måndag 8 oktober 2018

Actionism: presentation på svenska


Actionism är vad som behövs just nu. En andlig självhjälpsbok. En bok som betonar betydelsen av viljan.




Jag har på engelska gett ut boken Actionism -- How to Become a Responsible Man. Den är min mest populära bok just nu. Alla recensioner på Amazon.com ger den 5/5.

I Sverige kan boken till exempel köpas på Adlibris.

Och på Bokus.

Och på Amazon.se.

- - -

Denna självhjälpsbok kan presenteras ur olika synvinklar. Till exempel har den sin radikala högerprägel. Detta visas i saker som att:
. Den betonar betydelsen av viljan.

. Den handlar om hur man lever sitt liv som en operation.

. Den har kapitel om den energiska sidan av Evolas och d’Annunzios idéer.

. Den har dessutom kapitel om globalism versus nationalism, antivitismens olaglighet, hur dagens kultur är dekadent, om traditionens roll i form av eviga värden osv.
Så, för att sammanfatta denna aspekt, så torde “althögerläsaren” känna igen sig i bokens allmänna atmosfär och angreppsvinkel. Detta kan ses som “ett uppror för Traditionens skull”.

- - -

Boken talar om viljestyrka. Detta är grundläggande. Vilja är inte bara en mänsklig egenskap. Det är en elementarföreteelse, en kosmisk-metafysisk grundsten. Detta förklarar jag i början av boken.

Actionism talar även om Gud. Gud är vilja och tanke. Och människan, som en gnista av Guds eviga ljus, speglar detta.

Där har ni en skiss av den metafysiska grunden för Actionism. Med andra ord: ateister göre sig icke besvär. Vill ni inte höra talas om "Gud", "själ" osv. -- undvik denna bok.

Actionism är en del av den perenniala traditionen. Den evigt lysande, gudsrelaterade, filosofiska tradition varav hinduism, kristendom och västerländsk esoterism är grenar. Exemplifierat i Bhagavad-Gîtâ, Vandra mot ljuset, Plotinos, Goethe och Jünger. Allt detta visas tydligt i boken Actionism och dess föregångare Borderline.

- - -

Actionism talar om handling (action). Vi måste alla handla. Även en mediterande eremit måste handla. Han måste ju åtminstone andas, äta och dricka för att upprätthålla sin organism.

Så det finns inget "icke-handlande" i världen. Allt är handling, allt är "action". Därför kallar jag min livsfilosofi för Actionism.

- - -

Mycket kan sägas om denna bok. Men det ovanstående får räcka.

Lite produktinfo som avslutning:

Mjukpärm: 464 sidor
Förlag: Manticore Press
Publicerad: 14 augusti 2017
Språk: engelska
ISBN-10: 0994595875
ISBN-13: 978-0994595874
Format: 18 x 2,3 x 26 cm





Boken kan köpas på Adlibris.

Och på Bokus.

Och på Amazon.se.




Relaterat
Köp boken på Adlibris
Köp boken på Bokus
På engelska: "The God Concept of Actionism"
Borderline
Presentation av boken på engelska

Inga kommentarer: