onsdag 16 maj 2012

Etnicitet: diskussion


Varför är vita kvinnor som Heidi Klum, Elin Nordgren, Madonna och Angelina Jolie rasblandningsapologeter? Det är en märklig modefluga. För övrigt är deras systrar som Filippa Hamilton, Pamela Anderson, Scarlett Johansson, Paris Hilton och Gwyneth Paltrow populära på grund av sin vita, nordiska skönhetstyp. Alla vill se en vit modell, en blond skådespelerska. Är detta kontroversiellt?
Är detta kontroversiellt, är etnicitet laddat...? Det kan ni ger er på! Ras är tabu idag, ungefär som sex var det under den viktorianska eran. Men vi måste lära oss att tala om etnicitet i rimlig mån, på samma sätt som viktorianerna måste sluta skyffla alla samlevnadsfrågor under mattan.

Men hur ska vi göra det? Hela svenska eliten har ju gått i taket bara för att statsministern vågat använda tropen "etniska svenskar". Hade han sagt "inrikes födda" hade han väl gått fri (även om begreppen inte är synonyma). Men nu nämnde han svenskar. Etniska svenskar. Alla med sans förstår vad en etnisk svensk är. Det är inget vetenskapligt exakt begrepp. Men det är ett gångbart sedvanebegrepp som jag sa igår.

Då sa jag också att svenskar existerar likaväl som kineser existerar, likaväl som portugiser, somalier och koreaner existerar. Men se det går inte. Att säga "svenskar existerar" är en krigsförklaring mot eliten. Varför? Jo, att eliten vägrar erkänna svensk/nordisk/vit etnicitet beror på den fientliga agenda som säger "Kina åt kineserna, Afrika åt afrikanerna, men hela världen har rätt till Europa". Det traditionella Europa, inklusive dess traditionella, vita befolkning, ska bortdefinieras och blandas upp för kosmopolitisk söndring och maktutövning. Vi ska förvandlas till en rotlös, traditionslös fellahbefolkning som vegeterar i miljonprogramshus, städslade med TV, droger och porr.

Men spelet är slut för denna anti-vita agenda. Det går inte att trampa på Europas majoritetsbefolkning längre. Reinfeldt anade det. Nu måste eliten också inse det.

- - -

Jag har bloggat en hel del om etnicitet det senaste året. Här anlade jag t.ex en hårt polemisk ton. Jag definierade mig som vit, som nationalist. Här kan sägas att jag inte är någon movement nationalist, jag är ingen officiell talesman för någon rörelse. Jag går inte i några demonstationståg. Men jag förbehåller mig rätten att kalla mig nationalist. Jag är född vit, inget kan hindra det. Och jag bejakar detta, försöker inte bortdefiniera mig i någon sinnesslö färgblindhet. Endast plutokrater och kosmopoliter tjänar på det, se ovan: negativ agenda att söndra och härska. - Hårt polemisk ton, jag anlade den 1 januari i år:
Det finns en 600 miljoners folkgrupp som kallas vit. Det är de vita folken, européer, kaukasier. Jag tillhör denna grupp. Jag är vit. Har du problem med det? Säg bara till; i så fall ska jag anmäla dig för hets mot folkgrupp. Jag ska kalla dig anti-vit rasist. Är du emot mig är du anti-vit. Men var lugn, jag är ingen rassuprematist. Jag är samnationalist; jag respekterar varje folks rätt att existera. Själv anser jag att svenskar existerar, vi finns och har rätten till vårt land, Sverige. Sverige är vårt genom svensk strävan. Svenskar är en stam i den germanska gruppen, i sin tur en subgrupp av den vita folkgruppen.

Men jag har skrivit mer i saken. I detta inlägg polemiserade jag mot en antivit krönika av Hanne Kjöller. Så fort en vit man bekräftar sin identitet är det fara å färde enligt hennnes och elitens synsätt. Det är den rådande negativismen, den rådande svenskfientligheten. Jag skrev:
[Kjöller] nämner ett fall där en vit man diskriminerades i ansökan till polisutbildning. Sämre kvalificierade kvinnor antogs men inte mannen ifråga, som nekades inträde till polisskolan i flera år. Sedan fick han tydligen hjälp av CFR enligt deras verksamhetsberättelse för 2011. (...) Kjöller ogillar "män med likartad bakgrund", dvs män med vit bakgrund:
Vad händer med kulturen i miljöer där män med likartad bakgrund arbetar? Ett svar har vi fått av Basebolligan, en grupp poliser som under 80-talet tog sig stora och våldsamma friheter. De hade knappast kunnat utveckla sin ”kultur” om deras grupptänkande störts av ett visst antal kvinnor, invandrare och äldre. Därför är det inte likhet, utan olikhet, som också bör vägas in vid antagningen.

Mönstret är tydligt: vita män ska släpas i smutsen; "kvinnor, invandrare och äldre" är dock fina människor. Kjöller säger väl inte uttryckligen att vita är onda. Nej det är konformismen hon sägs vara emot, förstådd som miljöer med enbart vita. Hade hon varit emot miljöer med enbart invandrare också?

Sedan har jag skrivit mer generellt också. I "Till frågan om etnicitet" (upplagd i september 2011) sa jag att etnicitet spelar roll:
[E]tnicitet är viktigt. Jag är i och för sig ingen biologist och jag vill inte reducera saker som kultur, tradition och tro till materiella, rasliga faktorer. Men etnicitet spelar roll, den är del av ett helhetsfenomen. I fallet ”svenskhet” så är det ett holistiskt konglomerat av kultur, språk, tro, landskap och det etniska elementet.

Jag menar: tror ni Sveriges historia, dess kulturella arv hade sett likadant ut om vi varit en mestisbefolkning? Dylika ”kontrafaktiska” resonemang är svåra att motbevisa men ”färgblindheten” har spelat ut sin roll och vi måste alla inse att etnicitet spelar en viktig roll i vårt tänkande, kännande och handlande. Erkänner vi det öppet kommer vi till rätta med ”rasismen”, det vill säga de sämre sidorna av etnicitetsvurm som fördomar, hat och okunskap.

Jag är ingen biologist, jag ser inte svart eller vitt på det här, ser inte problemet binärt i termer av ett eller noll, i termer av ett nollsummespel där den enes vinst är den andres förlust. Min identitet inkräktar inte på den andres.

- - -

Etnicitet är ett kraftfält var existens man inte kan förneka. Den som gör det är ett pucko. Jag menar, den mexikanska rörelsen La Raza anses fin, och en svart identitär som Alex Hailey med "Rötter" är ett föredöme. Men så fort en vit definierar sig som medveten politisk aktör blir han våldsamt motarbetad. Well motarbeta mig då, nu är ändå ert spel slut med låneslaveri, hjärntvätt via massmedia och ateism. Game over. Identitärer som jag arbetar för något positivt, man erkänner den natur man getts av Skaparen. Anti-vita däremot är emot naturen, de är emot när vita vill söka sin identitet. Men den som står för det han tror på kan inte besegras. Den som har en negativ agenda måste förlora eftersom anti-prefixet implicerar kraftlöshet, skleros och svaghet. Game over!!!

Not till kommentatorer: om du får lust att skriva typ, "är du mallig för att du är vit, stackars rasist" kommer jag att svara "No my friend, you are the racist. Du dissar mig för att jag är vit = du är antivit, du är rasisten". Och kommenterar du "ras är inget vetenskapligt begrepp, vi är alla människor" så säger jag "bless you brother". Och kommenterar du, "har du Breivik som förebild som nationalist" ska jag säga "nej, jag sysslade med nationalism innan han ens var född, innan han ens var påtänkt"...!
Relaterat
"Svensk" = ett sedvanebegrepp
Jordkrönikan
Eld och rörelse: fri pdf
Memoarer
Målning: Leander Engström

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Svensson!

RB här, civilingenjör från Östergötland. Jag läser på din blogg ibland och det är intressant.

Tror du att Reinfelds uttalande "etniska svenskar" är en medveten strategi för att långsamt börja använda ett språkbruk som man inser att man inte längre kommer ifrån? Att man så att säga har nått vägs ände på PK-spåret och att MÅSTE börja försöka ändra mediaklimatet innan det går helt åt fanders. Men att inte göra det för snabbt för att slippa förlora ansiktet. På samma sätt höjde jag på ögonbrynen när Borg ganska nyligen nämnde invandrare och bidrag i samma mening, med innebörden man inte skulle kunna helt försörja sig på sådana genom att kombinera dem och komma undan arbete. Också en del i en strategi?

Frågan är onekligen intressant: vad tycker dessa personer EGENTLIGEN och vad säger de utåt. Vad tycker Lövén egentligen?

/RB

Anonym sa...

Du tar upp frågan om rasbegreppet är "vetenskapligt bevisat" i slutet på inlägget.

Min åsikt är att det rasbegrepp som är relevant är detta att människor ser kollektivt olika ut på olika ställen av vår planet, om man ser på det hela i medeltal. Välj ut 100 nordafrikaner och 100 mellanafrikaner, och gissa vilka som är vilka. Detta kommer att lyckas (statistisk signifikans) för alla som vet hur folk från dessa trakter brukar se ut. Inte i alla fall, alltså, men statistiskt sett. På samma sätt går det att skilja folk från t.ex mitten/nordasien och sydasien. Typ Kina respektive Thailand. Jag tycker själv att jag ofta till och med kan se skillnad på finnar och svenskar!

Där tror jag du har det rasbegrepp som är relevant för den här typen av diskussioner. Den som säger att de klassiska raserna vit, svart och gul inte existerar i vetenskaplig mening kan allstå möjligen ha helt rätt, men det är inte det som är poängen.

RB

Svensson sa...

Tack för svar RB. Ditt första inlägg först: det kan stämma att Reinfeldt håller på att manövrera sig in i en mer restriktiv invandringsattityd. T.ex sa han 21/2 i år detta till Expressen:

"[Sverige är] ett land som tar emot väldigt många asylsökande och där de två länder som det kommer flest ifrån just nu är Somalia och Afghanistan, människor ofta med liten eller ingen utbildning, gör att vi med vår öppenhet, vårt sätt att ta ansvar för utsatta människor i världen, samtidigt också skapar en väldig prövning för att få in dem på arbetsmarknaden."

Man kan säga: Reinfeldt och Borg har stirrat siffrorna i vitögat och börjat agera efter dem. Löfvén däremot tycks mig vara medioker i kvadrat. Mer handfallen inför invandring och etnicitet än Juholt.

- - -

Så din andra kommentar RB: ras är som du antyder en tumregel, något man känner på sig. Ett intrycksmässigt genomsnitt (= "ett medeltal"). Visst, det är möjligt att använda mer exakta begrepp (dinarisk ras, alpin mm) men jag är inte så insatt i det. Men jag är privat road av att se vem som har sameblod, vem som är finsk, engelsman, fransman etc. Ett tidsfördriv i pluralistisk anda: vive les differences.

Ditt exempel med att ta en större hop människor och se vad de har för etnicitet funkar oftast. Folk i gemen har blick för detta. Det är en idag tabubelagd talang men den finns där. För etnicitet spelar roll; jämte andra parametrar behärskar den vårt tänkande och agerande.