tisdag 6 maj 2014

Mediakriget mot PK-ismen kan betraktas som ett gerillakrig

Härmed några rader om mediakrigets själva natur och hur det uppfattas. Vi har ju i den Sverigevänliga rörelsen en konflikt mellan pessimister och optimister. Vad är det som gör att man är antingen det ena eller det andra? Den frågan ska jag här pendla djupet av. Detta inlägg postades 1/5 i denna Flashbacktråd. Här har jag ändrat det lite.
Vi utkämpar idag ett slags krig: ett mediakrig om Sverige. Detta krig kan i strategiska, konflikt-teoretiska, "hett krigs-mässiga" termer analyseras enligt olika modeller. Notera att det är ett teoretiskt resonemang jag för. Jag är en fridsam natur som när det gäller bedriver fredlig opinionsbildning och inget annat. -- Jag reducerar här antalet modeller till två. Den ena modellen är i så fall hyperkrigsmodellen. Den andra är assymetriskt krig-modellen.

Hyperkrig är när två stater pucklar på varandra med allt de har (tänk Tyskland-Sovjet 1941-45). Assymetriskt krig är när den ena sidan är en stormaktsarmé, den andra sidan en gerillastyrka (tänk USA-Viet Cong 1965-1973).

Applicerat på dagens svenska mediakrig, vad innebär då detta? Jo, om man har en hyperkrigsmodell för ögonen så förväntar man sig som Sverigevän kanske att den Sverigevänliga rörelsen ska vara stor, minst 50% av väljarkåren. Dess mediakällor ska vara stora mediehus med miljoner läsare. De Sverigevänliga frågorna ska diskuteras öppet och allmänt, de ska besitta hegemoni. Lite hårdraget är detta hyperkrigs-synen på mediakriget. Men en sådan analys leda till pessimism om den Sverigevänliga rörelsen (som idag) bara har 10% av väljarkåren och har sajter som "bara" når 500.000 läsare medan MSM har 1-2 miljoner läsare.

- - -

Enligt hyperkrigsscenariot går det dåligt för den Sverigevänliga rörelsen. De vinner ju, inom detta paradigm, inga fältslag.

Men då har man fel analysmodell anser jag. Man måste byta till assymetriskt krig-modellen. Och enligt assymetriskt krig-modellen går det bra för den Sverigevänliga rörelsen. Ty likt en gerilla så vinner den så länge den inte förlorar. MSM och regimen däremot måste inom detta paradigm gå framåt eller gå under, man kan inte stå still för då stagnerar man. Man måste fylla sina MSM-blaskor med propaganada vare sig den är effektiv eller inte. Dess miljonbudgeterade tankesmedjor måste producera ideologi i parti och minut.

- - -

Inom assymetriskt krig-modellen måste MSM, likt den stormaktsarmé den där spelar rollen av, visa resultat. Man måste visa att ens stora arméer (= stora mediehus, proffsiga partikanslier och tankesmedjor) gör rätt för sin lön. De Sverigevänliga däremot kan operera enligt taktiken snabbt in-snabbt ut, dess operatörer har ingen stor overhead utan bär allt med sig à la en gerillasoldat i djungeln.

MSM har stora fasta kostnader likt en stormaktsarmé med tungt understöd och tungt underhåll. De Sverigevänliga däremot har inte samma kostnader, de kan inte pungslås där. De drivs än mer av idealitet vilket är en strategisk fördel = inga mediehus som ska värmas upp, ingen jämförbar kostnad för logistik och råvaror.

En Sverigevänlig bloggare är i regel självgående, han är operativt sett en gerillasoldat med en påse ris som håller honom vid liv i en vecka. En MSM-skribent är i jämförelse en stormaktssoldat som måste ha en massiv apparat i ryggen för att hålla honom vid liv (flyg- och artilleristöd, underhållsbataljoner, läger med närskydd).

Den Sverigevänlige bloggaren och nymediaaktören rör sig likt en gerillasoldat genom en vänligt sinnad befolkning; folket läser i tysthet hans texter och gillar dem, folket donerar pengar, prenumererar på nymedia och köper regimkritiska böcker. MSM-skribentens texter däremot gillas automatiskt endast av regimtrogna läsare men essentiellt faller dessa texter på hälleberget. Det är som en stormaktsarmé som öser bomber över en skogsdunge där man tror att gerillan är, men den har lämnat platsen för länge sedan.

- - -

Man kan roa sig med liknelser kring detta. Jag tror dock man kan ha nytta av att se konflikten regimen versus de Sverigevänliga som en assymetrisk konflikt. Mediakriget om mångkulturen har ända sedan starten 2010 varit assymetrisk. Jimme Åkessons parti spelar i det paradigmet rollen av gerilla (oavsett om partiledningen vill vara establishment för vi snackar om partiet i stort här, dess väljare och väljarnas förväntningar och åsikter, som är radikalare än partiledningens). Internethöger, regimkritiska sajter och Sverigevänliga resurser är i så fall också att se som gerilla. Och stormaktsarmén i sammanhanget är MSM och sjuklöverregimen.

Vi strider mot en välorganiserad fiende. Vi har emot oss kulturbolsjeviker, i teorin lika dödliga som Sovjetbolsjevismen. Men vi är en gerilla i denna kontext. Och kanske kan detta förklara varför en sådan som jag ändå är optimist. En gerilla kan i strategisk mån försvaga en stormaktsangripare. En gerilla kan lägga den odiskutabla grunden för en seger.

Nåväl. I längden måste nog tyngre understöd = mer resurser till. Att gå upp i format för de Sverigevänliga kan bli en utmaning. Men det torde inte vara så svårt för en rörelse som har vinden i ryggen. När skräcken börjat släppa så kommer mycket att förändras. Och PK-regimen är i sitt innersta ett skräckvälde.
Relaterat
Nationalism -- ett sätt att bekämpa Imperiet
PK-väldets anatomi
PK-ismen är låst: tre indicier
Samnationalism -- en möjlighet
Sverige behöver en ny berättelse
Bilden är från den svenska fjällvärlden.

Inga kommentarer:

Etiketter

A-Z (5) abb (84) abbm (6) abbX (4) ahma (6) aktuellare böcker (61) aktufall (21) alga (3) Andersson (2) Antropolis (20) apatia (10) ar (28) att vara Svensson (235) Ballard (11) begr (7) berättelser från Rokkana (14) Bhagavad-gîtâ (6) bilbabbel (20) bild (12) bim (10) bing (286) biografi (16) bloggish (63) Blue Öyster Cult (4) Castaneda (22) conspi (5) Den musiske matlagaren (14) Dick (7) dune (8) Eld och rörelse (33) en gatas melankoli (11) En novell om Babylon (4) eng (4) eso (3) esoterica (116) etni (3) fall (4) fantasi-fantaså-fantasy (20) film och TV (42) flytten (3) gambla fiina versepos (4) gld (7) grek (10) Gripenbergs sol (4) heinlein (4) historia in nuce (121) hårdrocken rockar hårt (39) intr. mus (34) inva (1) ipol (48) italia (3) japan (3) Jünger (75) Jüngers liv (10) Kierkegaard (2) konsten att slå en tennisserve (17) Kristus (22) kuro (2) libyen (18) link (30) lite litteratur (98) ljus (6) Lovecraft (15) Maiden (9) mangs (2) Melinas resa (8) memoarer (9) mena (39) multiversums mytolog (5) natio (63) Nietzsche (4) niven (3) nuochda (1) Ohlmarks (5) ondit (15) oneline (1) ori ett lag (48) poesy (47) politikka (176) pr (50) pred (3) Priest (14) prophecy (19) rymd (2) sanskrit (11) sf man minns (101) small candies (143) Smaragdeburg (5) speng (6) stein (4) Stratopias gåta (62) survi (6) svens11 (10) Sveriges störste poet (8) Swedenborg (3) symbol (3) Syrien (15) tempel (27) Tolkien (4) topp5 (9) typer (16) USA (17) uselt (8) van Vogt (9) Vandra mot ljuset (1) vju (4) zeppelin (2)