söndag 27 maj 2012

Sveriges traditionella storhet


Loreen vann! Nu triumferar mångkulturen! Det är inte jag som är ironisk. En Flashbacktråd föreslog det igår, helt seriöst. Trådstartaren är nämligen en välmenande mångkulturkramare. Det ser man när man läser denna "Sockergullans" övriga inlägg. Så Loreen vann men allt är som förut. PK är på väg att dö. Och jag har inget emot den berbiska skönheten Loreen, eller ens den 43-årige berikare som i Västerås fick spel när han inte fick tvätta sin persiska matta i en biltvätt. Nej onej, fortsätt ni bara och krama mångkultur. Jag anmäler som vanligt min reservation. Jag vurmar för min egen kultur, den svenska. Som igår på min Motpolsblogg. Med anledning av Sabatons nya CD skriver jag där om svensk bushido, att leva av svärdet, Gadebush och Narva och allt det där. Kort sagt, om Furor Germanicus med nordanvind i ryggen. Mer här. svd svd svd svd svd svd dn dn dn dn dn dn dn Fria Tider
Sverige lever. Nu måste vi fokusera på Sverige och det svenska. Mångkulturen ger jag inte fem öre för. Islamkramandet och antinationalismen måste upphöra. "Varen svenske" sa man förr. Nu säger jag det igen, på 2010-talets idiom: var svenska! Ni som är traditionella svenskar, bejaka er kultur och ert arv. Det tjänar inget till att ränna efter den fantom som kallas "det mångkulturella samhället". För den vägen är stängd nu. PK är död:
Ingen Sahlin besöker längre en moské, partiledare har slutat uttala sig svenskfientligt. Sprickorna i muren vidgas. Vi svenskar finns, det sa ju Fredde nyss. Uppdrag granskning har visat imamernas reaktionära ansikte. Bengt Ohlsson i DN gjorde upp med vänsterismen. Och Ullenhags försök att slå hål på myter misslyckades.

Mångkulturalismen är svag och kraftlös, det måste alla medge. Den är på defensiven. Förr talades allmänt om att invandringskritik byggde på fördomar. Det hör man inte längre. Nu snackas bara om ökade resurser till invandrare för att få dem sluta att begå brott och leva asocialt. Jag återger detta resonemang i min dödförklaring av PK. Game over med andra ord.

Mångkulturen dör. Nu måste vi fokusera på vårt eget, Sverige och dess historia. Som sagt skriver jag om svensk bushido på Motpol nu. Och här på Galaxen kan vi ju erinra vad jag skrivit om den Karl XII som Sabaton besjunger i sitt senaste opus. Här är avsnittet om den karolinska tiden i min svenska historia. Jag skriver bland annat att Karl XII besteg tronen som blott 15-åring:
[N]u hade han envåldsmakten över detta svenska rike som dominerade Östersjön. Grannmakterna trodde att vi var försvagade av att ha en så ung kung så de förenade sig i en pakt: Danmark, Polen och Ryssland gick samman och förklarade oss krig. Men vår armé och flotta var i gott skick och mobiliseringen fungerade perfekt. Den indelta armén, med ständigt insatsberedda knektar, bestod provet. Karls plan var att slå mot det mjukaste målet först, Danmark. Man hann knappt stiga iland vid Humlebaek på Själland förrän dansken bad om fred. Sedan vände sig Karl mot Ryssland. Den estländska, svenskkontrollerade staden Narva belägrades av en stor rysk armé under Charles Eugène de Croys befäl. Men med sina generaler Carl Gustav Rehnskiöld och Magnus Stenbock gick Karl till anfall och gav oss en strålande viktoria. Svenskarna var cirka 10 000 man, ryssarna 35 000. Dagens datum var den 30 november år 1700.


Det var en lovande början detta Narva. Vi ser en tillrättalagd teckning av slaget här.

Men vad hände sedan då? Jo sedan...
... följde det svåröverskådliga kriget mot den tredje paktbrodern, Polens kung August. Men förmodligen var det nödvändigt att besegra denne innan man vände sig mot öster igen för det avgörande slaget mot tsar Peter. 1706 hade vi efter svåra härjningar och avgörande slag såsom Klizsow fått fred med Polen. August avsattes. Armén gick i kvarter i Sachsen ett bra tag. 1708 tågades det österut igen. En seger vanns vid Holofzin. Sedan gick det sämre. Efter en hård vinter tvingades vi till slag vid Poltava med känt resultat: förlust och fångenskap för större delen av hären. Karl med några få goda kadrer flydde till Turkiet.

Karl dog i Fredrikshald 1718. Se härför E. Berggrens teckning överst i inlägget. Den visar en löjtnant Carlbergs gripenhet när han i den månljusa natten för ett ögonblick lämnades ensam med kungens lik. Detta var den 30 november 1718. Dessförinnan hade dock en annan svensk armé återtagit Skåne:
Ett ljus i mörkret var (...) slaget vid Helsingborg 1710. Dansken trodde att Sverige var utslaget för gott och försökte återta Skåne. Generalen Magnus Stenbock såg till att Danmark kom på andra tankar. Helsingborg blev en stor svensk seger. Sedan dess försökte dansken aldrig mer att landstiga i Skåne för att återta provinsen.

Där har ni det. Svensk storhet av det traditionella slaget. Det är bara jag som erinrar om det i dagens svenska kulturliv. Bara jag har modet att säga att vi svenskar existerar och har en historia som sträcker sig tillbaka i historiens dimmor, påvisbart sedan vår tideräknings början och Tacitus' omnämnande av suiones = sviones = svear. Alla andra historiker, med Dick Harrison i spetsen, förnekar detta. De förnekar därmed att svenskar finns, att vi har en lång och ärorik historia och att vi har historisk rätt till detta land. Kom ihåg det; Harrison påstår det, jag påstår däremot att vi finns. Så förnekar ni Sverige, stick från bloggen! Förnekar ni Sveriges storhet, dess historiska bragder och bushido, packa er härifrån - och smäll inte i dörren när ni går!
Relaterat
Dominium Maris Baltici
Mångkulturalismens död
Svensk bushido
Skeppet Ölands strid mot engelsmännen 1704
Massinvandring
Sverige existerar: 40 kommentarer
Folkliv och seder i slutet av den hedna tiden
Magnus Eriksson, Albrekt av Mecklenburg och Engelbrekt
Karl IX
Gustav III:s regim
Sverige: utvecklingen under 1800-talet och halva 1900-talet

4 kommentarer:

Anonym sa...

lol
stureplan?

Svensson sa...

Stureplan: det var ett tag sedan jag var där. Dock vet jag att detta Stockholmstorg är döpt efter Sten Sture den yngre. Denne var riksföreståndare i början av 1500-talet och försökte bryta ut Sverige ur den danskkontrollerade unionen.

Sten Sture avled i sviterna av skador han ådrog sig i strid - se bilden "Sten Sture den yngres död på Åsundens is" som återges där - men hans verk fullföljdes av Gustav Vasa. Vi blev en suverän stat, en fri nation - så fri man kan vara i det rådande, tajta säkerhetspolitiska läget.

Mr Speck sa...

Loreen som pionjär inom rasöverbyggande musikunderhållning ?

Vi har aldrig sett & hört Diana Ross,Donna Summers, Beyonce m.fl.

OK att få tolvpoängare på eurovision är väl stort för svenska förhållanden.

För att vara litet antisvensk och reta "Svensson" TACK ÅCK LOV att inget s.k D-a-n-s-b-a-n-d gick och vann eurovision.

Då hade man nog fått springa ner till närmaste moske och konvertera direkt ;-)

Svensson sa...

Just det. Och som någon sa på Flashback, ironiserande över "mångkulturseger": "Loreen vann, yes, nu kan vi utrota de etniska svenskarna"...

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (63) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (99) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (53) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)