torsdag 3 februari 2011

Den tolfte imamen


Edit september 2012: jag tror inte längre på krig. Varken i Mellanöstern eller i världen überhaupt. Se bl.a här. Men jag låter ändå detta inlägg kvarstå som en arkeologisk lämning av vad jag trodde i februari 2011.
"På onsdagen förvandlades Kairo till en krigszon" SvD Mubaraks välde vacklar DN DN Men detta är bara början, snart stöps hela Mellanöstern om som jag sagt här på Galaxen. Hela regionen kommer att hamna i omvälvning. Fromma förhoppningar om att islamisterna torde gå att inlemma i en "demokratisk process" är helt fel ute. Den tolfte imamen kastar sin skugga framför sig.

Det är dags att bereda sig på intressanta, händelsrika tider. Dags att vakna ur sin dvala, nyktra till från nöjesläsning och drönartillvaro.

Tycker du om att läsa deckare, sf, skräck? Skynda på då min vän, i morgon kan det vara för sent.

Anser du att tio Guds bud bara är nys, att Bergspredikan är ett påhitt? Tyck det då, kom bara inte till mig och be om vägledning om fem år.

Sorterar du sopor och klimatkompenserar, och tror att det räcker för att rädda världen? Stackare.

Hånler du åt troende, åt enkla människor, åt folk som inte har internet och senaste mobilen? Gör det då, tro bara inte att någon beundrar dig om fem år för din platt-tv, plattskalle!

Nostradamus spår att en laggivare ska komma på en vit häst: "He will elevate the humble, will vex the rebellious, / no rival will be born on earth." Sånt kan du, din urbane dandy, småle åt. Kom bara inte till mig och lipa när denne laggivare uppenbarar sig på sin vita häst. Den tolfte imamen, hinduernas Kalki, Kristi återkomst: du vet vad jag talar om.

Oppositionsrörelsen kommer att ena Mellanöstern till ett storrike. Så sluta dröm om fredlig omdaning av Mellanöstern till ett plast-Europa; de kommande åren blir inte långtråkiga, det kan jag försäkra. Vi är på väg ut i Terra Incognita, och där överlever endast den som har tillgång till dolda, andliga reserver. Quelle aventure!
Relaterat

8 kommentarer:

Anonym sa...

Sluta med dina mardrömmar nu!
Alla profeter kom till mänskligheten bara för att sprida rättvisa. Vår väntade imam (A.T.F.SH.)kommer bara sprida rättvisa då rättvisa saknas.
Hans vapen är ett enkelt svärd mot 1000-tals kärnvapen. Sådant folk som finns i Egypten mot tyrannen Mubarak kommer att följa denna ärade imam. Sprid inte lögner. Om du stödjer demokratins principer vilket jag betvivlar bör du stödja folkets rätt att bestämma över sig själv.

Att hänvisa till Nostradamus spådom tyder på din dåliga förmåga i politiska frågor. Den som kan politikens BC vet också att det finns inte minsta möjlighet att kunna förutse imorgon.
O Mahdi världen behöver dig skynda dig!

Anonym sa...

Anonym sa...

Demokrati i Egypten JA! men...
det går inte från idag till imorgon!

"..att följa denna ärade imam." kan ni göra i muslimska länder, inte här.

Här styr inte religionen!
Här STYR demokratin.

Muslimska brödraskapet har talat...
http://vimeo.com/18014677

Svensson sa...

@Anonym: jag torgför inga mardrömmar. Tvärtom, jag välkomnar framtiden som händelesrik och intressant.

Sara sa...

Personligen anser jag att Egyptens revolt har helt andra förutsättningar än den Iranska. Förutsättningarna är att Egypten har kommunikation mellan medborgarna via internet. Så länge de fortsätter att komma åt information och skicka information kommer det inte att bli lätt för muslimska brödraskapet att komma till makten. Muslimska brödraskapet kom dessutom till makten genom samme diktator de nu revolterar mot.

Kolla in min blogg! Kortfattat om vad som händer i Egypten.

Perra J sa...

Oops, det var väldans vad du tar díg ton, helt plötsligt...

Det är intressant det du säger om kalifatets uppvaknande. Jag tror själv att romarriket kan vakna upp...de kanske behöver kalifatet för att skaffa sig en orsak?

Svensson sa...

@Perra J: kärnan i inlägget är från vad jag skrev på bloggen 13/6 2008. Så det är inte jag som förändrats, det är världen som hunnit ikapp :)

Perra J sa...

Det får jag kolla upp.

Håller ännu en dualistisk konflikt på att skapas?
Vi hade en, mellan kapitalism och kommunism, nu kommer ännu en, mellan det nya muslimska storriket och påvedömet (ulven i fårakläder) som återupprättar det forna romarriket igen?
Med romarriket menas nu i princip hela västvärlden, och påven kommer nu att få en "orsak" att kliva fram som en stor ledare.

Det handlar inte om Kristendom eller Islam, utan om en grupp människor som använder dessa två. Det handlar om makt. Världsherravälde.

Världen styrs av hemliga sällskap. Men även dessa kommer att avslöjas.

Svensson sa...

Jag tror varje region (Europa, Mellanöstern, plus alla andra som Kina, Indien, Amerika) kommer att ha nog av sitt eget framöver. "Merllankulturella" konflikter kommer att förekomma men dagens turbulens i Egypten mm rör mer Mellanöstern internt.