måndag 25 juni 2012

NationalistÄr man nationalist måste man försvara land, historia, kultur och folk. Det går inte att som vissa högerliberala bejaka massinvandring. Massinvandringen är den murbräcka som används för att krossa oss, vår tro och tradition, vårt folk och vår historia. Massinvandring är vapnet: motstånd mot massinvandring rasiststämplas. Därför vågar inte högerfolk som KD och Axess-Lundberg vara emot det. Men de är historia nu. Man måste våga försvara Sverige, hela vägen. Försvara Sverige mot massimmigration, våga stå upp för Sverige som etnisk, kulturell och historisk realitet.
Nationalism. Vi vet alla vad det är: ett positivt, affirmativt vurmande för den egna nationen och folket. Tänk Selma Lagerlöf, stolthet, historia. Det utesluter för sin del inte uppskattning av andra kulturer. Bara så ni vet. Samnationalism kallas det.

Nationalism! Det är en sund känsla för det egna. Man är sig själv närmast. Ska det vara så svårt? Ja det ska det tydligen. Anti-nationalism har ju varit en sport här länge. Den har gällt i väst sedan 1945. Jag skrev följande i detta inlägg:
Rådande ideologi från 1945 till idag har förvisso varit negativ mot traditionell nationalism av typen historievurmande och bugande för tron och altare. Men man har rest nya altare: internationalism, FN-engagemang, vurm för tredje världen...! Olof Palme fick en rad gator och torg uppkallade efter sig sedan han mördats, är inte det storhet så säg? Kanske det: den enda storhet och heroism som är tillåten i vår förflackade tid. Att däremot vara stolt över ”en här som frös och svalt men segrade ändå”, över den svenska bushido som skapade historia vid Breitenfeld och Narva, vid Helsingborg och Lund, det är inte lika comme-il-faut. Att vurma för svenska kyrkobyggnader och de genier som ritade dem, att känna sig gripen av den drift som odlat upp de svenska bygderna, att svärma för gamla tiders kunskapare som Olof Rudbeck, Emanuel Swedenborg och Johannes Buréus, det ses som blott kuriöst. Men att lobotomera sig och lämna allt det gamla bakom sig, att ”upplyst” vurma blott för svenska bragder sedan 1945, som industriella landvinningar och Palmes tête-à-têtes med diktatorer som Nyerere, Castro och Honecker, det ses som höjden av storhet och bildning.

Och så där har det hållit på. Antinationalism är trenden. Eliten vill inte att vi ska få ha vår nation. Ett mångkulturellt samhälle ska råda. Vissa turbodemokrater känner sig tryggare med aggressiv mångkultur på dagordningen. Jag känner mig otrygg med det. Jag vill ha en nation att ty mig till. Jag är svensk och har rätt till mitt land.

- - -

Nationalismen är satt på dagordningen. Identitära frågor växer sig starka. Den där norrmannen har sett till det. Man vill inte gärna förknippas med denne våldsman men nu är det som det är. Det är spänningens strategi à la Carlos Marighella: öka polariseringen, tvinga samhället att reagera. Så nu är det nationalism det gäller, folkens kamp. Och folkens kamp är folkens hopp - deras hopp i striden mot plutokrater och kosmopoliter som vill ta ifrån oss vår tro, trygghet och tradition.
Relaterat
Reinfeldt är ljum
Science fiction från höger
"Actionism" -- presentation på svenska
Ett rike utan like (2017)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ytterligare en spricka i muren:

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.986994-dags-andra-kursen-pa-asylinvandringen

Artikeln är skriven av Gunnar Sandelin i GP och är mycket kritisk till dagens asylpolitik.

Svensson sa...

Sandelins artikel, klickbar. Sandelin har länge varit en substansiell invandringskritiker. Ända sedan 2008 vill jag minnas.