torsdag 18 februari 2010

Att besöka IKEA: detta är centralt: jag bloggar om detta


Detta inlägg handlar om upplevelsen att handla på Ikea.
Nyss var Ikea transportservice här och lämnade av en SULTAN SKALAND säng, fyra sängben av ek, en bäddmadrass samt ett parkettskydd KOLON. Det sistnämnda använder jag nu, jag har det under min kontorsstol för att inte skada parketten.

Jag var på Ikea igår och köpte lite grejer som synes. Sedan beställde jag hemtransport. Och idag kom de, fraktade från Boländerna och uppburna till dörren. Frakten kostade 495:- men det var det värt.

Ikeavaruhuset kan vara värt några rader. Det är Uppsalas nybyggda trevåningshus. Förr var det bara EN våning. Det är som en blandning av titanism och hemtrevlighet: massor av fina saker, praktiska möbler och heminredningsprylar, blommigt och vänligt, snygga färger, och så en restaurang och en korvbar, ja till och med en liten mataffär hade de där på IKEA. Man sålde speciell IKEA-mat, varumärkt ”IKEA”: knäckebröd och chokladkakor och allt möjligt.

Titaniskt men hemtrevligt. Det vill säga, den dag då varuhuset står tomt – och det kommer det att göra – är det inte så mysigt längre, då är det bara bisarr betong, öde salar och järnbalkar mot tomheten. Till dess får man glädja sig så gott det går åt detta hus, IKEA i Boländerna. Tre våningar: bottenvåningen är antagligen administration. Sedan är första våningen heminredning, husgeråd och sådant. Och överst har vi möblerna.

Och så går man in där och väljer sängen X, och då får man veta att den finns på TA SJÄLV-LAGRET, hylla 2 fack 7, och så går man dit till detta lager, och tar sin säng och vad mer man skulle ha. Sedan betalar man. Ja tänk så praktiskt. Überpraktiskt.

IKEA: sobert en hårsmån från smärtgränsen.
Relaterat
Jag föddes i Vilhelmina
Enköping
Åselehaiku

6 kommentarer:

Anonym sa...

Har du flyttat än?

Anonym sa...

Nej, 1:a mars ska det ske.

IKEA-köpet var såklart del i detta, att uppgradera bohaget i samband med flytten. Så att säga.

/svensson

Perra J sa...

I see.
I Härnösand blir nog närmaste Ikea i Sundsvall...
Vet du om Botniabanan är klar?
Den kommer nog att snabba upp rätt mycket däruppe. Funderar själv ibland på att dra mig norrut. Men det blir inte än på ett tag. Kanske när jag gått i pension.

Anonym sa...

Botniabanan vid Härnösand är inte klar, dvs omdaningen av dess järnvägssträcka. Men norr om Ångermanälven har de kommit rätt långt, kanske är det invigning snart.

/svensson

Nonkonform sa...

Fin artikel! Nu får vi vad du menade med titanism.

Nonkonform sa...

Det blev fel. får = förstår :)