fredag 8 augusti 2008

Riddaren, Djävulen och Döden


Genom ett medeltida Europa rider Simon Le Bon, på jakt efter Den heliga Graal. Han ska finna den åt djävulen, Lucifer himself, eftersom denne tröttnat på kampen och vill försonas med sin himmelske fader. Och vad passar bättre som försoningsgåva, än kalken med blodet av ens broder?

Men Djävulen är inte allt Le Bon har att tas med. Han är ju riddare, krigsman, och i ett fältslag träffar han på Döden. Han skyr inte bort från denne, tvärtom, han vill att denne ska ta honom med. Men se det går inte, det är inte dags än säger Döden. Så Le Bon måste återvända till livet, återvända till sitt uppdrag och fortsätta sitt sökande efter Graalen...

Detta är upplägget i novellen "Riddaren, Djävulen och Döden" som ingår i samlingen "Eld och rörelse". Författare är jag, Lennart Svensson. Novellen gouterades av bland annat Percival, som tipsade mig att göra en radiopjäs av den. Ingen dum idé!

Det finns fler stunsiga stories i denna bok ("Norrlandsproblematiken", "Synkrongeneratorn", "Latonia"...), för att inte nämna titelberättelsen som är en kortroman.

Mer om boken läser du här. Där ges även en länk till pdf:en som finns fritt på Dropbox.

2 kommentarer:

Stewe sa...

Du,
det låter inte alls som en dum story. Inte alls.

Det låte onekligen som att du har vinklat den ursprungliga graal-legenden till något eget.
Gratulerar.

Mvh s.

Anonym sa...

Tack.

Du som är bloggare kan förresten få ett friex. No strings attached = inga krav på recension. Maila mig din hemadress bara så kommer boken.

/Svensson