tisdag 6 juni 2023

Nationaldagspredikan 2023

In Swedish. -- Striden står het om svensk historia. Särskilt i år, 2023. Och idag, på nationaldagen... ty detta är Svenssongalaxen och här predikas det ALLTID på nationaldagen.




Vi har varit indoeuropéer i detta land i 5000 år. Ljushylta och högväxta. Detta är sanningen.

Detta är sanningen. Och inte den bild som kavlas ut av etablissemanget. Såsom den i år aktuella serien om svensk historia på Svt. Där utmålas Sveriges forntida verklighet som mörkhyad.

Man tar till alla antivita knep när man ska marknadsföra denna serie. Man tar till lögn...!

Jag kunde orda mycket om denna nya TV-serie. Som ska heta "Historien om Sverige". Men jag ska inte bli reaktiv i denna predikan. Jag ska istället gestalta positivt.

Jag ska tala om detta: hur natonalismens svenska historiebild stöds av modern forskning.

+++

Genetik, lingvistik och arkeologi av modernaste snitt ger stöd för svärmisk nationalism. Vi svenskar kan räkna våra genetiska anor tillbaka till sen stenålder och stridsyxefolket. Detta folk var indoeuopéer = "arier". Och de gav med tiden upphov till germansk kultur och språk. Detta är idag bevisat bortom allt tvivel.

Till och med Wikipedia, tvivlets och woke-propagandans stamort på jorden, medger ibland fakta som gynnar oss.

På uppslagsordet Svenskar#Befolkningens ursprung skriver man till exempel: "Bland dagens svenskättlingar går 78 procent av männens faderslinjer (farfars farfars far osv) tillbaka till den indoeuropeiska invandringen kring bronsåldern".

Dvs. indoeuropéer kom hit under sen stenålder. Och de har förblivit här. Stridsyxefolket alstrade genetiskt bronsåldersbefolkningen och den senare utvecklade germanska befolkningen.

Med andra ord, forskningen stödjer numera nationalromantikernas uppfattning om Sverige som urhemmet för germaner.

Så därmed kan tvivlarna, nihilisterna och Svt:s programmakare dra något gammalt över sig. De kan packa och stänga.

+++

Innan vi fortsätter, innan vi talar om forskningsläget för indoeuropeisk influx i Sverige och Sverige som germanernas urhem, låt oss tala mer om motståndarlägret. Om det systematiska tvivlet, om förtigandet av svensk traditionell historia. Vi tar dock inte upp ovannämnda TV-serie (som ju ska sändas först i höst).

Vi ska tala om svensk historienihilism i allmänhet. Dvs. tendensen att förneka all svensk storhet, svensk strävan, svensk särart.

Som värst grasserade denna sjukdom åren 1960-1990. Man kan säga: den Läroplan för grundskolan som kom 1962 (Lgr 62) inledde en fimbulvinter för svensk nationalistisk historiesyn. Med den drog en iskall vind över det stolta Svea rike och dess hävder.

Med Lgr 62 kom den nya, hjärndöda, "tvärsnittsförlamade" historiesynen. Där förhistorien blev en massa stenyxor och tvåkammargravar, allt utan sammanhang och riktning. Allt utan att att säga att detta land, från sen stenålder, befolkats av indoeuropéer och att vi härstammar från dem.

Inget sånt...! Istället fick vi i Lgr 62 förhistoria med döda föremål, nödtorftigt ordnade à la sten, brons- och järnålder. Föremål som slumpmässigt tillverkats av uppenbarligen slumpmässigt existerande personer. För att de egentligen var blåögda, högresta svenskar -- det fick man, då som nu, inte säga enligt historienihilismens budord.

Sedan, för att skildra Sveriges historiska tider, laddade Lgr 62-stilen om. Den tog nu i från hjässan till fotabjället i att utradera allt stort och präktigt. För nu kom eländesparaden med hur dåligt det var förr, hur förtryckt folket var. Och hur elakt det svenska stormaktsväldet var. Men ljuset kom så klart med 1800-talet, med liberalismen, folkskolestadgan och socialdemokratin. Och för tiden efter AVK gick berättelsen ut på "skördetiden för betongsosseriet", och sedan dess lever vi i paradiset, halleluja.

Så lät det i Lgr 62-läroböcker. Och så ser skolans historiebild ännu ut.

Ja, även akademisk historia kör ännu i samma spår.

+++

Svensk officiell historieskrivning är en öken. Men internationellt är bilden lite ljusare. Iaf för förhistorien.

Att Sverige är germanernas urhem, det framgår klart av dagens forskning (såsom den t.ex summeras på Wikipedia). Indoeuropéer invandrade hit (stridsyxefolk, snörkeramiker, trattbägare) i slutet av stenåldern. De bekrigade och dödade den manliga befolkning som fanns här. Och skapade på sikt den historiska svenska genpoolen. Vi etniska svenskar härstammar till cirka 80% från neolitikums indoeuropéiska migranter på svensk botten.

Detta är helt belagt genom stöd i genetik, arkeologi och lingvistik (såsom ortnamn). Men svenska historiker och arkeologer förtiger det. De VET detta men de talar tyst om det. De döljer det bakom en rökridå av detaljer och specialstudier, bakom en slöja av teknikaliteter och fackspråk.

+++

Neolitikum innebar alltså att det etablerades en dominerande indoeuropeisk folkgrupp i Sverige, arier rent ut sagt. Med tiden skapade de, i rätt nedstigande led, det germanska språket och kulturen. Det germanska språket uppstod i Sverige. Detta är vedertaget i all forskning idag. Men svenska forskare förtiger det.

Att hitta stöd i lämningar av DNA är en form av genetisk arkeologi. Även känd som arkeogenetik. Till exempel kan man här, i den så kallade haplogruppen I1, se anorna för långa, högresta personer. Alltså detta som vi etniska svenskar i regel är. "I1" ska till och med gå att skatta tillbaks till en person. Denne och andra haplogrupps-grundare (såsom R1a) är stamfäder till oss etniska svenskar. Men programmatiskt sett förtigs detta av dagens forskare.

Men vi nationalister har inga problem att läsa förhistorien så -- som stöd för proaktiv, affirmativ tolkning. Vi är svenskar och har varit det i tusentals år. Och vetenskapen stödjer det. Som indoeuropéer har vi en 5000-årig historia i detta land. Den germanska kulturen och språket uppstod ur denna indoeuropéiska grund. Det germanska draget framträder kring år 0 med Tactius' Germania, som jag skrivit om här. Germanstammen sviones utgör Mälardalens dominerande samhälle. Mälardalen är Svearikets vagga. Också detta stöds av modern forskning.

+++

Det germanska språket, med en modern avläggare (engelska) som dagens globala standardspråk, uppstod först i Sverige. Detta är sensationellt -- men, återigen, dagens svenska forskningssamfund förtiger det.

Denna fundamentala tes, att alla germanska språk kan härledas hit, kan på fackspråk uttryckas så här: alla germanska språk (svenska, tyska, holländska etc.) kommer från ett hypotetiskt för-germanskt språk, lika med Proto Germanic, förkortat PGmc. PGmc avskilde sig från övriga indoeuropéiska språk såsom latin och sanskrit med olika så kallade "ljudskridningar", som den intresserade kan kolla upp i form av Grimms lag och Verners lag.

Detta språk, PGmc, talades först i bronsålderns och den förromerska järnålderns Skandinavien.

Man kan säga: indoeuropéer invandrade under stenåldern till Norden. Ur deras "dialektala proto-indoeuropeiska" utvecklades PGmc enligt ljudskridning.

Man kan även säga: här i norr utvecklades ett "Germanic parent language" varav PGmc är ett. Med andra ord, den befolkningsmässiga grunden för detta låg i norr. Plus utlöpare i norra Tyskland så var det germanska urhemmet 500 f Kr lika med Skandinavien.

Detta är fullt bevisat av dagens forskning. Norden var germanernas urhem. Men ingen statsanställd forskare vågar idag säga detta öppet.

+++

Det kontinentala Europa dominerades under tidig järnålder av kelter. Men under århundradena fram till år 0 kom så en germansk migrationsvåg från Norden. Goter, vandaler, langobarder, saxare, schwabare, heruler, burgunder mm, folkvandringstidens "kändisar", de kom alla enligt egen utsago från Norden (qv. Rydberg, Undersökningar i germanisk mytologi).

Sedan kom konsolideringen av de germanska erövringarna i en rad riken (Saxen, Bayern, Brandenburg, Österrike, Frankrike, Spanien, England), vi fick Det heliga romerska riket av tysk nation, vi fick den engelska koloniala expansionen som skapade sådant som Nordamerika -- alltsammans länder styrda av och befolkade av germaner (= germaner dominerade; i det engelska elitskiktet utövade germanska ättlingar hegemoni). Vi fick sedan Europas och USA:s världsdominans genom den tekniska revolutionen -- ånga, förbränningsmotor, elektricitet, datateknik... allt skapat av germaner. Av långa ljushylta människor som härstammade från Norden -- Skandinavien -- Sverige.

Ingen annan säger detta utom jag och några få till. Bara en handfull skribenter skildrar idag germansk kultur i affirmativ anda. Såsom Carl Oscar Andersson, författare till verket Gautica (2017), en bok om goter. Och Lars Holger Holm. Som också behandlat goterna.

+++

Den svenska stoltheten över den egna historien är inget nytt. Den har funnits länge i form av fornforskare, göticister och nationalromantiker. Från senmedeltid, över stormaktstid och 1800-tal till idag. Grejen idag är att vetenskapen stödjer oss. Sverige var germanernas urhem. Alla -- lingvister, arkeologer, ortnamnsforskare -- vet det. Men få vågar säga det.

Genombrottet för "affirmativ germansk historiesyn med modernt vetenskapligt stöd" lär ha grundlagts på 2010-talet. Ty ännu före cirka 2015 kunde lärde förneka sådant som att stridsyxefolket var indoeuropéer. Ännu före 2015 kunde man i akademin betvivla att bronsålderns och järnålderns svenska folk är samma folk.

kunde man förneka det. Men nu går det inte längre. DNA-bevis säger oss klart och tydligt att vi varit de vi varit i det här landet i 5000 år. Efter stridsyxefolkets erövring och genetiska dominans har det inte skett någon så avgörande genetisk influx här i Sverige.

Vi är de vi är sedan 5000 år. Kom ihåg det.

Så till envar som kommer dragande med, "det finns ingen svensk kultur", säg: "vad du påstår stämmer inte"...

Ty svensk kultur kan räkna sina anor tusentals år bakåt i tiden. À la lämningar i sådant som indoeuropeisk invandring, bronsålder, runstenar, Tacitus, Beowulfskvädet, Snorre, Saxo...

Att förneka den svenska kulturens hävd är kriminellt dumt. Ja, det är även folkrättsligt kriminellt.

Vi har varit indoeuropéer i 5000 år. Och vi kan säga det, idag, med stöd i modern vetenskap. Detta är, således, grunden för en ny nationalism -- en vetenskaplig nationalism -- en nationalism baserad på den senaste vetenskapliga rönen.

Dvs. jag förblir själv en svärmisk ande som vurmar för Heidenstam, Tegnér och Geijier. Men denna svärmiska nationalism kan idag gå hand i hand med den nyste forskningen.

Detta är ett unikt genombrott. DNA-stödd arkeologi ger oss idag, på 2020-talet och allt framgent, ett helt vattentätt stöd för alla våra nationalistiska anspråk.

Med andra ord: bojkotta Svt:s historielögn, släng ut TV:n...!

Det är alltid ett hälsosamt förslag.

Och ha det så trevligt på nationaldagen.



Relaterat
. Wikipedias info om arisk särart: "Bland dagens svenskättlingar går 78 procent av männens faderslinjer (farfars farfars far osv) tillbaka till den indoeuropeiska invandringen kring bronsåldern" ... dvs, i klarspråk: svensken är arier... dagens etniske svensk har i dominerande grad indoeuropeiska anor
. Ett rike utan like
. Carl Oscar Andersson: Gautica
. Folkrätten står på vår sida
Målningen är "Gustav Vasas intåg i Stockholm" av Carl Larsson, fullbordad 1908. Intåget skedde för sin del midsommarafton 1523, 500 år sedan snart.

Inga kommentarer: