onsdag 9 december 2020

Svensson skriver och berättar om sf




In this post Svensson tells about links to some of his work. For example he gives links to pods; in English a similar post about his pods is this one. -- Det har blivit en del science fiction på sistone. I print, i pod, ja även här på bloggen.





 

Pod. Poddar. Poddar ska man vara med i. Det är ett osvikligt promotions-redskap.


Och även jag gör poddar ibland. I år gjorde jag en. Det var när jag medverkade i Eddie Råbocks pod Tankar Från Framtiden. 


Under rubriken "Rymdhögern" intervjuades jag angående min bok Science Fiction Seen From the Right. Vi talar om Dune, Heinlein, PK-noja i dagens fandom osv. Det var ett trevligt samtal och jag rekommenderar det varmt. Här är avsnittet.


- - -


Det finns en till sf-podd med mig online. Den är ständigt aktuell.


Jag talar om Red Ice, juni 2017. Red Ice drivs av svensken Henrik Palmgren. Radiospråket är engelska. I aktuellt avsnitt intervjuades jag om samma sf-bok som årets Omar-podd behandlade. Så att, med Red Ice talade jag om Starship Troopers, Narnia, Dune, C. S. Lewis mm. Du finner podden här.


- - -


Sf, sf... det är ett gammalt intresse jag har. TV-serier, film och tecknade serier på temat sf slukades av mig under 70-talet. Och under 80-talet fångades jag av sf-litteratur. Såsom Asimov, Heinlein och Nova SF.


Det sistnämnda var en tidskrift jag prenumererade på 1983-1985. Jag har även köpt nummer före och efter det. Och här är min översikt över magasinet på denna blogg. Detta torde vara den första mer detaljerade översikten över blaskan.


- - -


Ett annat sf-magasin var Häpna!. Det existerade 1954-1966. En antologi från 2015 reser ett monument över blaskan och jag recenserade nyss verket i Nya Tider. Bara artikelns början ges. (Och utöver denna online-version så finns artikeln så klart även i pappersutgåvan. Nr 49/2020. Det var det där med "i print" som jag antydde i ingressen.)


- - -


Summa summarum, jag skriver och talar om sf och länkarna har ni ovan. Och nedan.






Relaterat

Rymdhögern

Red Ice: Sci-Fi on the Right

Nova SF

Min sf-bok, presenterad på svenska

Jag och sf-fandom


Inga kommentarer: