torsdag 14 april 2011

USA:s beredskap inför kollapsen
USA:s försvar måste bantas trots att man krigar i Irak, Afghanistan och Libyen. Det meddelar DN idag om USA:s budget. Men USA kan säga adjö till sina fjärran krig ändå, dess tid som supermakt är slut om jag sett rätt i min kristallkula. Inget varar för evigt. Man får vänja sig vid en roll som lokal stormakt, territoriet blir lika med dagens hjärtland, fastlandsamerika. Men det är inte fy skam. Och där är man beredd att REGERA, man kommer inte att låta allt rinna ut i sanden.
Vissa säger att USA idag befinner sig där Sovjet befann sig i slutet av 1980-talet: på randen till kollaps. Visst finns tecknen där (dyra krig, svag valuta, svagt eller obefintligt näringsliv) men det är inte hela bilden. Knäckfrågan om ett land drabbas av revolt och uppror är: vågar regeringen skjuta på demonstranterna? Sovjet föll efter att Ryssland förklarat sig självständigt 1990 och före det hade deras hegemoni i Östeuropa fallit efter demonstrationer och uppror. Det var hösten 1989. Folk gick ut på gatorna i Östtyskland och sa: "Om inte vi, vilka? Om inte nu, när? Om inte här, var?" Och regimen bara föll ihop.

Allt bara föll ihop, inga skott avlossades (utom i Rumänien men där föll Ceaucescu till slut också). Regimerna vågade inte skjuta på demonstranterna, man hade inte våld som en option i det rådande läget. En motkupp skedde i Sovjet 1991 men den rann ut i sanden.

Men om det skulle bli upplopp i USA idag är jag rätt säker på att regimen skulle sätta hårt mot hårt. Man har ju sitt FEMA - "Federal Emergency Management Agency" - som dels har hand om naturkatastrofer men som också ska ta över om hela samhället går söderut. Det ryktas om fångläger och annat i FEMA:s regi, en godbit för konspirationsteoretiker. Nåväl, men då vet vi att USA i alla fall har styrkan att styra vidare i händelse av kris. Diktatur eller anarki, vad föredrar du? Anarki är bra på papperet men ordning är inte så dåligt när det kommer till kritan.

Amerikanen brukar vara känslig för envar inskränkning av friheten. 9/11 med dess påföljande Patriot Act var svårsmält för många men det hela är här för att stanna. Fascism? Diktatur? Totalitärt? Snudd på. Men vad vill ni ha då? Pöbelvälde? Vi går tuffa år till mötes och i USA har man järnspiran redo. Det är mer än vad man kan säga om vår lilla bananrepublik, det kära Sverige där polisen knappt kan hantera dagens bus och brottslighet. Armén är på 50 000 man inklusive hemvärn. Det är för lite för att upprätthålla ordningen i en kris. Och när krisen väl slår till är väl hälften av dessa 50 000 borta och försvarar USA:s reträtt i Afghanistan.

Men låt allt gå söderut då, då får vi njuta friheten medan anarki råder och kriminella tar makten. Det kanske går att karva ut sig en nisch av relativ säkerhet i det hela.

Jag avviker. Det skulle handla om USA. Och dagens profetia blir: USA står inför svåra utmaningar men dess styrande elit är ännu inte berett att kasta in handduken. De har Patriot Act, FEMA och krisplaner, så förvänta er ingen lealös upplösning av USA likt den vi såg i Östblocket 1989-1991. USA kan iofs komma att förlora sitt välde bortom havet, sina baser i Mellanöstern med mera och detta kan likna Sovjets förlust av Östeuropa. Men kärnlandet sett som Amerikas Förenta Stater tror jag kommer att hålla ihop rätt bra. Här råder en rå, proto-fascistisk anda hos de styrande (Patriot Act mm) och detta torde betyda att man är beredd att ta till våld för att upprätthålla sin makt.
Relaterat
Science fiction från höger
"Actionism" -- presentation på svenska
Ett rike utan like (2017)

8 kommentarer:

Perra J sa...

"Konspirationsteorier" är en mental gimmick, en undanflykt. En matta som man sopar allt som är obehagligt under:
"Äsch, det är ju bara konspirationsteorier...", sedan kan man gå vidare. Det är bara därför vi har det konceptet: för att kunna gå vidare.

Sedan undrar man om 50 år hur alla kunde låta det ske. Ett sådant ondskefullt folk det måste vara...

FEMA räcker bra långt, men har du hört om HAARP? Det är nog "State of the Art" inom ämnet konspirationstorier.

Lars sa...

Hur ser Du på de demografiska förändringarna i USA?
Är inte den etniska omvandlingen av imperiets fastland en parameter att ta i beaktande när man kollar i kristallkulan? :)

Jag undrar om inte fastlandet kollapsar innan militärbaserna utomlands.

Mvh

Svensson sa...

@PerraJ: High Altitude Auroreal Research Program väl...? De har en anläggning i Alaska med en skog av antenner. Jag har inte orkat gå in i det, det finns onekligen mycket här... När det gäller konspirationer, cover ups och annat försöker jag hitta något som ändå roar en, något "spännande" och belysande, även om helheten kan vara skrämmande i sig - skrämmande med presidentmord, bankkarteller, krigsmanipulation och allt vad det är.

@Lars: den etniska frågan är onekligen explosiv i USA. Bara förhållandet svarta-vita är en härva. Jag tänker på O J Simpson-rättegången, den var en indikation på att något var fel: alla svarta jublade över att han friades, alla vita beklagade det. Så har vi då detta att svarta är sakrosankta i samhället, allt de gör är rätt, kritik av svarta är rasism. Liksom kritik av latinos och asiater.

Visst har invandring en historisk bakgrund i USA, möjligheternas land osv, men nog finns det etnisk friktion i USA. Värt en egen artikel möjligen, ett svårgreppat ämne detta.

Helena Palena sa...

Bra artikel! Bra sammanfattning. Men när du skriver USA ska man nog ta bort folken på gatorna som inte har någon talan. De som styr styr meddelst sina pengar. Som sagt det finns mycket att säga om det här. Du kan googla på Leuren Moret så får du veta vad Haarp ställer till med. Otroligt vilka jävlar det är som styr! Man vill spy!

Svensson sa...

@Helena: tack. Och liksom du kan jag bli mörkrädd ibland när man får reda på den nakna maktens alla stämplingar och planer. Men man får inte låta ångesten ta makten över en för då har ju DE vunnit: rädda undersåtar är lätta att kontrollera, lätta att domptera, lätta att tvinga iväg på vaccinering och stämpling av 666 i pannan.

Om man däremot finner tryggheten i det egna jaget, med eller utan religiösa förtecken, då är man omöjlig att besegra. Man kan då skratta åt alla planer som görs upp, alla idiotiska visioner om registrering och vaccinering, guldkonfiskering och ruinering. Så "bring it on" och låt slutstriden börja, låt skådespelet "Västerlandets undergång" spelas upp. Jag sitter på första parkett och har popcornen redo!

Perra J sa...

Om man ska tro det som påstås om HAARP, så utsattes t ex Japan för utpressning av den globala elit (troligen samma folk som styr FEMA). När Japan vägrade (vad det nu handlade om), sändes en riktad signal ut med frekvensen 2 Hz, tills en jordbävning utlöstes.

Fåglar har dråsat ner från himlen här och var (även i Sverige), de sägs av vissa källor ha blivit "microwavade".

I Kina föregicks en jordbävning av underliga ljussken i himlen...

Jag vet inte om detta ens är möjligt. Det måste kräva fullkomligt monstruösa mängder energi.

Man får aldrig glömma att största delen av alla konspirationsteorier är disinformation. Det finns folk som "går på" den mentala kick som det faktiskt kan vara, att måla upp en farlig värld. De känner sig smarta över att tycka sig veta något som ingen annan vet, det ger som en känsla av identitet.

För den skull kan man inte avfärda ALLTING (man vill gärna göra så). Det är lika viktigt.
Allra viktigast är dock att se sig själv, VEM ÄR JAG? Vi kan aldrig drabbas av något vi inte identifierar oss med. Det är hög tid att se bjälken i vårt eget öga.

Svensson sa...

@PerraJ: att reducera allt till ens eget jag, att se sig själv och fråga "vem är jag", det är nog viktigt. Kanske själva kruxet i hela tillvaron. Att slå rot i mikrokosmos och sedan titta ut på makrokosmos.

Och vad händer då i makrokosmos, i världen? Också jag har frågat mig vad drivorna av döda fåglar här och där betyder. De och döda fiskar som setts ilandspolade i stora mängder. HAARP eller något annat, inte är det tecken på en frisk värld inte.

Perra J sa...

Jag tror inte längre på de här teorierna runt HAARP. Det går inte att rikta en signal på 2Hz. En sådan skulle gå åt alla håll. Därför kan man t ex ställa en subwoofer bakom soffan, de lägre frekvenserna är riktningsokänsliga. Och då snackar vi ändå om frekvenser runt 20-40 Hz.
Det lär även ska finnas HAARP-stationer i Sverige. Det sägs rentav att 4G-stationerna är HAARP-grejer... nä säger jag, nu får det vara nån måtta...