lördag 18 augusti 2012

Normalisering


Mot nygamla världar, det är måttot. Framtiden kommer att vara delvis välbekant, delvis obekant. Det välbekanta ligger i att samhället kommer att normaliseras. Dagens snedvridna debatt kommer att bli mer balanserad och öppen. Extremist- och pariastämplar kommer inte att användas lika frikostigt. Fredrik Reinfeldt lyfte ju de etniska svenskarna i maj. Detta var ett exempel på normalisering av samtalet. En tidigare förtigen folkgrupp väcktes ur sin slummer. Att vädja till de etniska svenskarna torde vara del i den Alliansens framtid han idag ska skissera i sitt årliga Strandvik-tal. Freddes tidigare policy att förneka svenskarnas existens tycks vara lagd på hyllan. Man kan säga: Sahlinismen är död, den ideologi som alltid satte nysvenskar före traditionella svenskar.
SvD: Reinfeldts tal idag
DN om Reinfeldts Strandvik-tal
svd dn
Idag är allt kontroversiellt. Skenbart sunda åsikter som att det bör råda jämställdhet mellan män och kvinnor kallas extrema. Pelle Billing fick den etiketten. Och om man ifrågasätter klimatlobbyn är man en folkfiende. Tonen är hätsk i minsta lilla debatt. Även i Ribbings etikettspalt i DN. Frågan om man ska ha skilda glas för rött och vitt kan ge upphov till ett synnerligen stormigt kommentarsfält...!

Men vi är, som sagt, på väg mot bättre tider. Mycket nya saker kommer, som fri energi, ekonomisk rättvisa och slut med bankirvälde och materialism. Som led i detta kommer tidigare tystade och defamerade röster att ges större plats i samtalet. Sanningen måste fram - om ALLA samhällsproblem. Vi kan inte ha det som idag där invandringskritiker måste vara anonyma och fruka för sin familjs säkerhet om de går ut offentligt med sina åsikter. Så är det. Men dessa förföljda måste också våga lite. De måste ställa sig upp och säga "jag har dessa åsikter, har ni problem med det?"

Den dag man ber åsiktspolisen dra åt fanders är friheten här.

- - -

Det svenska samhället blir sakta men säkert friare. Hela västvärlden är på väg mot glasnost. Det är inte Bush som är USA:s president längre. Det är Obama. Det krigssentiment som Bush skapade är borta. Det går inte att kriga längre. Och det går inte att rasiststämpla ett helt folk. Mona Sahlin verkade parallellt med Bush och jag tycker det är signifikativt. Som jag skrev på Flashback nyss:
2001-2003-sentimentet med 9/11 (mysko händelse), krig mot terror, invasion av Irak och Afghanistan - det har vi lämnat bakom oss. Man kan säga: liksom Bush krigsregim hör till historien så hör Sahlinismen till historien.

Mona Sahlin rumstrerade ungefär samtidigt som Bush. Hon var kanske inte amerikansk på något vis, men hon var krigisk. Hon bekämpade etniska svenskar i ett propagandakrig. Hon dyrkade mångkulturen, hon var svensk- och traditionsfientlig som få. Och min poäng är: ingen svensk partiledare håller på så där längre. Jag tycker det är signifikativt. Tidsandan är på väg att svänga, man kan inte spela de gamla sångerna längre.

Sverige reformeras sakta men säkert, inte av specifika beslut men av tidsandan. Folket har sagt nej, det ser man i kommentarsfält och på diskussionsforum som Flashback. Jag citerade nyss från detta. Detta forum är intressant i sig. Flashback har nämligen blivit accepterat. Det går inte längre att ignorera denna sajt som "en dödsknarkarsajt för ljusskygga element", vilket längre var mainstreamåsikten. Efter Flashback-trådar 2011 med avslöjanden av Terje Hellesös bilder och Markovics Kungabild har Flashback blivit en central aktör som förmedlare av förtigna nyheter, som diskussionsforum för dissidentfall och censur och annat som MSM inte släpper fram. Detta jämte allmänna diskussioner om kultur och media och allt annat gör Flashback till en integrerad, vital del av det moderna Sverige. "Flashback är Sverige" som Catia Hultqvist på DN sa.

- - -

"Vi går mot bättre tider, tro mig, tro mig" sjöng Ulf Lundell på 70-talet. Det är en hjärtevärmande optimism jag gärna för vidare. Tidsandan i år är en annan än förra året. Det har svängt. 2011 kunde man dra med hela västvärlden på Libyensvindeln. I år försöker man i Syrien men det går inte. Assad och Khadaffi må ha tillhört samma kategori maktspelare, men någon gudagiven rätt för väst att gå in och bomba varje land man ogillar finns inte. Eller vad säger ni Makter, ska ni åka och bomba Ryssland nu för att de fängslat Pussy Riot...? En liten Eagle Claw-operation för att frita dem, så som ni försökte i Iran 1979...? Det går säkert bra.

Försök bara. För energin är högre nu, vibrationerna är annorlunda. Det är slut med maktintriger och nollsummespel och dags för ett solidaritetsspel. Ett globalt samarbete på samnationalismens grund.

Allt förändras. Nå, inte allt. Vi är på väg mot en nygammal värld sa jag. En värld som skapas ny i oss, i varje ögonblick. Det är bara att lyssna inåt för att höra de nya melodierna.
Relaterat
Syrien: game over NWO
Dementimaskinen stannar
Bankernas Buddha
Ashtar Command
Den nya eran: samnationalism
Den övre bilden föreställer Härnösand. Den under bilden är Prins Eugens "Jagande skyar".

Inga kommentarer:

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (62) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (63) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (99) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (49) poesy (47) politikka (176) pr (53) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)