lördag 9 december 2017

Min svenska historia


Tidigare i år gav Logik förlag ut min svenska historia, "Ett rike utan like". Den presenteras utförligt på bloggen här. Och du kan köpa den från förlaget här. Eller från Amazon.co.uk här. -- I detta inlägg ger jag diverse citat och annat ur boken, allt för att övertyga dig som läsare att detta är "boken" helt enkelt -- för dig som är Sverigevän och vill ha en läsbar svensk historia.Det är en fantastisk bok. -- Den här ska finnas som standardverk hos varje Sverigevän.
Detta sa Magnus Söderman om "Ett rike utan like -- Sveriges historia". Det skedde i Radio Motgift i april i år.

Många har prisat boken, många har läst den. Mer allmän info om boken i detta inlägg.

- - -

Boken är intressant för en vaken svensk. Detta är de etniska svenskarnas historia. Detta är en polemisk historia. I en tid av skriande svenskfientlighet och antivita stämningar står jag upp för det svensk-etniska elementet. Och, ur en etablissemangssynvinkel, är det ingen annan som gör detta i svensk historiediskussion idag.

Man kan säga: vi måste ta tillbaks Sverige. Vi måste återuppliva bilden av det traditionella Sverige. Bilden av Sverige som de etniska svenskarnas land. Och i förordet till "Ett rike utan like" skriver jag bland annat:
Sverige finns. Och etniska svenskar finns.

Traditionen säger att Sverige sedan urminnes tider har funnits som en suverän nation och stat i norra Europa.

Om detta kan du läsa i denna historik över Sverige – en ”radikalt traditionell” historia, en historia som återger både gamla berättelser och legender och senare historiskt bekräftade historier om hur ett litet, segt, uthålligt folk gjort denna centralskandinaviska mark till sin livsmiljö och domän, till sitt fäderneärvda rike. ”Sverige är vårt genom svensk strävan” som Vilhelm Moberg sa.
- - -

Detta sägs i förordet till "Ett rike utan like -- Sveriges historia".

Detta är den konceptuella basen, grundackordet för hela boken.

Och denna etniska synvinkel går som ett diskret ledmotiv genom hela boken. Låt mig till exempel citera kapitel 8:
Fredrik Reinfeldt nämnde svenskar i maj 2012. Inte bara det; han nämnde etniska svenskar som om de existerade. Detta lyfte oss, detta förde oss ur det skuggornas rike vi levat i sedan 1945 då svenskar skulle förtigas och mörkas.

Man frågar sig om Reinfeldt sa detta för att smickra en vaknande nationalistisk opinion eller om han försa sig. Jag börjar luta åt det senare alternativet.

Nu finns den etniske svensken åter. Vi sju miljoner etniska svenskar har officiellt sett dagens ljus ånyo. Vi har förstås alltid funnits. Det var bara Reinfeldts utsaga i maj 2012 som gav ”etniska svenskar” plats i debatten. Att någon debattör i TV sa att "etniska svenskar" är "ett oerhört farligt språkbruk", det ändrar inget.
Etniska svenskar är idag ett begrepp. Det är vi vita nordgermaner som byggt upp detta land. Hela min bok bygger på denna premiss.

Den traditionella realiteten i svenskarnas existens nämns även i kapitel 5:
Så, ärevördiga medieelit och akademiska historiker, finns Sverige eller inte? Har svenskar existerat som en historisk verklighet sedan urminnes tider? Har gult och blått förekommit som nationella vapenfärger sedan medeltiden? Ropade Karl XII vid Poltava ”svenskar, svenskar” eller inte? – Den som betvivlar detta har ett omfattande förnekelsearbete framför sig.
Detta sägs i "Ett rike utan like -- Sveriges historia".

Detta är den enda svenska historiebok idag som säger att svenskar existerar som ett särpräglat folk.

Alla andra samtida historiker förnekar det.

Därför bör du, som är etnisk svensk och vill ha en historik där detta etniska perspektiv ingår, köpa "Ett rike utan like -- Sveriges historia".

- - -

Det är dags för en traditionell svensk historik i den storm av globalism vi lever i.

Mer ur förordet till "Ett rike utan like -- Sveriges historia":
Detta är en traditionell, bejakande svensk historik. Det är en anti-PK, anti-nihilistisk, anti-mångkulturell historisk översikt. Det är berättelsen om de etniska svenskarna som jag, författaren, är en av. Vi svenskar existerar som en specifik grupp inom den germanska stammen och personligen är jag son till svenska bönder, smeder, flottare och snickare. Detta är mitt folk, detta är mitt land; detta är historien om det traditionella Sverige i en tid när varje aspekt av detta förnekas av Makterna.

- - -

Vi svenskar har traditioner. Det skriver jag i förordet till "Ett rike utan like". Och:
Vi har med hantverk och konst, med jordbruk, industri och andlig odling, och med vissa föreställningar, idéer och berättelser skapat ett nätverk av attityder, sinnebilder och narrativ som inte går att utplåna så lätt. Vissa försök har gjorts sedan 1945, och än mer intensivt efter 1968 och under 00-talet. Men att bygga en tradition som den svenska tar hundratals, ja tusentals år. Så den som ogillar det traditionellt svenska, den som vill riva ner vad svenskarna byggt upp under årtusenden, den har en diger uppgift framför sig.
Så är det ju.

Så det är dags att ta tillbaks landet från likspöken och kadaverfrossare.

Dags att återigen säga:

"Flamma stolt, mot dunkla skyar..."

"Sjung, svenska folk..."

"Varer svenske..."

Ja min själ, många nordiska kraftord kommer för mig när jag så här i decembermörkret tänker på mitt älskade Sverige, hånat och släpat i smutsen av ovärdiga makthavare och propagandister. Sverige lider men ännu finns något av den gamla, nationella glöden kvar. Och nu är det nog; nu säger Svea "nej", hon tycks vara på väg att resa sig och skudda stoftet av sig.

Folkets kamp är folkets hopp.

Sverige går ännu att rädda.

För ett fritt Sverige!

- - -

Som sagt har vi svenskar traditioner. Jag tar upp detta tema även på slutet i boken. Då låter det:
Anti-traditionalismen har i sig en kort historia. Den har, som salongsmässigt dominerande fenomen, varit gångbar som längst sedan 1968. Att däremot stå för traditionen, att omhulda den, det är äldre än Hedenhös. Att renovera kyrkor, att odla det svenska landskapet, att gå till gamla skrifter och hämta visdomsord och legender – detta positiva gestaltande är till sin art äldre och mer fruktbart än nihilism, anti-traditionalism och nivellering. Och det gör att traditionens vänner, inte traditionens fiender, kommer att vinna det svenska kulturkriget.

Detta är slutorden i "Ett rike utan like -- Sveriges historia". En radikalkonservativ historiebok om Sverige och svenskarna. Sidantal: 580, hårdpärm.

Mer basfakta om boken i detta inlägg.

Köp boken från förlaget här. Den är i skrivande stund förlagets sjätte mest sålda bok.

Du kan även köpa boken från Amazon.co.uk, här.
Relaterat
Radio Motgift recenserar boken
Ett rike utan like
Verner von Heidenstam -- ett liv

Inga kommentarer: