måndag 4 juni 2012

Att vara högerAtt värna tro, trygghet och tradition, det är höger det. Man kan säga: det är radikalhöger. svd svd dn dn dn dn dn Fria Tider
Jag sammanfattade mitt radikalkonservativa, nationalistiska och traditionalistiska credo häromdagen. Jag gjorde det genom att gå till angrepp mot den så kallade regim vi lever under, den regim som motarbetar tro, trygghet och tradition:
Eliten, MSM, 08 och vad man nu ska kalla er: ni ignorerar allt som har djupare klang, allt som ekar i gamla valv. Ni förnekar värdet av gamla tänkare, gamla traditioner, sedvanliga synsätt. (...) Ni befinner er i förnekelse. Och speciellt nu har ni ett digert förnekelsearbete att utföra - nu, när PK dör och systemet startar om, när vita återigen finns och den progressiva nationalismen blommar upp. Ni i eliten måste då förneka dess beståndsdelar, såsom arkeofuturismen, både i Guillaume Fayes variant och i Frank Herberts. Ni måste likt Dick Harrison förneka att Sverige finns som sedvanebegrepp, förneka att svear är lika med de sviones som Tacitus omnämner. Ni måste förneka svensk bushido, svensk stil, svensk etnicitet.

Etniciteten måste nämligen med i bilden för oss som tänker och känner. Det går inte, t.ex inte som den typ av kulturkonservativ som Kaj Schueler tycks se som räddningen, säga "invandring är OK, etniska svenskar finns inte, nu ska jag starta en konservativ bokklubb"... Man måste ta tag i den heta potatis som etnicitet är; jag har själv gjort det för länge sedan.

Vanliga konservativa som Schueler, Poirer Mattsson och Johan Lundberg vill däremot ha distans till oss etniskt medvetna radikaler, de vill utmåla oss som parias. Men etnicitet är satt på dagordningen. Reinfeldt har lämpligt erkänt att etniska svenskar finns. Och den som inte tar ställning till den etniska dimensionen, som blundar för massinvandringens alla konsekvenser, befinner sig andligt på semester.

Ni kanske tycker jag har ett onödigt polemiskt tonläge. Varför kan jag inte chilla, can't we just all get along...?

Men jag tänker inte be om ursäkt.

Jag menar, jag är öppen för dialog, visst. Men det är svårt att föra en sådan med en kulturmaffia som rasiststämplar varje yttring till höger om moderaterna.

I väntan på dialog håller jag därför garden uppe. Kulturkrig råder. Och en krigisk sentens jag tänker på är i alla fall William T. Shermans från amerikanska inbördeskriget: "You could have had peace but you preferred war; very well." Så det blir metapolitisk aktivitet framöver, det ska jag se till som bloggare. Jag får ju genom regimens brist på känsla för tidsandan helt gratis en massa blogguppslag.

Vi kunde ha haft ett fredligare, mer öppet kulturliv. Kultureliten kunde ha kommit det traditionella Sverige till mötes genom att tillåta debatt om islamism utan att stämpla den som islamofob. Den kunde ha tillåtit diskussion om traditionella svenska författare utan att komma dragande med antivitt sentiment, misstänkliggöranden och PK-mallar. Men eliten vägrar sluta med detta. Den kan tydligen inte läsa "the writing on the wall". Den alienerar 7 miljoner svenskar genom att ifrågasätta deras etnicitet; man frågar sig vad de egentligen sysslar med...?

The writing is on the wall. Detta syftar för sin del på Daniels bok i GT där kung Nebukadnessars Nybabylonska rike är på väg att gå under. En mystisk hand uppenbarar sig i hans palats och skriver i eldskrift på väggen att "han är vägd och befunnen för lätt". Det ligger nära till hands att säga att PK-regimen i och med sin inbitenhet är vägd och befunnen för lätt. Den misstolkar stämningen i landet, den kan inte med sin propaganda kamma katten mothårs längre. Det är inte 2008 nu, det är 2012. Ett och annat har hänt metapolitiskt sedan dess. Som att ingen svensk politiker besöker en moské och böjer knä à la Sahlin längre, svenskfientliga uttalanden av partiledare har upphört, självaste Fredde har erkänt etniska svenskar existens på vilket kom en signifikativ protest av Helle Klein. "Farligt språkbruk" sa hon. Jaha. Antagligen lika farligt som att erkänna att Tacitus' sviones är svear. Detta hänger ihop. Det är formella indicier på att vi svenskar finns, att vi har en historia och att vi har rätt till det här landet. "Sverige är vårt genom svensk strävan" som Vilhelm Moberg sa.

I övermorgon är det nationaldag. TV4 ska fira den med mångkultur från Skansen. Det blir reportage från det berikade Södertälje på temat "vad är svenskhet" och diverse etniska artister. Lycka till säger jag, folk kommer inte att vilja se denna parodi på en PK-festival. PK är död, vinden har vänt och tidsandan ömsar skinn.
Relaterat
Arkeofuturism
Svensson: biografi
"Eld och rörelse" åter tillgänglig
Redeeming Lucifer
"Det röda massanfallet"
"Trotylstorm i öster" (2018)

8 kommentarer:

Lillith Nefer sa...

Så sant. Och utan de "gamla tänkarnas" input och slutsatser blir också världen både dummare och ondare för var dag som går. Har vi t.ex. ens bibliotek kvar i detta land? Well, well, man blir bara deppig. Ha en trevlig nationaldag :)

Svensson sa...

Tack.

Anonym sa...

Så var vi här igen...

Kan kanske den store filosofen och profeten Svensson ha vänligheten att upplysa oss icke-upplysta med svaret på den södertäjiska frågan vad svenskhet är? Och när han ändå är i farten kan han kanske även definiera Sverige (eftersom detta inte tycks förstås som ett geografiskt område)?

Till frk Lillith har jag också en fråga: Blir världen verkligen dummare utan "input och slutsatser" från "gamla tänkare"? De riktigt gamla tänkarna tänkte ju till exempel att jorden var platt.

Anonym sa...

Svar till Anonym:

Svenskhet är den "tankens renhet" som finns i vår traditionella unika kultur och tradition, det är ej kopplat till gener eller arv, men kan vara lättare för någon att greppa efter att ha levt här i generationer, svårare för inflyttade. Men att ha levt här i generationer är ingen garanti, vem som helst verkar nu för tiden kunna "degenerera" och förlora denna renhet. En del "invandrare" är till och med renare svenskar ("integrerade" med ett modern ord) än vissa "etniska svenskar." Om någon skall föra vår kultur vidare, är det viktiga endast lämpligheten, ej hudfärgen eller arvet.

max sa...

Anonym,
det var "riktigt gamla tänkare" som upptäckte att Jorden var rund. Riktigt riktigt gamla. Och det utan modern teknik. Några exempel:
Eratosthenes (cirka 276–194 f. Kr.) kom nära att uppskatta Jordens storlek genom att jämföra vinkeln till solen från två städer, och hamnade bara 20 % från det verkliga värdet.
Aristarchos (cirka 310–230 f. Kr.) föreslog att Jorden snurrar runt solen och försökte räkna ut avstånden emellan.

Jämfört med dagens människor var "gamla tänkare" betydligt smartare.

Anonym sa...

Ni har helt rätt. Världen hade varit en betydligt bättre plats utan saker som ångmaskinen, elektricitet eller penicillin.

max sa...

Anonym,
ångmaskinen, elektriciteten och penicillinet uppfanns för länge sen av "gamla tänkare". De fick dessutom input från ännu äldre tänkare. Att vi idag använder än mer effektiva tåg, mer el och mer medicin gör oss inte smartare än dem. Vi står på jättars axlar.

max sa...

Elektriciteten: studerades av Thales (624 BC – c. 546 BC) men var känt tidigare. Först år 1600 kom mer omfattande experiment.

Ångmotorn fanns som prototyp innan 1700-talet, men utvecklades främst på 1800-talet.

Penicillin brukar tillskrivas Alexander Fleming 1928, men studerades redan på 1800-talet.

Vi står på jättars axlar.