söndag 3 juli 2022

Boknytt: Den heliga flamman (Svensson 2022)

In Swedish. -- Min senaste bok är en fantasyroman. Det är en äventyrshistoria med hjältar, fältslag, svävande städer, gudar och demoner, svåra uppdrag och sköna damer. Dessutom är det en radikalkonservativ historia; temat är, "hur ska man som traditionalist bete sig i en degenererad värld...?"
Köp boken på Logik

Köp boken på Amazon.se

En podd som behandlar romanenFantasy. Episk fantasy. Fantasy i en medeltidsaktig värld, fantasy à la Tolkien, Moorcock och Zelazny -- det är vad jag denna gång kan bjuda på.

Med andra ord så har nu, med Logiks hjälp, den eminenta romanen Den heliga flamman sett dagens ljus. Sidantalet är 192 och du kan till exempel köpa den här.

Handlingen: vi befinner oss i en värld kallad Manhem, en i och för sig ärevördig kultur med slott, vida skogar, gåtfulla varelser och magisk kraft. Tiden ifråga är dock degenererad; den kännetecknas av sådant som att att inga hjältar längre finns, folk står på banditernas sida, trohet och tradition är skämt och allt handlar om pengar och snöd vinning. I denna värld och i denna tid lever Parvan, den Svarte Riddaren, som frilansande hjälte. Men den där riktiga, heroiska glöden vill inte infinna sig. Ty tidsandan är emot hjältedåd av gammalt, klassiskt slag.

Så vad göra? Parvan finner till slut att han måste ta Steget, det förbjudna steg som alla varnat honom för: söka Tyrelion, Det brinnande svärdet, svärdet som kan få hela världen att brinna upp i en jättebrasa...!

Han måste dra svärdet för att råda bot på världens sjuka. Hur det går får du veta i romanen.

Jag har gett ut romaner förr. Mina två första var på svenska, Antropolis och Till Smaragdburg. Sedan kom två på engelska -- Redeeming Lucifer och Burning Magnesium -- som ännu finns att köpa. Och nu, äntligen, en roman av mig på svenska som finns i internetbokhandel.

Mycket nöje -- men kom ihåg, det är inte en roman med enbart softa scener och ljuva varelser. Nej här kan det även gå ganska hett till...!Köp boken på Logik

Köp boken på Amazon.se

En podd som behandlar romanenRelaterat
Burning Magnesium
Redeeming Lucifer
Poddar med migInga kommentarer: