fredag 15 juni 2012

Breivik och hans moderHerman Lindqvist har sagt vad Reinfeldt sagt: att etniska svenskar finns. Why the hullabaloo...? Varför...? Så vad ska ni göra med Lindqvist nu då, ska ni bränna hans böcker på bål...? Han är en mångkulturkritiker som säger att svenskar finns och att nationaldagen är svenskarnas dag, precis som jag påstår. Han är nationalist och höger, liksom jag. Jag är en fredlig bloggare och regimkritiker. Liksom Lindqvist. Vi kan inte approachmässigt liknas vid våldsprettot Breivik, även om dennes åsikter i stort var sunda. Rättegången mot denne har nu hållit på sedan den 16 april. Det är nio veckor det. Nästa vecka är den sista. svd dn
Fria Tider om Lindqvistaffären

Redogörelsen för Breiviks vistelse hos sin moder är lätt komisk. Han flyttade hem 2010. Snart började han bete sig konstigt. Igår berättade modern om detta. Hon ogillade sonens humörsvängningar och de vapen han visade sig ha: ak:n och Glocken. Dem behövde han i det kommande inbördeskriget sa han. Men chill out morsan, det är ju krig, ever heard of kosmopolitisk, aggressiv mångkultur...? Inte...? Well bless you.

En bra sammanfattning av detta drama gavs tidigare i vår på Flashback. En kommentator hade läst intervjun med modern från den första psykolograpporten. Signaturen Gameplayer säger att det här är som Lovecraft, texten ger oss en förvandling à la Charles Dexter Ward... en människa som blir demon! Demoniskt eller inte; Breivik bor alltså hemma, beter sig konstigt. Det hela mynnar ut i att Breivik ska lämna Oslo för en överraskande, ny karriär. Men först det här, med Gameplayers ord från den 24 april i år:
Breivik flyttar hem och låser in sig på sitt rum. Han säger han ska skriva på en bok. Från rummet hör hon konstiga ljud och ibland är volymen på datorn väldigt hög.

Han blir allt underligare mot den stackars modern och talar mest om riddare, historia och politik. Hans personlighet förändras också. Enligt modern till det sämre.

En dag kommer han hem med en ovanlig väska som ser "skottsäker" ut vilket förvånar modern. Han skaffar också vapen. Först ett gevär och sedan en pistol.

Han börjar också träna men inte på ett normalt sätt utan som "Rambo" enligt mamman.

Hans beteende förändras inte till det bättre. Han börjar också bli rädd för bakterier, bär munskydd och äter på sitt rum där han uppehåller sig så mycket. Detta får ett slut när han en dag berättar för modern att han ska bli bonde.
Så kan Breiviks liv strax före tiden som bonde sammanfattas. Komiskt, dramatiskt, allt på en gång. Och i förlängningen tragiskt.
Relaterat
Breivik är frisk i lagens mening
Svensson: biografi
"Eld och rörelse" åter tillgänglig
Redeeming Lucifer
"Det röda massanfallet"
"Trotylstorm i öster" (2018)
Gedin: Verner von Heidenstam -- ett liv (2006)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur ser Breiviks esoteriska dödsideologi ut, kan den liknas vid Jean Genets feberdrömmar? Man skriver "bakom Breiviks politiska ideologi döljer sig en döds- och mordideologi". Hur ser den ut?
Har den inte redan visat sig explicit?
För Brevik var frågan skall min Nation dö. Eller skall den Leva.
Hur dör en nation.
Finns nya former av intervenering?
.

I Sverige är det Kungliga Slottet en av Nationens mest hårdbevakade objekt. Den bevakas av beväpnad militär dygnet runt.
Tar sig någon obehörig in och stjäl eller förstör är det ett symboliskt angrepp på Nationens hjärta.
För två år sedan kom en mörk främling hit till Sverige.
En eufeminiserad filantrop i Kungens krets tog den nyanlände under sina vingar (ett sk ensamkommande flyktingbarn). Han fick snart dela rum i en av flyglarna på Slottet.
Den mörke i solkysst hy kläds i sorbet-färgade skjortor, dramatiskt nedtonade caschmererockar i flämtande nattblå toner och murkel-svarta skor i boxkalv.
Om dagarna röks det nyrostad marijuana, om kvällarna smuttas det på grappa eller svalkande chablis vid Stureplan.
Snart letar främlingen reda på de inlåsta smyckena i värdparets våning. Och snart är de stulna.
Han slänger dem i Stockholms Ström.
Kanske har han pissat på dem först.
Smycken stjäls och kastas som tillhör folket.
Det är Svenska Folkets egendom men de förvaltas av Hovstaterna.
.
Hur förnedras ett Folk?
Hur intages ett Land?
Hur upplöses en Nation?
.
När är Kriget här?
/Wolfrechts

Svensson sa...

Gällande "Breiviks döds- och mordideologi" så låter det som ännu ett nålstick, ännu ett svartmålande av en man som inte kan nås av dylikt kärringgnäll och kattrakande.

Sedan gällande "flyktingbarnet i slottet": det var en symboliskt tacksam bild för oss regimkritiker. Vi tar in stackars afrikaner och låter dem bo flott. Och de tackar med att stjäla familjeklenoderna. Fria Tider har skrivit om det och de länkar till Aftonbladet. Så denna story kan de inte förneka, detta är ett symboliskt debacle för mångkultur.