måndag 6 maj 2024

Bok om sf: modern klassiker

Här ska jag tala om en bok. Om sf. Den kom på engelska 2016. Och har presenterats, på svenska, av mig, på bloggen, här. I detta inlägg blir det bara några fler anmärkningar i ämnet.




Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris



Min bok om sf heter Science Fiction Seen From the Right. Den gavs 2016 ut av Manticore. Och finns ännu i tryck. Se länkar här.

Denna bok har fått en hel del respons genom åren.

Först var det sajten Counter-Currents i november 2016. Där skrev man bland annat: “With a title like Science Fiction from the Right, one can consider this an automatic purchase for anyone on the Alt Right.”

Sedan togs boken upp av Red Ice Radio på våren 2017. En podd alltså. Länk här. -- Henrik Palmgren bjöd in mig att tala om boken. Och det gjorde jag. Det blev en bra, heltäckande belysning av ämnet.

Sedan så gjordes två poddar om boken av Eddie Råbock. En var allmänt hållen, en handlade om Heinlein. Det var hösten 2020 och våren 2021. Dessa avsnitt finns inte kvar online. Men serien hette iaf "Tankar om framtiden". Och Råbock (f.d. Mohamed Omar) var en bra samtalspartner, han hade en del koll på ämnet.

Och på den vägen är det. Science Fiction Seen From the Right går från klarhet till klarhet.



Köp boken på Bokus

Köp boken på Adlibris



Relaterat
Boken presenterad på svenska på bloggen
Red Ice Radio 2017, ett blogginlägg som presenterar detta epokgörande poddavsnitt
Recension på svenska av Heinlein's Starship Troopers

Inga kommentarer: