fredag 27 april 2012

Breiviks analys


Breiviks analys låter i sammanfattning: ner med mångkultur, ner med islamism, ner med Frankfurtskolan. Då tänker man osökt: mångkultur och islamism är rätt välbekanta saker. Men vad är egentligen Frankfurtskolan? svd dn dn dn
"Frankfurtskolan" är i vid mening en negativ analysmodell, en massa ingrodd kosmopolitskit som inte gör någon glad. Den går ut på att skuldbelägga vita, ge dem skulden för kolonialism och nazism, ja kanske även stalinism. Den ser den vite mannen som skurken och övriga grupper, som kvinnor, invandrare och minoriteter, som offer. Offren ska göra uppror och befria sig, oväsentligt hur: de ska skudda av sig det upplevda förtrycket av andlighet och ordning och leva i hedonism, materialism och sinnesslöhet. Det är sant! "Kritisk teori" är så här: negativ mot allt som gör livet värt att leva: heroism, esoterism, ledarskap, europeisk etnicitet, hierarkier.

Så jag håller med Breivik i hans angrepp på Frankfurtskola och kulturmarxism. Det är en vänsterfilosofi inspirerad av vissa drag i marxismen (som "kapitalismens förtryck") men frikopplad från den ekonomiska analysen. Typiskt: för Marx per se beskrev kapitalismen rätt OK, han kan användas för att förstå 1800-talsekonomins struktur och problem. Men Gramsci, Horkheimer, Adorno m.fl gav sig ut i det blå när de skapade sin negativa agenda, en kryptoreligiös frälsningsväg som blev hippierörelsens ledstjärna när den gjorde uppror mot västvärldens tro, trygghet och tradition. Det enda snälla som kan sägas om Frankfurtskolan är att man huserade Walter Benjamin, som skrev om 1800-talets Paris i en rätt finurlig studie. Mer här.

- - -

Frankfurt är ute. Här ser ni en video om det hela av William Lind som kan sina saker. Se den, den är välgjord: det är intervjuer varvat med stillbilder och Lind själv som berättar. Den är drygt 22 minuter lång. Och nyligen publicerade Fria Tider en artikel av Paul Gottfried som gör processen kort med Frankfurtskolan. Dess nihilism och negativism skildras ingående av denne skribent vars artiklar jag lärt mig uppskatta på den amerikanska sajten Alternative Right.

Frankfurtskolan är i vid mening blott negativism. Det är PK-ismens huvudkälla: en negativ agenda, en agenda mot tro och tradition och därför till sin karaktär svag, livlös och parasitisk. Den är inte aktiv, den är reaktiv. Den kommer inte med något eget. Den är emot vita folk, emot traditionell kultur, emot andlighet. Så att, som sagt, länkar till denna begreppsvärld gav jag nyss, ni kan klicka på dem om ni orkar med denna "kosmopolitskit" som jag så träffande kallar den. Men vill ni ha något mer upplyftande att bära er genom livet, något positivt och affirmativt med rötter i västvärlden, drömmen och sagan, läs då här om sagor, eller här om "Mythago Wood". Det är den eviga, susande, mytologiska SKOGEN som närvarar i alla dessa texter, milsvitt från Frankfurtskolans nihilism som är det som driver Lady Gagas torrjuckande på MTV.
Relaterat
Svensson: biografi
"Eld och rörelse" åter tillgänglig
Redeeming Lucifer
"Det röda massanfallet"

3 kommentarer:

Lady Niahm of the Dorkwood Forest sa...

Tack, bra och finurligt skrivet :)

Anonym sa...

Bra sammanfattning av Frankfurtskolan som inte blir mindre vedervärdig pga Breiviks vedervärdiga vansinnesdåd.

Upptäckte att Mattias Karlsson relativt obemärkt har startat projektet Gimle - en nordisk kulturförening. Hemsidan ser lovande ut: gimle.cc

/Benge Runfalk

Svensson sa...

Tack för det Runfalk. Länken du gav är bra, det är en sant nationalistisk kulturförening. Inget multikulturkram bland folkdräkterna, nej positivt, affirmativt omhuldande av nordisk särart.