och vi måste sluta tänka maktpolitiskt och kortsiktigt. Den saudiska vapenaffären ger knappast intryck av upplysthet och kringsyn. Även om vapen i sig inte är farligt. Vapen kan behövas. Till exempel för att försvara sig. Hur det är med det i denna saudiska affär vet jag inte. Jag tror dock inte Tolgfors är en andligt värdig ledare för det kommande läget. Men jag kan ha fel. Han kanske är sant kristen, en hängiven adept till Jesus Kristus. dn

Världen förändras. Andlighet blir det nya paradigmet. Materialism är ute. Mer i denna tråd. Där finns aktuella länkar, aktuella vinklingar till varför detta sker nu och hur det kommer att ske. Här tänkte jag spegla vad jag skrivit genom åren inom esoterica och andlighet. Jag menar, om jag som i nyssnämnda länk hävdar att Ashtar Command approcherar och att peljadiska rymdskepp förbereder en masslandning, då kan det verka svårsmält för vissa. Men jag har alltid bloggat om andliga saker. David Icke har till exempel smarta idéer, det hävdade jag förra året. Kan ni ta till er David Icke kan ni väl ta en tur med Ashtar Command också...?

Men nog med out of this worldliness nu. Jag ska länka till mer bekanta ting inom ramen för det andliga, som Castaneda, kristendom och sådant. Jag börjar med stoicism. Det är alltid gångbart, särskilt i dessa omvälvande tider: en tung ådra av likgiltighet för stort och smått. Det handlar om apatia som var stoikernas livsmål. Det var för sin del inte "apatiskhet", inte nihilism i modern mening. Det var en mellanväg "jenseits von Gut und Böse" så att säga, en supraledd livsfärd beyond the Beyond.

Och har man nämnt stoicism och apatia kommer man osökt att tänka på Bhagavad-gîtâ, som har sin egen variant av detta. Krigaren Arjuna uppmanas strida utan baktanke på sin personliga säkerhet, utan tanke på lön eller straff, seger eller förlust. Det är sann apatia, uttryckt på klingande sanskrit.

De länkar jag nyss gett har gått till sakprosainlägg. Så för den som vill ha lite mer skönlitterär andlighet, lite mer sjungande sjustjärnor, uppmanas gå hit och läsa en novell som heter just det: "Den sjungande sjustjärnan". Ett sällskap adepter är i färd med att gå in i Det Stora Bortom men en trio rebeller slår bakut och planerar istället att ta över världen...

- - -

En rätt finurlig följetong är "Kopisten i Babylon". Vid tiden för Kyros approch mot Babylon möter vi en kopist och dennes gudeliga funderingar, hans pennvässanden och fågelfängeri. Ännu en följetong på Galaxen är "Melinas resa", om en new age-nunnas öden och äventyr.

Återgår vi till de sakligare inläggen har vi här en tråd om Swedenborg med biografi, recension av Drömbok och annat: allt du ville veta om "Nordens Buddha". Här kan man, vad det beträffar, läsa om Paul Bruntons Egyptenresa, "Vandra mot ljuset" och om katedralen i Chartres, som var ett brohuvud för gotiken. Detta inlägg har en originalillustration av Jenny B, det ni! (Även Melinatråden toppas av en Jenny B-teckning, specialbeställd för denna blogg slår det mig.)

Jag sitter här och länkar till andliga inlägg på Svenssongalaxen. Då frågar jag mig osökt: det centrala i mitt credo, kristendomen, vad har jag att säga om den? Men även detta har jag täckt upp. Jag har till exempel denna tråd med dikter och Rudolf Steiners kristologi, och jag har inte minst denna tråd som berättar om en pilgrimsresa jag gjorde förrförra året. Den ställdes till Stockholm och bestod i att gå runt till olika kyrkor och bese dem, ägna sig åt privat meditation i deras stilla, manande rum av tegel och puts, av marmor och ädelträ, av guld och koppar. Rekommenderas.

Som ni ser är jag en bred adept: jag tar både in kristendom och new age-aspekter. Så för att avsluta i en nyandlig ton, det där som tycks intressera så många just nu, kan jag nämna att jag här har en tråd om Neale Donald Walsh' "Samtal om Gud"-böcker. Han är så att säga kompatibel med kristendomen, men han och den Gud han talar med nämner föga om Kristus märkligt nog. Nåväl. Den sista länk jag ger er blir till bloggens Castanedainlägg, som var den första andliga tråd jag startade. Äldsta inlägget är här från hösten 2007. Andlighet och hängivenhet har med andra ord grasserat här på bloggen under hela dess existens, för bloggen startades nämligen just denna tid, i det kulna november i nådens år 2007. Och nu är det 2012. Och nu är det andlighet som gäller, mer än någonsin. Tror ni mig inte, läs vad jag skrev igår.

Relaterat
Ett dussintal av mina verk som fria resurser
David Icke har något att säga
Världen förändras
Info om "Stridsmiljö 2500"
Skallet från den kapitolinska varginnan

2 kommentarer:

kapitel109 sa...

Materialismen lär nog fortsätta regera, tyvärr.

Själv blir jag allt mer övertygad om att det grovt räknat finns två sorters människor, de materialistiska och de "andliga", och att de förra alltid kommer att vara i majoritet. En del av dem strävande efter att själva bli så rika som möjligt, andra efter en jämlik fördelning av materiella tillgångar - men båda undergrupperna förenade i sin fixering vid det materiella.

Fri pdf sa...

Många man känner är materialister. Iaf i dagsljus. Sedan, fram på kvällen med lite innanför västen, snackar "alla" om att göra något annat, ta ledigt, läsa böcker, studera vad som helst. Och rent andligt: alla har några berättelser som anomalier som inte passar in i rådande vetenskapsparadigm. Poltergeist, spöken, tomtar. Men folk berättar inte så gärna - bara, som antytt, mellan skål och vägg. Efter ett glas eller två.

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (63) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (99) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (52) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)