söndag 20 november 2011

Svenssonaffären dag 4: negativ legitimering


Det är jag till vänster i bild: man med grå kavaj. Det är från i torsdags när jag förklarar min världsbild för Mittnytts Tomas Tiberg. Hela hans reportage ser du här. Det är sevärt; kolla in hur jag utmålas som Värre Än Hitler. Men primärt vänder jag mig emot att jag, som Gotiska Klubben skriver, "brunpixlats". Jag menar, ska inte en stackars vit nationalist få visa sin vackra nuna i rutan? Vad är det för diskriminering? Rasister! Dessutom undrar jag över genuscertifieringen på SVT: de båda reportrarna var män men den som gjorde grovjobbet i bakgrunden, videofotografen, var kvinna. Jag anar en dold könsmaktsordning på SVT. dn svd ft ft ft
SVT:s reportage talar för sig själv. Jag tänker bara kommentera detta med "Utöya/Auschwitz" som är citerat ur sin kontext. Vad jag menade var detta hur Norge och Arbeiderpartiet får svårt att hantera Utöya. Visst förstår man att de vill "ta tillbaks Utöya". Men hur? Att bara ha sommarläger där 2012 går inte. Jag skriver:
... återställer man Utöya som ett politiskt sommarläger kommer det ändå att bli spöklikt, ingen kommer att trivas där. Och gör man stället till ett monument, som den norske författaren Roy Jacobsen föreslagit, som ett sämre sortens Auschwitz, kommer det ändå att mytologisera dådet i sig och Breivik som gärningsman.

Min poäng är här att Utöya inte skulle funka som monument, inte bara med byggnader etc lämnade som de är, frusna i tiden. Det saknar Auschwitz' monumentalitet; sten ska det vara som Bachofen säger om monument, trä duger inte. Utöya-som-det-är-nu skulle bara säga "nederlag" och således gynna Breivik. Jag råder alltså Arbeiderpartiet att tänka över detta med Utöya som monument. Man skulle ju kunna tänka sig att man för de 30 miljoner som samlats in i Utöya-foden helt skulpterade om ön till en park med ett minnestempel i fokus. Då skulle offren hedras, inte gärningsmannen.

- - -

Vi ser hur man i reportaget försöker utmåla mig som Ett Monster. Jag intervjuas, visst, men ansiktet är utsuddat. Det är för att avhumanisera mig. Men det hela blir löjeväckande. Tycker de verkligen att jag är ett sådant hot? En man som sitter och bloggar? "Här är rummet där han satt"... oy vey.

MSM gör vad de kan. De står inte för något, har som lekejer till dagens regim ingen positiv agenda. Det är anti-svenskt, anti-tradition, anti allt. Man legitimerar sig genom att plocka fram fiendebilder, sådana som jag. "Titta vilka radikaler det finns, dessa måste stoppas! Det garanterar vi i regimen." Detta kallas negativ legitimering.

Man smutskastar, vinklar och suddar ut identiteter. Det kanske skulle funka om måltavlorna bara tackade och tog emot och var tysta. Men denna måltavla är inte tyst kan jag försäkra. Jag ska fortsätta att driva denna affär så som jag gjort det från början, från det MSM ansåg mig vara värd en notis för publicering högst upp på DN.se.

- - -

På Flashback finns en tråd om mig. Vissa är emot mig, andra stödjer mig. Jag har även postat där själv för att ge lite input.

Ett inlägg som verkligen gladde mig var signaturen Lakejtjej, igår 16.34. Hon skrev:
Svenssons kontroversiella blogginlägg om Breivik må innehålla någon flagrant tveksamhet [...] men att resonera kring Breivik utan att i varje mening uttrycka avsky är inte att "hylla" eller "stödja" våldet som metod. Att dela Breiviks "islamofobi" och hans uttryckta vilja att bevara den nordiska kulturen finns det 100.000-tals nordbor som gör utan att därför ta till vapen och våld.

Vi är hundratusentals som är emot islamkram, emot att den tradtionella nordiska kulturen släpas i smutsen. Så om ni tystar mig kommer tusen flera att ta min plats. "Om jag teg skulle stenarna ropa"...

Mina åsikter är mainstream. Eller kommer att bli det. Man kan säga: jag går före i gråzonen och lyser upp denna med en liten blå lampa. Join the fun!
Relaterat
Svensson: biografi
Eld och rörelse: fri pdf
Hur det började

12 kommentarer:

Kristian sa...

Synd att ditt projekt att studera Behring Breivik och hans terrorism leder till konsekvenser för ditt privat- och yrkesliv.

Det beror kanske på att bloggare som skriver under eget namn om känsliga frågor riskerar att få sin person sammankopplad med sina funderingar på bloggen. Detta drabbar inte enbart personer bortom det politiska mainstreamtänkandet, utan kan även drabba vanliga Svenssons som är arga på något mer okontroversiellt, men som blandar samman sina åsikter med privat- och yrkesliv.

Att reportaget gjordes nu kan kanske ha en viss koppling till att Expos senaste nummer tar upp Behring Breivik. Dåden aktualiseras igen och då letar man efter någon "näthatare" om kan plockas fram för att visa att kampen mot dessa "näthatare" aldrig får avstanna.

Avhumaniseringen är den genomgående metoden i TV-reportaget. Vi ska tro att det är en anonym näthatare det handlar om. Hade TV-tittarna förstått att funderingarna kring Behring Breivik görs helt öppet av Lennart Svensson hade journalisterna haft ett svårare jobb.

Har du frågat journalisterna varför de inte nämner dig vid namn?

Det skulle vara intressant att höra deras motivering.

Svensson sa...

Tack för en saklig analys Kristian. Jag har inte mailat mannen, men visst:

tomas.tiberg@svt.se

Här har ni hans mail, ni som vill kan ju pröva. Själv ser jag den här affären mer långsiktigt, jag väntar på mer värdiga motsåndare än Tiberg & c:o. Jag väntar på att någon ska läsa mina romaner som Camouflage, Antropolis och Agajan och säga vad det är i dem som gör mig till ett sådant Odjur.

Perra J sa...

Brunpixlingen av Eder nuna kan ha gjorts för att skydda din identitet, då du trots allt anklagats för en allvarlig sak, men vars grunder och sanningshalt (i deras ögon) ännu ej är utredda. Även om det bara är att gå in på din blogg för att se hur du ser ut, så gör ju inte alla TV-tittare det.
Så om de inte hade suddat ut ditt ansikte skulle du ha kunnat anklaga SVT för att hänga ut din identitet, rentav för att ha förstört ditt liv (vi vet ju inte ännu hur långt det här kommer att gå). Jag har väl annars upplevt att man gärna publicerar personers identitet med bild och allt, långt innan något har utretts, och sett detta som ett uttryck för minskad hänsyn till individen.

Jag vet också att fraser är ryckta ur sitt sammanhang, så att du framstår som "värre än Hitler". Men jag är också medveten om det kollektiva (o)medvetandet, hur man kan bli måltavla för aggression utan att det tas någon notis om vad som är sant. Projektioner, m a o. Jag tror jag varnade dig för ett par månader sedan för det här.

Svensson sa...

@PerraJ: SVT kan förstås ha garderat sig med brunpixlingen. Det spelar ingen roll just nu, jag har initiativet och raljerar och ironiserar över deras taffliga reportage.

Ja du Perra J, du vill mig väl, jag vet det. Och denna affär är ingen lek. Säpo lägger pannan i djupa veck. Men de har inget case mot mig och de vet det. Så på det hela roas jag av denna affär. Och bloggen har fått många fler läsare; vad gäller uppmärksamhet för mig och mitt så är jag, kan man säga, över hövan bönhörd.

Admin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Tack för din envishet och goda vilja Svensson. MSM är mycket mer illvillig och människohatande än du är. Fler Svenssons lär komma. MSM behöver rättfärdiga sig själv. I 20 års tid har de målat upp bilden av en stor massa nazistrasister i Sverige som vill döda människor. De är galet indoktrinerade.

Svensson sa...

Kommentaren "12.31" har tagits bort av mig. Avsändaren mailade mig nämligen och bad mig göra det eftersom det blev fel signatur, "admin". Innehållet i inlägget var annars trivialt, det stod att han höll med i PerraJ:s analys om varför SVT brunpixlat mig.

Pappan sa...

Med ett par klädsamma stänk ljuv avund konstaterar jag lättat att det tydligen var bra magkänsla att blogga Breivik och andra gråzonismer under pseudonym.

Din öppna stil och ditt åskådliga resonemang kommer emellertid att vinna i längden. Du är helt enkelt inte tillräckligt osympatisk eller kryptisk för att duga till folkfiende. Så löp nu linan ut!

Godspeed,
Pappan

Svensson sa...

Tack Pappan. Linan löpes garanterat ut. Svenssonaffären kommer att drivas på denna blogg ett bra tag framöver.

Jag har saker att skriva om; en stadig bombmatta med kommentarer, analyser, parodier och ironier är att vänta.

Som sagt går det inte att göra mig till Monster. De kan ju försöka. Jag ska inte låtsas vara trevlig dock. Då framstår man som enfaldig. Nej: med en neutral yta och ett leende i mungipan, så tampas man med trollen.

Mikael Sjödin sa...

Vad är detta "MSM" som ni återkommande refererar till?

Pappan sa...

MSM = Main Stream Media. Vanliga nyhetsmedia.

Mikael Sjödin sa...

Tack så mycket för upplysningen!