söndag 3 november 2019

Intervju med mig i Nya Tider


In Swedish. -- Det finns nu en intervju. Med mig. I Nya Tider. Ämnet är Ett rike utan like. Dvs. historien om Sverige som de etniska svenskarnas land. En bok med detta upplägg är som alla förstår helt unik i dagens kulturklimat. Du finner intervjun här.
Jag minns det som igår. Tidigt 2010-tal. Svenskfientligheten grasserade. Antivita krafter härjade.

Det var dags att göra något. Säga stopp! Säga att vi svenskar existerar och har rätt till detta land.

Jag satte mig därför ner och skrev. En historia. Och inte vilken historia som helst. Nej, en SVENSK historia skulle det bli.

Med tiden var manuset klart. Och 2017 gavs boken ut av Logik.

Mer om min bok, vad den betyder och varför du som pro-aktiv svensk bör läsa den, kan du inhämta i en intervju i Nya Tider.

Ett smakprov ur intervjun:
Svensson säger att han som författare vill försöka ge liv åt historien:

– Jag vill ju att det ska vara inspirerande att läsa. Jag har ena foten i akademiska världen. All historia vilar ju i mångt och mycket på torra saker och rapporter, men man ska inte göra det för långt. Jag har skrivit från mitt hjärta. Vad är det som får mig att bli inspirerad av Sveriges historia? Det är krigshistoria, kungar, inspirerande personligheter inom litteratur och konst... Jag har gjort ett egensinnigt urval. Jag tycker att det är en bok som står sig läsmässigt. Läsvänligheten får avgöra ibland vad man fokuserar på och inte, vad man tar med och vad man utelämnar.
Du finner intervjun här.
Relaterat
NyT:s intervju med mig
Mer om boken
Edith Södergrans sinnelag
Gedin: Verner von Heidenstam -- ett liv (2006)

3 kommentarer:

Per Nordgren sa...


På omslagets insida i boken finns överst vad som ser ut som ett riksvapen, tre kronor. Jag har inte sett just detta innan och sökte igenom Internet, men hittar inga uppgifter. Skulle vara intressant med information kring det!

Svensson sa...

Tack för frågan. -- Jag vet uppriktigt sagt inte varifrån detta riksvapen kommer. (Jag kan teoretiskt fråga bokens designer var han hittade det, men jag lovar inget.)

Per Nordgren sa...

Vapnet är intressant, skulle kunna tolka det som fyra kungar överst, Finland, Danmark, Sverige, Norge och Island. Dessa kungar skulle då kunna beskydda unionen vi ser i de tre kronorna. Spekulationer.. Vad jag letar efter är en vapensköld som kan symbolisera Svenska Patrioter. Tänker mig att Odens ande finns i varje svenskt bröst, och det är nu tid att vakna upp - igen. Odens återkomst, helt enkelt.