torsdag 29 september 2016

Nya Tider och samtidsdebatten


This is about a Swedish weekly, Nya Tider. -- Veckotidningen Nya Tider befinner sig just nu i en brännpunkt.
Alla som hänger med i debatten vet det: tidningen Nya Tider spelar roll. Dess medverkan på bokmässan i Göteborg 22-25 september 2016 blev en katalysator för mycket. Det fick PK-Sverige att gå i taket.

Hur ska man då sammanfatta det hela? En bra sammanfattning av turerna gavs för sin del av postaren "Emanuhabb" på Flashback. Det var i tråden "Janne Josefsson och Jan Helin debatterar SVT:s oberoende":
1. Nya Tider får inte vara med på Bokmässan.
2. Nya Tider får vara med på Bokmässan.
3. Diskussioner uppstår om huruvida det var rätt att Nya Tider fick vara med på Bokmässan.
4. TV-inslag med Vavra Suk och Henrik Arnstad, där Arnstad vägrar debattera, och inslaget därför i stället blir en intervju med de båda.
5. Jan Helin säger på ett redaktionsmöte på SVT att människor som företräder ”extrema åsikter” (enligt vems bedömning?) inte ska få deltaga i debatter i SVT.
6. Jan Josefsson och Nike Nylander debatterar med Jan Helin i Aktuellt-inslag. Helin gör ett något förvirrat intryck; han tycks inte ha begripit vad inslaget handlar om, avbryter upprepade gånger för att byta samtalsämne, och pratar ensidigt om människors värde, vilket inte alls var ämnet för diskussionen.
7. De som sett Aktuellt-inslaget inser att Helin är en dolsk aktör som försöker begränsa yttrandefriheten, och är synnerligen olämplig som chef på SVT.
Som sagt, vad Nya Tider gör spelar tydligen roll. Denna (förhållandevis) lilla veckotidning driver det svenska etablissemanget till vansinniga krumbukter.

Varför sker då detta? Vad gör denna tidning som är så nämnvärt?

Man är ju bara en oberoende tidning som skriver om nyheter som MSM ignorerar, såsom invandrarbrott och problem med mångkultur. Därtill är det debattinlägg om en rad inrikes och utrikes frågor, det är vetenskapsnytt och reportage om krig i MENA, vissa av dem på plats av utsända reportern Sanna Hill.

Summa summarum lever NyT och har hälsan. Gå hit för att prenumerera. Till exempel kostar det 293:- för ett halvår.
Relaterat
Prenumerera på NyT
Min Jüngerbok

Inga kommentarer: