lördag 14 april 2012

Ett massivt livssammanhang


Världen förändras. Krigen är slut. Vad vi ser i Sudan är bara en skärmytsling. Island skriver av folks skulder, Burma demokratiseras, FN:s fredsplan gäller i Syrien. Så sluta lyssna på MSM:s negativismer. Världen förändras till det bättre.

Jag skriver min värld, skriver min tid. Jag påverkar denna tid med ord och toner. Jag sjunger i skon: "When the moon is in the seventh house / and Jupiter aligns with Mars, / then peace will guide the planets / and love will steer the stars!"

O vilka toner mellan bergen, Sissido. Men jag är inte bara musisk, jag är bildad också. Klok som få. Vad sägs t.ex om dessa aforismer:
Det finns bara här och nu: ett oändligt här, ett evigt nu.

Hjärnan skapar inga tankar - men tanken skapar hjärnan.

När man dör säger vissa att allt blir mörkt, andra säger att man möter en ljusvarelse. För vissa ljusnar det, för andra mörknar det.

Det är aldrig så bråttom att man inte har tid att hämta andan. Ett liv, ett andetag.

När allting förklarats återstår ett, och det är Gud, och det går inte att förklara. "Credo quia impossibile": eftersom jag inte kan förklara, tror jag.

Evighet varar längst.

Lucifer skapade människan, men Gud adopterade henne och gav henne evigt liv. Det är därför som "vi alla ligger i rännstenen, men vissa av oss har blicken mot stjärnorna".

Inget existerar - och allt.

Allt hänger ihop och hänger ändå inte ihop.

- - -

Som ni ser berör dessa aforismer ett och annat. Men exakt vad? De rör gåtor, drömmar och dans. Därför får ni i det följande lite länkar till dylikt på denna blogg.

Här kan ni läsa om "Drömmarnas bro" som var en japansk film.

Här kan ni läsa om Blue Öyster Cult som var en gåtfull grupp.

Och vill ni ha lite aktuella esoterismer, gå hit. Det handlar om samtidens litteratur som är space fiction, att dinera med Ashtar Command samt att välkomna Förändring.

- - -

De länkar jag nyss gett har gått till sakprosainlägg. Men jag har även skrivit fiktion på temat gåtfulla skeenden. Som denna novell. Den handlar om världens omdaning med eld och svärd. Men det blir inga krig säger jag ju? Men det kanske flyger lite gnistor ändå.

För mer skönlitterär andlighet, gå hit och läs en novell som heter just det: "Den sjungande sjustjärnan". Ett sällskap adepter är i färd med att gå in i Det Stora Bortom men en trio rebeller slår bakut och planerar istället att ta över världen...

En krappad följetong är "Kopisten i Babylon" (ej att läsas som "k-pisten i babylon"...). Vid tiden för Kyros approch mot Babylon möter vi en kopist och dennes gudeliga funderingar, hans pennvässanden och fågelfängeri. Ännu en följetong på Galaxen är "Melinas resa", om en identitär kvinnas öden och äventyr.

Återgår vi till de sakligare inläggen har vi här en tråd om Swedenborg med biografi och annat. Och här kan man, vad det beträffar, läsa om Paul Bruntons Egyptenresa, "Vandra mot ljuset" och om katedralen i Chartres, som var ett brohuvud för gotiken.

- - -

Det centrala i mitt credo är kristendomen. Se detta inlägg som säger att Kristi nya namn är Sananda. Se även denna tråd som berättar om en pilgrimsresa jag gjorde förra året. Den ställdes till Stockholm och bestod i att gå runt till olika kyrkor och gå in i dem, ägna sig åt privat meditation i deras stilla, manande rum.

Som ni ser är jag en bred adept: jag tar både in kristendom och new age-aspekter. Här har jag t.ex en tråd om "Samtal med Gud" av Neale Donald Walsh. Han är kompatibel med kristendomen, men han och den Gud han talar med nämner föga om Kristus märkligt nog. Men detta sägs bero på att det är Buddha han kanaliserar; det ryktet har jag hört. Ni som vill läsa en kanalisering, som vill ha grepp om vad detta är, kan läsa Walsh' bok. Det talas ju mycket om kanaliseringar idag.

Relaterat
Världen förändras
Smurfturfare
Bilens aura
Det är slutkrigat
Neale Donald Walsh: Samtal med Gud
Caspar David Friedrich, "Der Abend", 1820

3 kommentarer:

Perra J sa...

Walsch's böcker fick mitt liv att ta en annan riktning, f r o m 2006 ungefär. Walsch är en milstolpe i mitt liv. Numera läser jag honom inte längre.

Den första boken, Samtal med Gud 1, har ett helt underbart budskap. Men därefter händer något, det är något som tunnas ut. Med undantag dock för de senare böckerna Gemenskap med Gud, och en till, som kommer upp i samma höjd igen. Det finns absolut en högre andlig vibration, men mycket hänger på budbäraren själv, han som kanaliserar. Alla har fri vilja och det gäller även den som kanaliserar. Ingen mänsklig budbärare kanaliserar ett Absolut Budskap, inte ens Jesus själv kunde göra detta.

Alla människor på denna planet - inklusive Jesus medan han hade mänsklig form - måste vara mer eller mindre under inlytande av det mänskliga egot, för att överhuvudtaget kunna vara här. Och då är allt vad vi säger i någon mån färgat.

Det spelar ingen roll om Walsch kanaliserar Buddha. Bara det är ett högre medvetandetillstånd, som får dig att släppa dina mentala bilder, så närmar du dig Kristusmedvetandet. Det finns ingen kyrka på denna jord som har ensamrätt på Kristusmedvetandet. Den som fortfarandet tror detta, är fast i det dualistiska medvetandetillståndet, som alltid måste se allt i polariteter.

Något som Walsch torgför är budskapet att "allt är OK". Du kan bara slappna av och fortsätta ditt destruktiva liv, för allt ordnar sig ändå. Hur går detta ihop med Jesus, som sa sig inte komma med Fred, utan med ett Svärd? Och som sa att man ska se Bjälken i sitt eget öga?

Jag har lämnat Walsch, och får mera näring nu från Kim Michaels. Lyssna på det senaste "Easter Message from Jesus" som finns här. Om du inte gömmer dig bakom dina mentala bilder för mycket, kommer du att ramla av stolen när du lyssnar på detta. Det gjorde jag själv... :-)

Fri pdf sa...

Kärnpunkten i Walsch' böcker sägs vara: There is enough. There is nothing we have to do. Det är sympatiskt.

Re det buddhistiska så säger det mycket om böckernas stil. Men det har inget med dualism, med buddhism versus kristendom att göra. Låt oss kalla det en lätt buddhistiskt färgad esoterism.

Perra J sa...

Jo det är symnpatiskt.
Men 99% av alla som läser Walsch missar den andra delen av meningen "there's nothing we have to DO", som är:
"...but there is something we have to BE"

I västerlandet är vi så vana vi att "göra något" åt våra liv, utan att alls bry oss om VARANDET. Och nu kommer Gud, genom Walsch, och säger att vi behöver inte alls göra något - och sedan slappnar vi av och tycker allt är underbart.

Walsch lyckas inte riktigt fylla det här VARANDE-hålet, för de flesta av oss. Alltså: "hur man gör för att vara"

Dualism är en sak. Ett dualistiskt medvetandetillstånd är en helt annan sak. Få har fattat det. Det är just ditt medvetandetillstånd som skapar dualismen.

Du tror du ser det som ÄR, utan att vilja inse att du skapar det.

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (62) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (5) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (100) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (2) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (56) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)