söndag 28 juni 2009

Antologi med mig


Det har kommit ut en antologi, en riktig sf-antologi: FEL förlag står bakom det hela, se bild. Och här finns jag och en del andra författare: Alf Yngve, K. G. Johansson, Annika Jägerbrand och Love Kölle. Den sistnämnde har för sin del en mycket stilsäker steampunk-story från ett alternativt 1895, med luftskepp från L M Ericsson, ideosfär och Strindberg och Röde Baronens far och mycket annat. Jag säger bara: så här ska det skrivas, så här ska punken steamas!

Vad gäller min novell - "Soldat i framtiden" - så skriver förlaget så här på sin hemsida:

Lennart Svensson spränger sin text med testosteron i form av en rapportliknande redogörelse från ett slag bland många i ett storskaligt krig med infogade Napoleoncitat här och där samt fräcka vapen. Låter det för hard core? Inte alls! Svensson vet att underhålla och roa sina läsare lika mycket som han vet hur en militär rymdoperation kan gå till.


Ska man nämna lite om storyns mer konkreta inslag, "fräcka vapen" med mera, kan man väl ta sådant som stridsdräkt av nanotekniska fiber, de sluter sig mot gas och splitter; kraftfält som skyddar mot energistrålar; svävare, en typ av farkost driven av kristallmagneter; laserkarbiner, q-granater och ljudskärmar samt pneumatiska datorer, ett slags datorer använda av fienden vilka arbetar med gasflöden och inte elektronik.

Så här finns ett och annat. Ganska småkul. Du kan beställa boken här, 130:- inkl porto.


Relaterat
Science fiction från höger
"Actionism" -- presentation på svenska
Ett rike utan like (2017)
Eld och rörelse: fri pdf

Inga kommentarer: