torsdag 16 mars 2017

Nya Dagbladet recenserar "Ett rike utan like"


Den första recensionen av min svenska historik har publicerats.
Nya Dagbladet är en oberoende nyhetssajt på nätet. Man har även en kulturdel och i den har min svenska historia, Ett rike utan like, nu recenserats.

Det är skribenten Carl Svensson (ej släkt med mig) som läst boken och bland annat säger:
Det är en bok där författaren är tydlig med att han har ett radikalkonservativt och traditionalistiskt perspektiv i sitt skrivande och att han tar avstånd från ständigt skuldbeläggande vänstervriden historieskrivning. Författaren själv beskriver sitt verk som ”historien om det traditionella Sverige i en tid när varje aspekt av detta förnekas av Makterna” och menar vidare att vår långa fascinerande historia är någonting att känna stolthet över – inte skam och självhat.
Recensenten skriver även:
När man kommit förbi författarens förord och åsiktsförklaring så slås man snabbt av att Lennart Svensson har ett underhållande och lite annorlunda språkbruk som lockar till vidare läsning. Boken känns mer personlig än de flesta som avhandlar historiska teman och det märks också att Svensson har humor och distans till många av de skeenden och personligheter som han går igenom.
Liksom detta:
Ett rike utan like ska nog framförallt betraktas som en lättillgänglig historik skriven ur ett idag närmast unikt perspektiv där författaren dels vågar vara personlig och dels så tydligt deklarerar att det här är vi, det här är vår historia och det är ingenting vi ska skämmas för utan tvärtom inspireras och stärkas av.
Hela recensionen finner du här.
Relaterat
Info på denna blogg om boken
Jag och Flygrevyn
Gustaf Tenggren målade bakgrunderna till Snövit

Inga kommentarer: