söndag 19 maj 2013

Vita kvinnor: Paulina Danielsson: svensk bloggarePaulina Danielsson, 19, är en svensk bloggare. Hennes blogg har funnits sedan 2009. Bloggen heter Paow.
Så här är det: huvudlinjen i kampen mot PK-ismen är regimkritiska bloggar och resurser som Motpol, denna blogg, Fria Tider, Realisten, Gotiska Klubben samt vissa Flashbackskribenter.

Men bland övriga bloggar, såsom modebloggar, spelar även en sådan som Paow en viktig roll. Hon gör stor marginalnytta.

Disclaimer: jag stödjer inte allt Paulina Danielsson säger och gör. Hennes språk är lite för ovårdat. Och hennes sätt att uttrycka sig är ibland på gränsen till det tillåtna. Men hon har ruter, det måste man erkänna.

Detta är oerhört viktigt idag. Ett snabbt skrivet, men passionerat inlägg av Paow där hon säger sådant som att detta är vårt land och att invandrare måste skärpa sig -- det är värt miljoner mer än det välskrivna, ironiska gnället från alla dessa ljumma aktörer, från "regimkritiska liberaler" och "konservativa". Dessa alltför väluppfostrade högertyper förnekar ju att de är svenska, de förnekar sin identitet, sitt folk, sitt allt. Man stöter på dem i internets kommentarsfält och, ibland, på Flashback. Och jag har fått nog av dem.

Därför är det uppfriskande med en sådan som Paow. En kvinna som sätter ner foten och säger: nu räcker det! Återigen, hon kan behöva vårda språket. Men det är en randanmärkning. För nu är det krig -- kulturkrig. Vi svenskar förväntas sitta och le som idioter medan vårt land tas ifrån oss.

I det kriget måste vi kämpa, kämpa metapolitiskt -- med bloggar, på forum och IRL. Och i den kampen symboliserar Paow SVENSKT MOTSTÅND. Det må vara ett mer eller mindre opolitiskt motstånd. Men ett motstånd är det.

HIT MEN INTE LÄNGRE. Vi svenskar existerar och har rätt till detta land. Paow säger inte exakt detta. Men hennes modiga, oblyga framtoning SYMBOLISERAR detta.

Paow är en prydlig representant för svensk ungdom 2013. En tjej med hög profil. Och med bestämda åsikter -- icke-PK-åsikter. Yttrade på en välläst blogg. Detta är sällsynt. Och därför är Paows insats så värdefull.
Relaterat
Eld och rörelse
Här för att stanna: begreppet "etnisk svensk"
Mårtensson: Maktens vägar (1980)
Bildkälla Avpixlat. Paow visar, med önskvärd tydlighet, vad det är vi slåss för: svenska flaggan.

Inga kommentarer: