tisdag 28 februari 2017

Februari: ett slags dagbok


Jag presenterar i detta inlägg ett slags dagbok. En självmedveten, litterär dagbok à la Gide och Jünger. En dagbok skriven för att publiceras.
På vintern firar man jul, man firar det i december, man firar det med allmän samling i city för orgie i glögg, marinerad mat och överkryddade bakverk, klingande klockor och en komatos stämning över alltsammans. Spend spend, will it never end. Jo -- när man åkt hem och drogat sig med mer glögg och fet mat och dåsat bort till "Away In A Manger" på TV med Jill Johnson i tajta läderpants, torrjuckande framför altaret i Nicolai kyrka.

- - -

Nu är det vinter. Det är mysigt. Sedan blir det vår, ännu bättre. Sedan blir det sommar och alla blir deprimerade. Mycket sprit och tabletter.

Jag har hört att världen är i födslovåndor, det tror jag inte, jag ser bara våld och undergång. Världen gick under i går. Nu ska jag kolla in the Springnationals.

- - -

Så här skriver 90-talister:

"Vad gör dem? Ska vi gå hem till de? Eller hem till de? Eller ska var och en sköta sitt och laga surdegsbröd och jobba på västerlandets undergång, i en orgie av nihilist-materialism -- som att dansa till monoton musik med dreglet rinnande, med hopp om att leva i en evig orgie av kopulation, berusning och fnask."

- - -

Komatos vinterstämning. A tough location but I have the essentials. Nej, inte allt. Skulle ju baka en nyårsbulle men saknar socker. Därför blir det idag en femmils skidfärd till grannen för att låna en kopp socker.

Duvhöken ropar, räven skriker, isarna går upp. Det kalla vädret slår sig.

- - -

Änderna kvackar, råkorna råkas. Det är fint nu men blir lite kallare framåt kvällen.

- - -

Här går jag och uppskattar molnens guldfärg i solnedgången. Ingen bryr sig om naturen, bara jag. Jag är en enmans naturkult, jag hyllar Moder Jord, jag dansar på ängarna med ljung i hår och gröna tår. Alla andra bara tänker på status, flatscreen-tv, renoverat kök och semestrar i Thailand.

Kulturen sitter trångt, naturen föröds och nu blir det andra bullar sa bagarn. Allt blir sämre men nu skiner solen, trallala. Ni ser vad positiv jag är i allt elände, får jag guldmedalj nu?

- - -

Änderna kvackar, råkorna råkas. Isen ligger. LED-lamporna på Nybron lyser i natten.

Vi får gå ner på två femmor nu. Konsolidera.

Nog med detta, nu ska jag gå och fusionera Packard med Studebaker.
Relaterat
Eld och rörelse: fri pdf
Motpol recenserar Eld och rörelse
F. G. Granlund om boken
Fler röster
Östra kanalen, Härnösand

Inga kommentarer: