fredag 8 juni 2012

Breivik kommer ej att sjukklassasBreiviks psyke rannsakades i rätten idag. Men strunt i vad som sades, jag tror beslutet är givet: Breivik kommer att i lagens mening förklaras frisk. Något annat skulle verka stötande på det allmänna rättsmedvetandet. Sentimentet kräver straff, kännbart fängelsestraff, ej psykvård. Den professor Malt som yttrade sig idag gav för sin del inte psykiaterskrået någon bra reklam. Han gav Breivik etiketter som aspberger, narcissism och tourettes. Breivik har tics, det visste professorn: han hade väl suttit och beskådat terroristen i rättssalen och sett diverse. Men vem kliar sig inte på näsan, blundar, ler omotiverat etc under loppet av timslånga sittningar...? Och hade Breivik inte gjort detta hade det också sjukklassats: stenansikte! - Breivik är kliniskt frisk, straffbart frisk. svd svd dn dn
Breivik har försvunnit under horisonten en smula. Dels genom att tidningarna inte skriver så mycket om honom längre. Dels p.g.a att livet fortsätter som vanligt: radikalismen lever, kritik av massinvandring och PK-ism fortsätter som vanligt. Och min sida vinner, regimen förlorar. Etniska svenskar finns, islam kritiseras i TV och antivitt sentiment börjar bli ute.

Breivikrättegången var lite lagom het de första veckorna. Men av Fjordmans och Mulla Krekars vittnesmål vart intet. Allt bara rann ut i sanden. Då får väl Breivik sitta där med blodiga händer och vänta på sitt inbördeskrig. Och det blir som alla vet inte av. Hans hundraåriga kontrajihad är ett hjärnspöke. Jag menar: kritisera islam ska man få göra, massinvandring och antinationalism måste motas i grind. Men detta breivikska massmord som var avsett att lyfta frågorna, det förblir en anomali.

Breivik var rätt i tiden på sätt och vis. Det krig han ansåg sig vara i var riktigt. PK regerade. Men nu rullar vi ju tillbaks dess fronter med fredliga medel - med bloggande och forumdebatt på Flashback. Där, på Flashback, är sentimentet övervägande provitt. Det betyder mer än Breiviks narcissistiska kamp. Han hade inte tålamod att vänta på den svängning i samhällsklimat som skedde hans dåd förutan. Han var för otålig.
Relaterat
Breivik enligt Varricchio
Arntzen mot Breivik
Svensson: biografi
"Eld och rörelse" åter tillgänglig
Redeeming Lucifer
"Det röda massanfallet"
"Trotylstorm i öster" (2018)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Holger Danske ! ?

Svensson sa...

Ja, det är han. Han sitter där i Helsingörs slott och sover. Men när Danmark är hotat vaknar han, drar sitt svärd och strider för sitt land. Kanske dags nu...?

Anonym sa...

Greve Gregor von Rezzori skriver i "Denkwurdigkeiten":..längtan efter Riket..att återskapa detta Rike, ena det på nytt, väcka det till liv i all dess mystiska makt och härlighet...
.
Ja,men än rymmer Kyffhäuser sömnen.
/Wolfrechts

Svensson sa...

En vacker dag ska Barbarossa vakna i Kyffhäuser. Östgöta nio riddare ska vakna ur sin långa sömn och rida ut till kamp för ljuset. En igenmurad port slås upp, stormklockan rörs, vårdkasarna brinner. Fjättrarna brister och Fenresulven ränner.

Anonym sa...

Leninisten Göran Greider kallar Breivik konservativ men vill hänföra honom till fascismen. Breivik själv säger:
- Jo for det første, når det gjelder fascisme er det et bredt begrep og slik jeg betegnet det, er det støtte til ett-parti-system og derfor finnes det venstre - og høyrefascister. Jeg støtter ikke en-parti system, men trenger en overgangsperiode på tjue år for å innføre begrepet demokrati. Når det gjelder det du nevnte om at jeg hadde sagt nordisk rase, jeg har ikke brukt ordet rase, heller ikke i kompendiet. Og jeg har også reservert meg mot bruk av ordet, det jeg har brukt er etnisk gruppe og ikke ordet rase. Jeg har heller ikke brukt ordet germansk - jeg har brukt ordet nordisk. Jeg har også reservasjoner mot å bruke ordet germansk fordi det har relevans til en annen ideologi som jeg ikke støtter. Jeg har heller ikke argumentert for norsk overlegenhet, men overlevelse som vil bli konsekvensen.

- For dersom ikke noe gjøres, vil den norske etniske gruppen vil bli dekonstruert innen 150 år. Og etter 200 år vil det ikke finnes individer med blå øyne. Da snakker vi om overlevelse og ikke overlegenhet. Så til konspriasjonsteorier: Den såkalte Arabia-teorien er ikke en teori, for den har blitt dokumentert, blant annet i mitt kompendium. Så langt jeg kjenner, har ikke Emberland klart å tilbakevise den dokumentasjonen.

- Og, altså... Essensen er at det norske folk aldri har blitt spurt om de tillater at landet transformeres til et multikutlturelt samfunn. At nasjonalister har blitt undertrykket etter annen verdenskrig er jo ikke noe jeg hevder, det er et faktum Jeg er absolutt ingen nasjonalsosialist. Jeg støtter Israels kamp mot jihadismen. Jeg mener alle, uansett etnisk bakgrunn, er brødre, så lenge de assimilierer, og så lenge de kjemper mot det samme. Det strider veldig mot det som ble sagt, da. Takk.

/Wolfrechts

Svensson sa...

Breivik är medveten om den framtoning han gör. "Fascism" är inte gångbart hos dem han försöker nå, alltså tar han avstånd från det. Och visst är det långsökt av Greider att sätta den etiketten på honom. Men vad spelar det för roll, alla elitmänniskor kallar Breivik fascist och nazist. Och counterjihad, regimkritiker och oppositionell, rasist och terrorist. En bukett av epitet, skimrande i vårsolen.