söndag 18 september 2016

SF-Bokhandeln rear ut Antropolis för 38:-


Summary in English: this is info about a Swedish novel I've written.




Priset på min roman "Antropolis" är 300:-. Detta kostar den vid köp från mig. Men på SF-Bokhandeln kostar den 38:-. Man rear ut den.

Fakta: jag har inget inflytande på SF-Bokhandelns prissättning.

Så vill du ha "Antropolis" till reducerat pris, gå hit och beställ. Kanske lägger man på porto utöver de 38 kronorna, det vet jag ej. Men ett fynd är det nog oavsett.

Kanske har de nu sålt alla sina Antropolis-ex. Men jag har ex kvar. För 300:-/styck. Mer info här.

- - -

"Antropolis" skildrar annars en maktkamp i en stad i framtiden. Jenro Klao har byggt upp Antropolis från ruinerna. Men allt är inte frid och fröjd. Staden slits itu av idéer om teknokrati kontra andlighet. Ska Jenro Klao lyckas ena fraktionerna, ska Antropolis kunna leva som en kultur byggd på konst, vetenskap och kristallteknik?

"Antropolis" har gillats av sina läsare -- höger såväl som vänster, sf-läsare såväl som traditionalister. I Nova SF nr 20/2008 skrev Mats Linder detta om romanen:
Lättläst och personligt språk, massor med tankar och resonemang, sympatiskt innehåll.
Och i maj 2014 skrev Joakim Andersen detta om boken på Motpol:
Sammantaget är det alltså en fascinerande och läsvärd roman, en kombination av idéroman och framtidsvision. (...) Författarens bildning lyser igenom i romanen, och bidrar till upplevelsen. Den centrala roll mat, dryck och rökning spelar är gissningsvis också kopplat till författarens personlighet, liksom den betydelse det musiska har. Så är det ingen slump att Antropolis grundas efter att Klao börjar spela på en gammal orgel i kyrkoruinen. de Maistre menade att varhelst man finner ett altare, där finns civilisation, men där det finns en orgel finns förmodligen också Antropolis. -- Antropolis rekommenderas i varje fall varmt, det är en läsupplevelse på flera plan och en unik sådan.

- - -

Vidare i pressrösterna. I mars 2014 skrev Thomas Nydahl detta om "Antropolis" på sin blogg:
I Lennart Svenssons roman glider verkligheten och drömmarna in i varandra, utopierna och idealen blir ett med den skröpligaste tillvaro. Känslan av att inte stå på fast mark håller kvar mig i läsningen. Jag tycker mycket om detta, kanske mest av allt för att det är något för mig helt nytt och främmande. Ett spår i läsningen som jag aldrig tidigare befunnit mig i. Så det är klart att jag rekommenderar Antropolis!
Nyss återgavs en skribent på den radikalkonservativa sajten Motpol. Ännu en Antropolis-recension finns i mars 2016, för då skrev Robin Carell detta om romanen:
[Språket i romanen] ingjuter sannerligen en feelgood känsla. (...) Eftersom Antropolis speglar viss hinduisk tema så avslutar jag med att säga följande: Antropolis är ett stort AUM. Den är en skapelse, ett bevarande och en destruering. När vår civilisation går under i kali yuga så kommer ett Antropolis att resa sig i satya yuga.
Slutligen, i november 2011, skrev Peter Öberg några rader om "Antropolis" på bloggen Spektakulärt (bloggen tycks numera vara raderad):
I boktitelns stad befinner sej den filosoferande Jenro Klao, stadens grundare, eller återupptäckare om man så vill. Han blir vittne först till stadens förvandling till "städernas stad", sen till kampen mellan teknik och ande representerade av två fraktioner i staden. (...) Språket är skönt, präglat av ett behagligt om än kanske för jämnt tempo, och fyllt med allehanda funderingar samt referenser och fina ord som undertecknad inte är bekant med men som vittnar om författarens bildning.
Boken är i hårdpärm med skyddsomslag. Se bilderna nedan för den fiffiga layouten och det läckra, gröna klotbandet. Sidantal 205. ISBN-nr 978-91-633-3887-8. Köp boken här, från SF-Bokhandeln.

Med andra ord, vill du ha en roman som sammanfattar människans ödesfrågor idag, ta och läs "Antropolis". Sedan romanen skrevs 2009 har den bara blivit mer aktuell. Det handlar om idealism kontra nihilism, kultur kontra titanism.





Relaterat
SF-Bokhandeln säljer Antropolis
Mer info om romanen
Antropolitansk profil 1: Hadar Lacq
Antropolitansk profil 2: Elander Lysion
Antropolitansk profil 3: Gotsis Fripp

Inga kommentarer: