fredag 14 november 2008

Bra bok


Förra sommaren gav jag ut novellsamlingen "Eld och rörelse" på eget förlag. Härmed några exempel på den respons jag fått:
(I novellerna finns) ... en ton av underfundig humor och medvetna anakronismer och näsvisa figurer. Novellerna är ofta rätt underhållande och humoristiska skrönor.
- Magnus Dahlerus, BTJ

Titelberättelsen... framstår nästan som en motsvarighet till Ernst Jüngers "Sturm" -
- Göran Lundstedt (kritiker på SydSv) i brev

Den längre berättelsen "Eld och rörelse" fann jag stark, gripande och välskriven, med sådana ringlande meningar av barockstilmässig hopning som jag brukar uppskatta och använda.
- Martin Glännhag (Linköping) i mail
Jag fick också en påringning av Percival ("Fantasins mirakel", "Från en värld till en annan"), som gillade novellerna "Riddaren, djävulen och döden" samt "Nineves skatt". Den förra kunde passa som radiopjäs och den senare påminde honom om något ur "Tusen och en natt", sa han.

Boken är alltså en novellsamling. Titelberättelsen är närapå en kortroman. För övrigt finns här stories som "Kvartsklippan", "Ett svenskt Roswell", "En stad vid havet", "Norrlandsproblematiken" och annat, som ultrakorta saker och några inledande pastischer.

Pdf:en till boken finner du länkad här. Filen finns på Dropbox, en vedertagen fildelningssajt.

(Léon Bakst, "Lightning")

2 kommentarer:

Fredrik F. G. Granlund sa...

skulle du kunna länka till några recensioner online? Jag sitter och trycker på plasttangenter för närvarande för att recensera din novellsamling på Marmeladkungen. Är lite intresserad av att efter att nästa ha skrivit färdigt recensionen (du vill väl ha en utförlig?) jämföra med andras åsikter.

mvh, F. G.

Svensson sa...

Har nu mailat dig ett svar. Om det inte kommit fram så får jag väl svara på bloggen... meddela mig i så fall.